20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bir vites sorunu da benden

Gökhan Becerik
    Sauron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 18

Standart Bir vites sorunu da benden

Herkese merhaba , aracım henüz 930km. de ne yaptıysam geri vitese takarken amiyane tabirle cırtlayarak geçiyor , aracı iyice durduruyorum mandalı çekerek geriye atıyorum 10 kereden 8 i böyle geçiyor . Ayrıca 1. viteste biraz kemikli geldi bana . Ben mi acemilik çekiyorum bilemedim . Bu arada önceki aracım 2005 fiestaydı . Selamlar..

adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

inş. araca alışamadığından böyle oluyordur sıfır araba 930 km de böyle yapmaması gerekir hangi araba hangi marka olursa olsun farketmez yapmaması gerekir
    yinede serviste kontrolü yaptır eğer üretim hatası falan varsa değiştirirler..

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

bu konu ile ilgili açılmış bir konu daha vardı.. buluyum linki paylaşırım...

işte buldum... aşağıdaki konuyu okursan tüm cevaplar burada var...

Geri vites
    Konu Scottie tarafından (28/07/2010 Saat 09:51 ) değiştirilmiştir.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

aziz yıldırım
    joe_black - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muş
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 2

dostum eminim alışamadığındandır. bende ilk aldığımda öyleydi ama zamanla arabaya alışınca sorun kalmıyor...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ENGİN ÖZTÜRK
    meteorengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 20

debriyaja sonuna kadar basmaya özen gösterin ve geri vitese alırlen mandalı çektikten sonra hafifçe sağ tarafa vurdurarak geçirin o zaman yapmıyo genelde tabi bu benim görüşüm ...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

evet sağ taraf olayına katılıyorum.. Yada debriyajı pompalayın..

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Gökhan Becerik
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

İlginize çok teşekkür , bakalım artık dediklerinizi uygulıyayım olmadı bi servise uğrıcam . ..
    Konu Sauron tarafından (12/08/2010 Saat 10:18 ) değiştirilmiştir.

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

Arkadaşlar kullanma klavuzunda,bu konu ile ilgili bilgi var.okumanızı tavsiye ederim.
    Debriyaja en az 2-3 saniye basılı tuttuktan sonra geri vitese atın diye uyarı var.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Gökhan Becerik
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı taneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kullanma klavuzunda,bu konu ile ilgili bilgi var.okumanızı tavsiye ederim.
    Debriyaja en az 2-3 saniye basılı tuttuktan sonra geri vitese atın diye uyarı var.
    Ben onu okudum ve denedim daha iyi oldu fakat yinede arada bir dişlilere takılarak gürültülü geçiş oluyo , biraz daha km yapıyım olmadı servise götürecem çare yok .

BAKİ BAKİ
    2000 corsa gls 1,4 16v ov onderbaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 ** 4
    Edilen teşekkür: 96

slm. önce bende dertlenmiştim fakat fiat marka da sanırım bu kronik bir durum yada şanzımana ait bir özellik.
    belki denemişsinizdir. biraz klasik olacak ama aracı tam olarak durunca geri vitese yumuşak bir şekilde geçirin. benim eski araç kia rioydu. onda olmuyordu. bunda ise benim çözümüm bu oldu.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Gökhan Becerik
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Arkadaşlar dün Arma otoya gittim geri vites sorunundan dolayı , baktılar sorun olduğunu söylediler motorun alt kısmından ayar yaptılar , biraz daha iyice oldu fakat sorunum tam çözülmedi 10 geçişte 5 i dişlileri kırar gibi geçiyor .. aslında ben arma otoya gitme sebebim aracı ordan almamdır . Topkapı fırat oto ya ya da G.O.paşa Göker otoya mı bir gitsem ya da gidebiliyoruz değil mi? illa aracı aldığım yere servise gitme zorunluluğum yoktur umarım ne dersiniz .
    Önümüz tufanmış ne gam , Nuh'un gemisidir VATAN!

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Aracınızı garantiniz dahilinde tüm TR'deki yetkili FİAT servislerinde gösterebilir ve bakımlarını yaptırabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz.

Ayrıca benim aracımda da 1. ve geri viteste aynı sorun yaşanmaya başladı. Gerçi benim aracım 5.yılına girdi ve farklı bir parçadan olduğu söylendi. oto - Cihat abimiz geri vitese geçirmeden biraz beklememi hatta mümkünse önce 2-3-5 herhangi bir ileri vitese takıp sonra geri vitese takmanın faydalı olacağını söyledi. Geçişlerde sorun yaratacak gibi gördüğümde bunu deniyorum.
    Konu JASMINE tarafından (12/08/2010 Saat 10:02 ) değiştirilmiştir.

Gökhan Becerik
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı JASMINE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracınızı garantiniz dahilinde tüm TR'deki yetkili FİAT servislerinde gösterebilir ve bakımlarını yaptırabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz.

