Cevap: Uzun süre yüksek devirde gitmek?
Yaz tatili yaklaşıyor malum. Pek çoğumuz yaz boyunca puntolarımızla uzun yolculuklara çıkacağız. Kurallara uyarak hiç kimseyi rahatsız etmeden güvenli ve herhangi bir tatsızlık olmadan seyahatlerimizi tamamlamak öyle inanıyorum ki hepimizin birinci önceliğidir. Bu başlık altında paylaşılan mesajların tamamını okudum. Bilhassa dizellerde kullanım devriyle ilgili güzel mesajlar yazılmış. Fakat lpgli puntolarımızda sorunsuz bir şekilde yol almak için en fazla ne kadar devir çevirebiliriz? Benzin ve lpgnin yanma ısıları farklı olduğu için redline'da biraz azalma olması gerektiği pek çok forumda konuşuluyor fakat somut bir devir/dakika parametresi yok. Lpgli puntolarımızda "yüksek devir" nedir kaçtır bununla ilgili tecrübesi ve fikri olan arkadaşlar ne derler?
Lpg li puntonun 3500 devirde 110 km/h yaptığı düşünülürse 3500 devir normal sayılır.3500 devirin % 30'a kadar aşılması normal sayılır yani 4500 devire kadar ben basıyorum uzun yolda.Bazen şehir içinde 3.vitese 4-5 bin devirde attığımda olur.Dizel olmadığı için uzun yolda 3000-4500 aralığının çok zararlı olduğunu düşünmüyorum.
Ben de uzun yolda 110 km. Hıza cc sabitlerim ve bence bizim fire'in en tatlı gittiği devir budur. Ama bazen bizim delikanlının huysuzlanma ihtimali tebellür edince 4000 devire sabitliyorum. Çok yüksek değil ama yine de kafama takıldı.
Ben İzmit-Ankara arası ayda 1 kez yol yapıyorum fakat otoyolda içim gidiyor resmen 140 la 4500 devirde gidiyorum. 350 km boyunca bu devirlerde gitmek insanın içini acıtıyor.
Ben sürekli yüksek devri sevmiyorum. CC ile 3000 devire ayarliyorum 110 km ile seyehat ediyorum otoban bile olsa max bu. Duble yıllarda 100 km 2800 devir bandindayim 3000 devri sollamalarda gecsemde hemen güvenli sınırına donerim
Re: Cevap: Uzun süre yüksek devirde gitmek?
Alıntı:
cavalier79 Nickli Üyeden Alıntı
Ben sürekli yüksek devri sevmiyorum. CC ile 3000 devire ayarliyorum 110 km ile seyehat ediyorum otoban bile olsa max bu. Duble yıllarda 100 km 2800 devir bandindayim 3000 devri sollamalarda gecsemde hemen güvenli sınırına donerim
Bizim fire motorda 110 için 3500 devir lazım. Ben yıllık iznime çıktığımda bir günde 1020 km. Yapıyorum. Ister istemez o gün 4000 devire çıkma ihtiyacı hasıl oluyor ama arabaya da acıyorum. Basmasam yol bitmiyor. 200-300 km. olsa yine 110'u aşmam ama işte mecbur.
Dizelde 2800 devir 120 oluyor. Fire motor icin 4000 devir normal. Aksi taktirde hic basmamak gerek..
Starjet motorların neden tutulmadığını ( Efsane bu yönde ) kesinlikle anlamıyorum.
Sorunsuz ekonomik güçlü bir motor. İnanın 6 ileri ve bu devirleri gördükten sonra asla güçsüz bir motora binmem diyorum.
3000 Devirde 115 gibi bir hızı yakalıyorsunuz. Gerçi CC konforu için 3200 mantıklı oluyor. Yoksa 6. Vites dik ve uzun rampalarda bayılıyor.