Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 21 ile 29 arası

Konu: Geniş taban lastik ne kadar çok yakar?

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

suan benim arabamda 175/65/15 var eger ben bunu 205/45/17 yaparsam 3cm yuvarlanma capı genişleyecektir..Dediginiz gibi de jant agırlıgı fark yaratıyosa kara bile geçilir..Cunku her dönüşte 3cm ekstra ilerleme 100km lik bi tüketimde aslında 100 km den daha fazla km yapmıs olursunuz.Sadece kalkısta ufacık bi yakıt tuketimi farkı olacagı kanısındayım 175 taban için ..Öbür türlü hızını almıs bir arabada 205 taban 17" daha karlı gibi sanki.

Sercan Türköz
    bravo_sercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Edilen teşekkür: 549

Sürtünme artıyor, haliyle yol tutuşuda.
    buda yakıtı etkiliyor az bi farkla..

Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Alıntı bvulgari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    suan benim arabamda 175/65/15 var eger ben bunu 205/45/17 yaparsam 3cm yuvarlanma capı genişleyecektir..Dediginiz gibi de jant agırlıgı fark yaratıyosa kara bile geçilir..Cunku her dönüşte 3cm ekstra ilerleme 100km lik bi tüketimde aslında 100 km den daha fazla km yapmıs olursunuz.Sadece kalkısta ufacık bi yakıt tuketimi farkı olacagı kanısındayım 175 taban için ..Öbür türlü hızını almıs bir arabada 205 taban 17" daha karlı gibi sanki.
    Yanlış hesaplamışsınız.
    O lastik ebatlarında değişime giderseniz eğer;
    lastik çapı 7-8mm artar.
    taban alanı 3cm gibi bir genişlemeye maruz kalır.
    Bir kere aracın lastik çapı daha büyük olduğundan vede tabanda geniş olduğundan her turda torku daha zor verecek yere( çap büyüdüğü için ) ve sürtünmede artcağından kesinlikle ama kesinlikle yakıt artacak ve araba hantallaşacak. Bu dezavantajı imkanı yok götüremessiniz her halukarda jant çok hafifde olsa biraz azaltır bu etkiyi ama sıfırlamaz.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

arkadaşlar ben bunu denedim, nasıl mı açıklayayım; iniş aşağı aerabayı boşa atıyorum ( çeltikci beli, çubuk beli ) araba 175 lastikteyken saatteki hızı 120 km hıza çıkıyor ve çeltikcinin ışıklarına kadar götürüyordu, çubuk belinde ise halı yıkıma fabrikası var orayı geçiyordum şimdi 195 taktım inişlerde 90 km 100 demiyor, çeltikcideki ışıklara varamıyorum inişten hemen sonra vitese takmak zorunda kalıyorum ( burdur çeltikciyi bilenler varsa bu mesafenin ne kadar uzun olduğunu bilirler inişler bittikten sonra 3 km lik bi düzlük bu) ben şimdi 195 taktım ama tekrar 175e geçeceğim çünkü sürtünme arttığı için hızda buna bağlı olarak azalıyor ve motoru yoruyor buda yakıta etkili oluyor benim kendi düşüncem ve tercübelerim bunlar.
    ha aklıma gelmişken 360 km gitgel 720 km yolu 100 tl ye giderken 15 tl gibi bi arttış oldu

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

arslan boz
    arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 35

175 ten 195e geçtim.100 km 1 lt fark ediyor.bu da yaklaşık 15 km civarında.tabii bunlar bana ait değerler.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    175 ten 195e geçtim.100 km 1 lt fark ediyor.bu da yaklaşık 15 km civarında.tabii bunlar bana ait değerler.

NE DEMİŞTİM BEN
    bir depoda 3 ila 5 litre fark eder
    şimdi iyimser arkadaşlardan cevap bekliyorum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

9. Bu mesajı için 3 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NE DEMİŞTİM BEN
    bir depoda 3 ila 5 litre fark eder
    şimdi iyimser arkadaşlardan cevap bekliyorum
    evet coşkun bey size katılıyorum bende 15 tl fazla yaktıysa 32 lt yakacağı yerde 4,5 lt fazla yakmış oluyor tam dediğiniz gibi gerçekten size katılıyorum yorum ve cevaplarınız takip ediyorum gerçekleri yansıtıyorsunuz sizden çok bilgi aldım diyebilirim sağolun

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

arslan boz
    arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 35

şu var ki ben pişman oldum.175 65 15 ten 195 60 15 e geçtim.tamam araba daha iyi yol tutuyor ama eski kastiklerimle ani hızlanmaları daha hızlı yaparken şimdi araba devrini geç alıyor.sanki bizim motorlarımız bu lastiği kaldıramıyor.alışmam zaman alacak.arabamın daha ağır kalması cınımı sıktı biraz.tabii lastiklerimde yumuşak lastik bunun da etkisi var mı bilmiyorum.ama lastik alacak arkadaşlara 195 i tavsiye etmiyorum.galiba en fazla 185 olalı.

Mustafa Kubilay KARABULUT
    sowhat788 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34DP5400
    Edilen teşekkür: 418

Alıntı arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu var ki ben pişman oldum.175 65 15 ten 195 60 15 e geçtim.tamam araba daha iyi yol tutuyor ama eski kastiklerimle ani hızlanmaları daha hızlı yaparken şimdi araba devrini geç alıyor.sanki bizim motorlarımız bu lastiği kaldıramıyor.alışmam zaman alacak.arabamın daha ağır kalması cınımı sıktı biraz.tabii lastiklerimde yumuşak lastik bunun da etkisi var mı bilmiyorum.ama lastik alacak arkadaşlara 195 i tavsiye etmiyorum.galiba en fazla 185 olalı.
    Siz 175 > 195 yaptınız ve inç ini değiştirmediniz
    Ben 165 > 195 yaptım ve 13 " den 15 " e çıktım o kadar fark hissetmedim,
    Ama bunun herşeyle bağlantısı var;
    -Hava şartları
    -Zemin sıcaklığı ve türü
    -Kullanım tarzı , vs....

+ - %10 değiştirmek o kadar kolayki yakıtı bunun için taban genişliğine ihtiyaç olmaz bile ; kalkışlarda %10 fazla gaz verirsin gene artar yakıt tüketimi,

Not: Lastik yada jant değiştirmek isteyen arkadaşların hevesi kırılmasın yada korkmasınlar idyerek yazıyorum Değiştirin gitsin

14. 15/04/2010, 19:10

Sayfa 2/2 İlkİlk 12