ozz Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar ses gelen yerlerin hepsini teker teker düzelttim. Ses geliyor derken açıklamadığım için herkes arabayı çok yıpratarak kullandığımı düşünmüş.
Problemler alakalı değil.
Forumları iyi takip edenler bilirler. Aşağıya yazacağım problemler kronik ve bu sitede onlarca insan aynı şeylerden şikayetçi.
1. Ön göstergelerin önündeki şeffaf ızgara cızırtı yaparak ses çıkarıyor.
2.Evraklık ses çıkarıyor.
3. Benim arka kapılar hemen hemen hiç kullanılmaz buna rağmen yerlerine tam oturmuyorlar. Bozuk yolda anlık titreşimlerde ses çıkarıyorlar.
4. Kalorifer boruları birbirine temas edip ses çıkarıyor.
5. Araba çok fazla yol sesi alıyor.
6. Arka kapılarda hoperlörler bas verince kapı plastiği ile cam açma kolu sert bir şekilde öpüşüyor ve sağlam bir ses çıkarıyor.
7. Bazı şarkılarda kapılardaki plastik aksamdan binbir çeşit cızırtı tıkırtı ses geliyor.
Vesaire vesaire vesaire.......
Hepsi çözüldü. Kapılar açıldı ziftli izolasyon malzemesi yapıldı. Kapı içi plastiklerin ses çıkaran her yeri yapıştırıldı, contalandı, süngerlerle dolduruldu.
Arka bagaj kapağı bile söküldü. 3kat ziftli malzeme yapıştırıldı. Üzerine keçe sokuşturuldu.
Stepne çıkarıldı. Arka bagjın için 2 ve 3 kat ziftli malzeme ile izole edildi.
Kapılara vurduğumda artık tok bir ses gelyor. En bozuk yolda bile içeriden artık çıt çıkmıyor. Kapı içi hoperlörlerde değişti. Yaptığım onca izolasyon ve destekten sonra yüksek seste bile kapı plastiklerinden artık ses falan gelmiyor.
Kışın kış lastiği kullanıyordumç Lastik yumuşak olduğu için yol sesi de inanılmaz azalıyordu.
İşallah param olunca da Continental Premium Contact2 185 65 R15 alacağım yol sesi de iyice azalacak.
Ama ben de baya baya uğraşmış oldum. Neyse artık mutluyum. Bu sıraladığım problemleri incelerseniz bunların kullanımla alakalı olmadığını göreceksiniz. Bu problemlerin bir çoğu kronik. Froumları okudukça hepsini gördüm. O zamana kadar ses falan umursamıyordum. Kafama takılmaya başladı. Teker teker incelemeye başladım.
Hakkaten seslerin aynen forumda yazan yerlerden geldiğini gördüm ve düzelttim.
Siz ne dersinşz bilmiyorum ama bu problemlerin kronik olduğunu çok çok iyi biliyorum.
Aman sizde kafayı takmayın derim sonra bu kadar uğraşmadan bırakamazsınız.