Takoza benzemiyor.
Benimkinde de hareket ettikçe sol taraftan ufak ufak gıcırtı geliyor. Sanki direksiyondan geliyomuş gibi yapıyor ama sanmıyorum. Stop edince araba ufak bir sarsılır ya. Ozamanda duyuluyor bu. Sizce ne olabilir Z-rot olabilirmi.Araç 2010 model. Sanırım servise gitmeye vaktinden önce başlayacağım.
Takoza benzemiyor.
aynı sıkıntı bendede var bozuk yolda özellikle takır tukur gıcık bi ses,bende takarım bugun ustama sordum serviste 35+35 70Lira dedi bu iyide işçilikte 70-80 oldu 150tlondan orjinal parçaları alıp sanayide taktırmayı düşünüyorum..
bende de 2 problem vardı bu şekilde. ön tarata ortalardan lakırtı geliyordu amortisör takozları imiş halletik 150tl ye.. bir de şimdi direksyonun içinden bi kıpırdama titreşimle beraber plastik sesi geliyor o da heralde tıkırtı burcuymuş bakalm ne kadar masraf cıkartacak....
arkadaşlar o ses takozdan değil amortisör bilyalarından geliyo banada aynısını dediler serwisten benım ustaya götürdüm ve 100 tl ye yaptırdım...bazı servisler baya yalan çıkıyo....
mehmet amortisör bilyası diye bir parça yok
amortisör takozlarımız bilyalı tip zaten bilya amortisör takozunun kendisinde var yani bunuda ayrıca değiştiremiyorsun birbirine entegre oldukları için
takozu alıyorsun zaten kendinden bilyalı servislere yok yere suçlama yapmayalım
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
coşkun abı bayadır goremıyorduk hoşgeldın tekrar aramıza,senın engın ve zengın bılgılerıne ıhtıyac var bu sıtede kaybolma olebu arada bu amartısör takoz bılyası olayının madurlarından bırıde bendım ama ıkı gun once cozduk cok sukur, dıreksıyonu saga sola dondurdugumde bır tıkırtı gelıyordu oncelerı dıreksıyon kutusundan sandım ama servıse gıdınce ustam amartısör takozları degıscek dıyınce baya bı sasırmıstım ne alaka dıe ama ustamı dınleyıp sag ve sol ıkısınıde degıstırdım cok sukur ses kesıldı nekadara mal oldugunu merak edecek arkadaslarım vardır orjınal parcaları aldım her bırı 87,50 yanı ıkısı 175 tl 40 tl de işçilik ödedim toplam 215 tl ye mal oldu,başından gecen tum arkadaslara gecmıs olsun dıyorum.
teşekkürler fiyat ve tamir bilgisi için soner![]()
yok yok allaha şükür şuanlık yok. inşallah olmasın![]()
3 hafta önce aracımı yıllık bakım için servise götürdüm ve 420 tl lik bir ödeme yaparak aracımı teslim aldım .Aracımın önünden sağa sola dönüşte ses geldiğini söylememe rağmen beni bişey yok abi diyerek gönderdiler.Garantimin bitceğini biliyordum ama nasılsa uzatılmış garantim var dedim bir problem çıkarsa hallettiririm dedim kendi kendime
bugun bahsettiğim ses arttı diye servise gittim ve sağ takozun değişeceğini söylediler ama bunun uzatılmış garanti kapsamında olmadığını sölediler.ve 3-5 kuruşlık bişey olduğunu :-d sölediler ne olacakmışki ödesem
2 ay boyunca garantimi uzatmak için peşimde gezen firma şimdi bana şu girer bu girmez garantiye diyor
bundan çıkaracağım sey 35000 km de olan ve 2 senedir hertürlü bakımı ve servisi yapılan garanti kapsamında bir çöpü değişmeyen aracımdan kurtulmam gerektiği.Artık çok memnun olduğum aracımdan resmen soğudum maddi durumum elverir vermez borca girecem harca girecem gerekirse sıfır almayacağım 2. el alacağım adam gibi bir araba alacağım ,En azından sağından solundan gelen tıkırtıları duymamak için son ses müzik dinlemek zorunda kalmam ,sinirden patlamam ,
Fiat ın çağrı merkezinde kadın personele ağırlık verdiğini de anlamış bulunmaktayım .Bugun karşımda erkek bir muhatap olsaydı kendimi tutamayıp küfür manyağı yapardım onu herhalde,Neyse saygılar selamlar
selam Onur Bey,
on takımların garantisi 60.000 km ye kadar. eger 35.000 de ise arabanız o zaman cagrı merkezini arayip durumu anlatın. sizin sorununuzu garant kapsamında cozebilecek baska bir servis yonlendirebilirler sanırım.
bu arada ben sag amortisor ve takozu 60.000 de degistirdim garanti kapsamında.
saygilar
enteresan olan konuda bu zaten ,amortisör takozları 2 senelik garanti kapsamına giriyormuş biz hata edip üzerine para verdik garantimizi uzattık,ama takozlar girmiyormuş bende çağrı merkezini aradım bana geri döneceklermiş ama açıkcası benim çok umudum yok artık.
