Hocam birde 5-30 mu çıktı,0-30 olandanmı bahsediyorsunuz? Kutusunun üzerinde dizel yada benzinli için olduğu belirtilmiyor doğrumudur.
Printable View
5-30 vardı hocam zaten :)
tam sentetiklerde ve 30 serisi yağlarda genelde ayrım bulunmaz, bizim multijetler için teknik değerleri karşılar castrol ve mobil 1 in x-30 serisi.
ben önce castrol edge 0-30 kullandım ikincisinde mobil1 0-30 koydum. mobil1 daha ucuz castrol den. ikisinden de memnun kaldım. mobil 1 fiyatı nedeniyle daha memnun etti.
5-40 öneririm.
CAstrol biraz daha pahalı. 80tl olan benzinli. Her yağda benzinli dizel ayrımı vardır diye biliyorum. Mobil de kullanabilirsiniz. Benim arabamda şu anda mobil 5-40 tam sentetik var. Benim arabamda bi sıkıntı çıkarmıyorsa kimsede çıkarmaz :D
Gayette iyi castroldan bir fark göremedim önceki yağımda castroldu. Ben 10000 de bir değiştirim sık sık. Ondan kısa aralıklarla farkı anlamak kolay oluyor. Bravolar 5lt alıyor. Sizlerinkide öyleyse 80 tl altına alırsınız mobili.
Bir yerde hesaplı castrol edge 5-30 buldum.Fiyat olarak 70-TL.Ancak üzerinde dizel yada benzin içindir ibaresi bulunmuyor.Üzerinde bunun belirtilmesi gerekmiyormu.Satıcı her ikisine de olur diyor ancak pazarlama taktiği de olabilir.
Arkadaşlar 1 saat öncesi itibariyle yağı değişmiş bulunuyorum.
Castrol Edge 5-30 motor yağı 70-TL.
Yağ Filtresi 10-TL.
Hava Filtresi 12-TL.
İşçilik 20-TL.
Konuyu yeni gördüm, ben de castrol 5-30 kullandım son bakımımda, 8000 km oldu, yağ çubuğunda en ufak bi eksilme olmadı, motor sesinin azalması da doğru bir izlenim. Ayrıca 5-40'a göre daha ince olması da bir avantaj. Daha önce servis selenia diye shell koymuştu, yarıdan fazla eksilme yapmıştı, o nedenle sonraki bakımı otoda yaptık, bildiğimiz castrol 5-30'u kullanarak. Seçiminiz doğru.
beye katılıyorum..:D
bende 5-30 tam sentetik kullanıyorum gayet ıyı
çok kibar ve katılımcısınız fırat bey :D
Ya ben hala takıldım bu konuya bugün serviste gene sordum bunu ben ustalar selenia'dan şaşma dediler servistekilerde önermiyorlar başka yağ anlamadım. Birde mesela ben Adana'da yaşıyorum kışın soğuklar o kadar düşük olmuyor yani 5w-40 standardı gayet iyi gibi. Castrol diyen ya da mobil diyen arkadaşlar tam sentetik diyorlar yani selenia kötü bir yağ değil yarı sentetik olma sebebi nedir acaba ? Bizim araçlara mı özel yoksa kalitesiz mi anlamadım birisi bana bunu detaylı olarak açıklayabilir mi ?
kardeşim orjınalı tam sentetik 5w40 selnia ve 3 litre yeterli gelir fakat ambalaj seklı 4 litredir.Kesinlikle ve kesinlikle dizel ve trigeri zincirli arabalara bor konulmaz sadece triger kayısı olan ve benzinli araçlarda bor tüketimi olur egerkı koyarsanız cıddı problemler yaşayabılırsınız
yağı ve filtreleri dışrıdan alıp giderseniz genelde işçilik isterler
ama yağı filtreyi kenisi verip bir de işçilik talep ediyorsa şaçını başını yolmak lazım
Volkswagen Yedek Parça Motor Yağı 90 TL
Linkteki ürünü önerirmisiniz multijet için...