Vulas senin GP LPG li mi? Varsa ne marka ve memnun musun?
Printable View
Vulas senin GP LPG li mi? Varsa ne marka ve memnun musun?
bende en kısa zamanda taktırmayı düşünüyorum.gp den önce 2002 model scenic kullandım.2000 motor.140beygir.tüpsüz olmuyodu.350-400 civarı yakıyodu yüklendiğimde.voltran marka tüp takmıştım.izzmirli arkdşlar bilir.5. sanayide.çok memnun kalmıştım.125 ykr ye düştü yakıt..gp ye takarsam herlde 100 ykr yakar benim puntocan :) en kısa sürede takmak lazım.valla janttan manntan önemli..zamanla onları parasını çıkartırım zaten.performans kaybı sadece yüksek devirlerde gaz kesmesidir.5000 devirde falan.canın yarışmakmı istedi.bas düğmeye geç benzine tokatla :)ayrıca hem gaz da gidip hemde efendi kullandınmı ortalama yakıt inanılmaz düşüyo.nerdeyse gittikçe çokğalcak :) herkese tavsiye ederim..
evet lpgli 10 Ay bitti 11 ay oldu ben lpg taktırdığım OMVL marka sıralı sıstem memnunıyet meselesıne gelınce bugun yenı araba alsam yine benzınlı alır aldığım gün lpg taktırırım memnunıyetı düşün artık hıç sorunum yok zaten pompaya yanasınca aracımın lpg lı olduğu aklıma gelıyor:ok:
yaw yeni okduum bende bilmiyorum bende bi sıkıntı yok ama gecenlerde biirnde duydum passattan atikeri sokmusler diye yalnz 1 ay oldu bi sıkıntısı yok atikerin rail dediğin olay ne bilmiyorum ama ben lpgde hızsa hız ekonmi ise ekonomi hepsini gordum yaptım suan bi sıkıntımm yok allaha sukur. olacagınıda zannetmiyorum. ustelik ecu ve enjektor ithal bunu atiker yapmıyomus. valla abi ben benzinden yuzde 45 tasarruf yaptım fazla geziyorum daha ne . herkesin telefonu var ama kimse doya doya konusamıyo
herkesin arabası var ama kimse doya doya binemiyo. ama ben her iskinide yapıyorum
lpg deposu yedek lastiğin orayamı takılıyor. bazen içinden geçmiyor değil lpg
valla benim depo bagajın içinde stepnenin orayada takılıyo ama ben surekli zuun yol yapıyorum oyuzden oraya stemdi nolur nolmaz stepne her azzaman lazım ama vedat stepnein oraya simit depo taktrıdı ben 35 lik depo taktırdım bagaj biraz kuculdu ama olsun
var tabi olmaz olurmu bizim ulkede
ilk defa lpg taktıranların gozden cıkartacagı para
25 ytl sızdırmazlık
17 ytl egzos muayenesi (kimi vize yerleri yeni arac oldugu için stemiyomus
103 ytl muayene vize harcı
60 ytl ryhsata işletme parası
yalnız her vizeye gidişinizde sızdırmazlık alacaksınız . ama her yıl alıncakmı bilmiyorum yani senede 25 ytl de masrafı var
ali sen herhalde taktırcan bencede taktır valla
Manifolda giren gaz hortumlarının bağlı olduğu parca. 1 hortumun girip 5 hortumun çıktığı parça(4enj.+geri dönüş).
lovato haricindeki markalar hakkında fazla yorum yapamam ama bazı markalar yaklaşık 10 gün süreç sonunda ne olduğunu göstermekte eski ortağımın dükkanına gelen giden araçlardan gördüğüm kadarıyla. eğer lpg sistemimiz düzgünse ve lambda sensör offseti düzgün set edilmişse fazla bir sorun çıkarmaz. türkiyede lpg kalitesi çok değişken olduğundan aşağıdaki hususlara dikkat edin.
1- yakıt tankının altına mümkünse multivalf hizasına iri bir mıknatıs (mesela patlak eski bir kabin ) koymak
2- aracın yağ bakımlarında gaz filtresini değiştirmek
3- tercihan 25 binde bir gaz tankını temizletmek.
Yaw arkadaşlar kusura bakmayın ama. Zaten az yakan bir araç bu, gaz-maz ters bir olay.Kazalar da olanları da görüyoruz. ALLAH hakkınızda hayırlısını versin. Ben gaz taktıranları Yıllardır anlayamadım. 2.0 motorlu araçlarımda oldu ama hiçbirine taktırmadım.