Fiat carbon clean ide 40000 bakımına zorunlu hale getirmiş sözde, bir tunap denen bişeyle yağ değişiminden önce motor temizleniyor , bide fiatın yıllardır millete reklamını yaptığı carbon clean yapılıyor ,
karbon temizleme işlemi 60 tl
ne demekse 30000 km yağ bakım 22 tl
motor içi temizleyici 16,53 tl
totalde 100 tl de ordan girdi
kızdığım nokta doktor olarak bi sürü tamirci hastam ve tanıdığım var,aracım garantiden çıkmasın diye servise gidiyoruz ,ama aracımız yine garanti dışı kalıyor.
Fiat dan aradılar ve bu arızanın artık uzatılmış garanti kapsamına girmediğini sölediler ,zaten aksini çok fazla beklemiyordum.
Böyle bir anlayış ancak türkiye fiat dan beklenebilir,Uzun zaman milletin burun kıvırdığı hyundai kullandım 1500 tl lik direksiyon sisteminin değiştirilmesi için 5 dakika onay telefonu beklemişken b**kdan bir lastik parçası için 4 gün bekledim,neyse ya sorun gerçekten para değilde son 1 ayda fiata 1000 tl ye yakın para verdim hala bana üç beş kuruşluk bişey cebinizden ödeyin ne olacak ki diyebiliyorlar
arkadaşlar mrb
benim aracım fiorino gerçi benimde amortisör takozları ikiside garantiden yaklaşık 4bin km önce değişti.Dünden beri direksiyonu sağ sola çevirdimmi aynı ses tekrardan gelmeye başladı.takozlar değiştirilirken ustanın başındaydım değiştirdiklerini gördüm.
Merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katıldım yaklaşık 1 ay önce bir punto sahibi oldum gerçi alırkende amortisör takozlarının değişmesi ğerektiğini bilerek almıştım pek fazla bi rahatsızlık vermiyordu o günlerde lakin bugün akılalmaz bir sesle karşılaştım. Dün aracımı kendim yıkayıp lastik içlerindeki çamurun temizlenmesi için su tutmuştum bilyeler bugun neredeyse kitlenmiş durumda. Davlumlaz içlerinin yıkanma olayının bu şekilde ergonomik tasarlanmış bir otomobilde atlanılmaması gereken çok basit ama çok önemli bi sorun olduğu kanısındayım.garanti olayı şu durumda beni ilgilendirmiyor ki aracım 2006 model ve uzatılmış bi garantisi yok gerçi şu probleme karşı iyiki yok okuduğum kadarı bana stres yaşatmaya yetti. Gerçi servis problemiyle daha ilk gün karşılaştım ama çok iyi niyetli olmalarına rağmen fren balatalarımın idare edeceğini söyleyip hidrolikteki yağın bitmiş olmasına rağmen konrtol edilmeyip atlanılmasını saymazsak eğer,üstüne üslük telefonda arayıp servisimize 10 üzerinden kaç puan verirmisiniz sorusuna nezaketimi bozmayıp 9 puan vermemem rağmen bugün huzurlarınızda mersin boronlar/mezitli servisine 10 üzerinde 2 puan veriyorum oda orda görev yapan arkadaşlarımızın hatrına.konuyu dağıtmadan sorunuma değinmek istiyorum. Dün davlumbaz içlerini yıkadıktan sonra bugün arabaya bindiğimde arabanın sanki asalvaltın üzerinde sürünürcesine ve direksiyondan gelen abuk sabuk seslerle karşılaştım. Servisin yönü iş yerime ters oluşundan hemen karşımızdaki oto tamircisne bi uğradım araca biner binmez gelen sesi duydu ve takozlarının değişmesi gerektiğini söyledi. ücretini sorduğumda orjinal parcanın fiyatının 55 tl gibi bi rakam oldugunu fakat tavsiye etmediğini en kısa zamanda tekrar aynı sorunu yaşayabileceğimi ve kendi önerdiği bir markayı denememi kendisinin denediğini sorun yaşamadığını fiyatının ise aşagı yukarı orjinali ile aynı oldugunu söyledi. Sizce orjinal parçayımı düşünmeliyim yoksa 40 yıllık ustayımı dinlemeliyim. Alakalarınız için şimdiden teşekkürler. Not: Tavsiye edilen parça su geçirmiyormuş.
Konu alpercabuk tarafından (03/12/2010 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir.
garanti işi biryerde iyi aslında.aracım 4 aylıkken duallogic robotu garantiden değişmişti. fakat 22 aylık aracın orjinal aküsünü garantiden değişmediler.aracı muayeneye aldılar, sorun çıkmadı. sorun çıksaymış garantiden değişeceklermiş.ki çok dikkat ederim kontak kapalıyken lamba,teyp vb hiç açmam.araçta garantiden dolayı hiç değişiklik yapmadım.çivi bile çakmadım. korka korka bi kolçak yaptım.o kadar titiz davrandım.
uzatılmış garanti düşünüyordum ama bazı şeyler uzatılmış garantiye girmiyormuş.garanti uzatma düşünüyordum.şu an uzatılmış garanti parasını ilerde yapacak takoz masrafınamı ayırsam diye düşünüyorum.
Usta haklı...
I ' m c a p u l i n g . . .
Arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda aynen takazları söktürüp içlerini ustayla beraber kendi ellerimle temizledim va yağladık sonrada su izalasyonu için biraz plastik ve lastik özelliği olan bir silikon kullandık sıfırından farksız oldu herkese tavsiye ederim gidipte 300 lira gibi bi rakam vermeyin bi el emeği ile bu probleminizi halledebilirsiniz.
Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri