Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 21 ile 36 arası

Konu: GP lerimizde Servis Uyarısı Var mı?

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Benim arabada bu zamana kaar hiç anahtar resmi cıkmadı. Benim de 2006 model ve iki satırlı ekran mevcut. Aslına bakılırsa bizim arabalarda yol bilgisayarı diye koydukları sistem tamamen göstermelik birşey. İşe yarar pek de birşey göstermiyor. Termometresi bile yok aracımın Ortalama hız ve ortalama yakıt tüketimini göstermese ne olur ki? Zaten verdiğim parayı gittiğim kilometreye bölünce ortalama ne kadar yaktığımızı hesaplayamayacak mıyız? Bence çok daha kapsamlı, aracın derdi tasası hakkında daha cok bilgi veren, özellikli bir sistemi hiç olmasa Evolara eklemelilerdi.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90
    Edilen teşekkür: 265

Bendekinde dışarısının sıcaklığıda yazıyor, arka plaka lambasının bir tanesi yanmıyordu onuda gösteriyordu plate light diye yazı çıkıyordu ilk çalıştırdığımda. Sizinkinlerde böyle şeyler yoksa yol bilgisayarı demek olmuyor gerçekten.

Birde kapılar felan açılınca hangi kapının açıldığını da yazıyor 2 satırlılarda yazıyormu?

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

Alıntı ShaRLooT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bendekinde dışarısının sıcaklığıda yazıyor, arka plaka lambasının bir tanesi yanmıyordu onuda gösteriyordu plate light diye yazı çıkıyordu ilk çalıştırdığımda. Sizinkinlerde böyle şeyler yoksa yol bilgisayarı demek olmuyor gerçekten.

Birde kapılar felan açılınca hangi kapının açıldığını da yazıyor 2 satırlılarda yazıyormu?

iki satırlılarda yazmıyor.. maalesef..

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

dedim ya iki satırlılarda işe yarar hiçbir bilgi vermiyor yol bilgisayarımsı o minik ekran
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Zübeyir KÜÇÜK
    zubgul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 6

Gülen Yüz İşte Cevap...

Durumu bir bilene sordum ve servisi aradım. olay iki satır-üç satır veya active-dynamic-emotion veya 2006-2010 model değilmiş. fiat bazı araçlara bunu koymuş, bazılarına ise koymamış. neye göre olduğu belli değil yani. olanlarda sol taraftaki menü tuşuna basıp menülerde gezinince service diye bir yazı çıkmaktadır (Orhan fotosunu eklemişti) ve ingiliz anahtarına benzer bir ışık yanmaktadır. benim araçta olduğu gibi service yazısı yoksa doğal olarak uyarı ışığıda yanmayacaktır.
    Evet arkadaşlar...Durum bu... Açıkçası hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayım. Yeğenimin 2001 model Fabiasında bile bu ikaz var ancak benim 2008 model aracımda yok.
    Ama,Herşeye rağmen aracımı çok seviyorum...

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90

Öyle saçma şey olmaz ya, bazılarına koymuş bazılarına koymamış ne demek. İllaki vardır bir ekstrası tam bilen birisinden öğrenmek lazım aslında

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

servis uyarısı çokda önemli değil bence, zaten ne zaman yine servise gidip paraları bırakıcaz diye gözüm km saatinden ayrılmıyo, o uyarsa nolur uyarmasa nolur :/

Zübeyir KÜÇÜK
    zubgul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı ShaRLooT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle saçma şey olmaz ya, bazılarına koymuş bazılarına koymamış ne demek. İllaki vardır bir ekstrası tam bilen birisinden öğrenmek lazım aslında
    Arkadaşım,
    o zaman tam bilen birisinden öğrende bizide bilgilendir. Aydınlanmış olalım...

Tarkan coruh
    real - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 FE 1512
    Edilen teşekkür: 52

benim ekran 3 satır ama ben de çıkmıyor

Murat D
    IVAA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karaman
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    52 FL
    Edilen teşekkür: 110

yazılım güncelleme ile gelebilir bu dediğiniz özellik servise gittiğinizde bir danışın.

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

benimki 2009 model 3 satırlı. menüden servis bölümünü ben de göremiyorum.
    yalnız en son 20000 bakım yaptırdığımda servisteki usta yapılanları anlatırken servis uyarısı da resetlendi gibi bişey dedi bana, ya da buna benzer bişey tam hatırlamıyorum. aracın el kitapçığında da böyle bişey okuduğumu hatırlıyorum, bakım zamanı gelince servis uyarısı verir diye, o yüzden o zaman bunu ustaya sorma gereği duymamıştım.
    eğer bakım zamanı yaklaştığında uyarı veriyorsa bende vermemişti. yok eğer bakım zamanı (kilometreye göre) geçtikten sonra uyarı veriyorsa onu bilemeyeceğim çünkü bakımı 20000'e biraz daha varken yaptırmıştım.
    servis uyarısı veren arkadaşlar uyarıyı ne zaman verdiğini söyleyebilirler mi? bakımın yapılacağı kilometre gelmeden önce mi sonra mı?

Nuri GP
    clax22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 65

benimki 2009 active ama bendede var o yazıdan

Hüseyin Özden
    ozdkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 71

benim 3 satırlı active lineada her 20bin km de bir ingiliz anahtarı şeklinde resim çıkıyo. eğer bakım km.sini geçersem her kontak basışımda "servis zamanı geçti" şeklinde yazı çıkıyo. ayrıca menüde servis bölümünde bakıma kaç km kaldığını gösteriyor . active lineada bu varsa tüm 3 satırlarda vardır sanırım. yani tahminimce
    Konu ozdkay tarafından (25/05/2010 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir.

O Ç
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90

benim daha 1300km felan var ama bu gün götürücem bakıma yine, yarın uzun yola çıkıcağım için herşeyini yaptırayım diyorum. Bende anahtar çıkmıyordu acaba kaç km kala çıkıyor o anahtar resimi

ARİF KAPLAN
    kaplan143 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Standart Cevap: GP lerimizde Servis Uyarısı Var mı?

Servis zamanı geçti yazısını nasıl kaldırırım yardımcı olur musunuz. manuel yapılıyormuş ama olmuyor.2010 linea multijet arabam.

Fırat Özdeş
    cavalier79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 68

Standart Cevap: GP lerimizde Servis Uyarısı Var mı?

Servise gütürün

Sayfa 2/2 İlkİlk 12