Selamlar;
2006 model Grande Punto Dynamique sahibiyim. araç 38 binde temiz.
1-2 hafta önce ön fren balatalarını değiştirttim. ( aşınma ikaz lambası yanıyordu - öncesinde de zaten rahatsız edici bir gıcırdaması vardı )
Neyse ilk gün hiçbir sorunum olmadı. Oh be dünya varmış dedim. Gıcırtının olmaması bende konfor hissi yarattı vallaİkinci günü öncekine benzemeyen tiz bir gıcırdama yapmaya başladı. ( yumuşak veya sert frenlemelerde hiç ses yok ancak orta sertlikte frene basınca araç durana kadar tiz bir gıcırdama sesi çıkarmaktaydı )
Bir kaç gün bekliyim alışsın bari balatalar dedim. Hiçbir düzelme belirtisi yok. Servisten randevu aldım gittim. Test sürüşüne çıktık ustayla. Ustam zaten ilk frene basışımda disk yüzeyindeki çiziklerden meydana geliyor, tornayla düzeltiriz dedi.
Düzeltilmiş ve 2 kere 20 şer dakikalık test sürüşü yapılmış. Şu an bir sorunu yok dendi. Ücret de talep etmediler. Teşekkür ettim çıktım. İlk bir saat ben de hiç sorun yaşamadım. Sonrasında ise istinye parkta 3 saat kadar park halinde kaldı araba. Çıkışta frene bir bastım yine aynı tiz gıcırdama ...
Bu sorunu daha önce yaşayanınız var mı? Varsa nasıl halledildi?
( servis - yakup oto , fren kullanımım ise normal diyebilirim. Gerekli olmadıkça sert fren yapmam yokuşlarda mümkün olduğunca motor freniyle inerim vs )
Bu servise 3. gidişim olacak frenlerle ilgili. Dolayısıyla canım sıkılmaya başladı. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Yer imleri