Ayrıca benim aracımda da 1. ve geri viteste aynı sorun yaşanmaya başladı. Gerçi benim aracım 5.yılına girdi ve farklı bir parçadan olduğu söylendi. oto - Cihat abimiz geri vitese geçirmeden biraz beklememi hatta mümkünse önce 2-3-5 herhangi bir ileri vitese takıp sonra geri vitese takmanın faydalı olacağını söyledi. Geçişlerde sorun yaratacak gibi gördüğümde bunu deniyorum.
    Teşekkürler , arac henüz 1400 km. de ve bu tür sorunlar olmaması lazım gibi geliyor , sorun yaşamıyım diye sıfır araç aldım servisten çıkamıcam sanırım.. esas beni endişelendiren daha başta araç böyleyse sonrası korkutuyor beni .
    Önümüz tufanmış ne gam , Nuh'un gemisidir VATAN!

ÖMER EREN
    Ceday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı Sauron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler , arac henüz 1400 km. de ve bu tür sorunlar olmaması lazım gibi geliyor , sorun yaşamıyım diye sıfır araç aldım servisten çıkamıcam sanırım.. esas beni endişelendiren daha başta araç böyleyse sonrası korkutuyor beni .
    Geri vites cırtlamasını bence fazla kafanıza takmayın benim daha önceki arabam yine fiat markaydı 2 sene kullandım hep cırtladı ilk sahibine sordum bendede hep cırtlıyordu dedi sonra pumtomun ilk sahibine sordum(29,000 de aldım aracı) geri vites yine cırtttt ben yine sordum aldığım adama ilk aldığımda servise gittim bunun için çok normal dediler diye söyledi0000 oda sallamamış anlaşılan.

Geçenlerde memlekette palio yu sattığım arkadaşı gördüm parktan çıkarıyordu aracı geri taktı yine cırtttt hah dedim benim araba bu

Eski arabam cırtlıyordu yeniside cırtlıyor iş yerinde bi arkadasımın mareası var oda cırtlıyor ama bir sorun yaratmıyo bu durum hem dikkat ederseniz diğer marka araçlardada oluyor.

BARIS UCAR
    suvari_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BD 1257
    Edilen teşekkür: 153

arkadaşlar benim araçtada 1.vites te takılma oluyor seri geçmiyor mesela yavaşladım 1.viteste atik kalkmak istiyorum geçmiyor iyice yavaşlamamı hatta durmamı bekliyor ondan sonra 1. vitesle kalkabiliyorum. acaba debriyaj balatası mı eskidi benim araç 60,000 de şu an

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı suvari_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim araçtada 1.vites te takılma oluyor seri geçmiyor mesela yavaşladım 1.viteste atik kalkmak istiyorum geçmiyor iyice yavaşlamamı hatta durmamı bekliyor ondan sonra 1. vitesle kalkabiliyorum. acaba debriyaj balatası mı eskidi benim araç 60,000 de şu an
    hayır normal bir durum.
    genelde tüm GP lerde bu durum mevcut.

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

gördüğüm çoğu gpde geri vites cartlıyor ve 1.vites hep zor geçiyor bence genel bi durum bu

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ÖMER EREN
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri

1.vitese geçmemesi gayet normal bir durum aslında bir koruma tedbiridir. geçmemesinin nedeni senkromeç olmayışıdır uygun devri bulursa geçer. 1. vitesin dişli oranları diğerleriyle çok farklıdır hareket halindeyken yüksek devirde 1e takmak ne kadar mantıksızsa o kadarda zararlıdır şanzıman için.

28. Bu mesajı için 2 kişi Ceday'ye teşekkür etti:

Can SOLEY
    Can_SOLEY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 20

Benim 1. vitese bazen hiç geçmiyor motor sıcak soğuk farketmiyor ışıklarda bekliyorum yeşil yanınca 1 yapayım diyorum önünde takoz var gibi çakılı kalıyor vites geçmiyor 1 - 2 kere boşa bıraktıktan sonra ancak geçiyor malesef , her zaman olmasada haftada 8- 9 kere yaşıyorum bu sıkıntıyı

ÖMER EREN
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Can_SOLEY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim 1. vitese bazen hiç geçmiyor motor sıcak soğuk farketmiyor ışıklarda bekliyorum yeşil yanınca 1 yapayım diyorum önünde takoz var gibi çakılı kalıyor vites geçmiyor 1 - 2 kere boşa bıraktıktan sonra ancak geçiyor malesef , her zaman olmasada haftada 8- 9 kere yaşıyorum bu sıkıntıyı
    Hiç zorlamayın kaldığı yerde kalsın tutun elinizle vitesi pedaldan ayağınızı yavaşca çekin kendiliğinden geçecektir. Çoğu araba yapar bunu.
    Konu Ceday tarafından (12/08/2010 Saat 17:10 ) değiştirilmiştir.