Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
86 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Ön amortisör takozları

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Benimkinde de hareket ettikçe sol taraftan ufak ufak gıcırtı geliyor. Sanki direksiyondan geliyomuş gibi yapıyor ama sanmıyorum. Stop edince araba ufak bir sarsılır ya. Ozamanda duyuluyor bu. Sizce ne olabilir Z-rot olabilirmi.Araç 2010 model. Sanırım servise gitmeye vaktinden önce başlayacağım.

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

Takoza benzemiyor.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

V.Seyhun Akar
    seysey37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41GC850
    Edilen teşekkür: 219

aynı sıkıntı bendede var bozuk yolda özellikle takır tukur gıcık bi ses,bende takarım bugun ustama sordum serviste 35+35 70Lira dedi bu iyide işçilikte 70-80 oldu 150tl ondan orjinal parçaları alıp sanayide taktırmayı düşünüyorum..

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

bende de 2 problem vardı bu şekilde. ön tarata ortalardan lakırtı geliyordu amortisör takozları imiş halletik 150tl ye.. bir de şimdi direksyonun içinden bi kıpırdama titreşimle beraber plastik sesi geliyor o da heralde tıkırtı burcuymuş bakalm ne kadar masraf cıkartacak....

mehmet karabacak
    mmtkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 8

arkadaşlar o ses takozdan değil amortisör bilyalarından geliyo banada aynısını dediler serwisten benım ustaya götürdüm ve 100 tl ye yaptırdım...bazı servisler baya yalan çıkıyo....

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı mmtkara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar o ses takozdan değil amortisör bilyalarından geliyo banada aynısını dediler serwisten benım ustaya götürdüm ve 100 tl ye yaptırdım...bazı servisler baya yalan çıkıyo....

mehmet amortisör bilyası diye bir parça yok
    amortisör takozlarımız bilyalı tip zaten bilya amortisör takozunun kendisinde var yani bunuda ayrıca değiştiremiyorsun birbirine entegre oldukları için
    takozu alıyorsun zaten kendinden bilyalı servislere yok yere suçlama yapmayalım

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

soner sen
    whitegold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34JYB70
    Edilen teşekkür: 540

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mehmet amortisör bilyası diye bir parça yok
    amortisör takozlarımız bilyalı tip zaten bilya amortisör takozunun kendisinde var yani bunuda ayrıca değiştiremiyorsun birbirine entegre oldukları için
    takozu alıyorsun zaten kendinden bilyalı servislere yok yere suçlama yapmayalım
    coşkun abı bayadır goremıyorduk hoşgeldın tekrar aramıza,senın engın ve zengın bılgılerıne ıhtıyac var bu sıtede kaybolma ole bu arada bu amartısör takoz bılyası olayının madurlarından bırıde bendım ama ıkı gun once cozduk cok sukur, dıreksıyonu saga sola dondurdugumde bır tıkırtı gelıyordu oncelerı dıreksıyon kutusundan sandım ama servıse gıdınce ustam amartısör takozları degıscek dıyınce baya bı sasırmıstım ne alaka dıe ama ustamı dınleyıp sag ve sol ıkısınıde degıstırdım cok sukur ses kesıldı nekadara mal oldugunu merak edecek arkadaslarım vardır orjınal parcaları aldım her bırı 87,50 yanı ıkısı 175 tl 40 tl de işçilik ödedim toplam 215 tl ye mal oldu,başından gecen tum arkadaslara gecmıs olsun dıyorum.

MURAT IŞIK
    mm_isik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 223

teşekkürler fiyat ve tamir bilgisi için soner

soner sen
    whitegold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34JYB70
    Edilen teşekkür: 540

Alıntı mm_isik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler fiyat ve tamir bilgisi için soner
    rica ederim murat sendedemı aynı sorun var yoksa?

MURAT IŞIK
    mm_isik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 223

yok yok allaha şükür şuanlık yok. inşallah olmasın

ONUR UZUN
    doktorstress - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34UT150
    Edilen teşekkür: 13

3 hafta önce aracımı yıllık bakım için servise götürdüm ve 420 tl lik bir ödeme yaparak aracımı teslim aldım .Aracımın önünden sağa sola dönüşte ses geldiğini söylememe rağmen beni bişey yok abi diyerek gönderdiler.Garantimin bitceğini biliyordum ama nasılsa uzatılmış garantim var dedim bir problem çıkarsa hallettiririm dedim kendi kendime
    bugun bahsettiğim ses arttı diye servise gittim ve sağ takozun değişeceğini söylediler ama bunun uzatılmış garanti kapsamında olmadığını sölediler.ve 3-5 kuruşlık bişey olduğunu :-d sölediler ne olacakmışki ödesem

2 ay boyunca garantimi uzatmak için peşimde gezen firma şimdi bana şu girer bu girmez garantiye diyor

bundan çıkaracağım sey 35000 km de olan ve 2 senedir hertürlü bakımı ve servisi yapılan garanti kapsamında bir çöpü değişmeyen aracımdan kurtulmam gerektiği.Artık çok memnun olduğum aracımdan resmen soğudum maddi durumum elverir vermez borca girecem harca girecem gerekirse sıfır almayacağım 2. el alacağım adam gibi bir araba alacağım ,En azından sağından solundan gelen tıkırtıları duymamak için son ses müzik dinlemek zorunda kalmam ,sinirden patlamam ,

Fiat ın çağrı merkezinde kadın personele ağırlık verdiğini de anlamış bulunmaktayım .Bugun karşımda erkek bir muhatap olsaydı kendimi tutamayıp küfür manyağı yapardım onu herhalde,Neyse saygılar selamlar

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kucukm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

selam Onur Bey,

on takımların garantisi 60.000 km ye kadar. eger 35.000 de ise arabanız o zaman cagrı merkezini arayip durumu anlatın. sizin sorununuzu garant kapsamında cozebilecek baska bir servis yonlendirebilirler sanırım.

bu arada ben sag amortisor ve takozu 60.000 de degistirdim garanti kapsamında.

saygilar

Alıntı doktorstress Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 hafta önce aracımı yıllık bakım için servise götürdüm ve 420 tl lik bir ödeme yaparak aracımı teslim aldım .Aracımın önünden sağa sola dönüşte ses geldiğini söylememe rağmen beni bişey yok abi diyerek gönderdiler.Garantimin bitceğini biliyordum ama nasılsa uzatılmış garantim var dedim bir problem çıkarsa hallettiririm dedim kendi kendime
    bugun bahsettiğim ses arttı diye servise gittim ve sağ takozun değişeceğini söylediler ama bunun uzatılmış garanti kapsamında olmadığını sölediler.ve 3-5 kuruşlık bişey olduğunu :-d sölediler ne olacakmışki ödesem

2 ay boyunca garantimi uzatmak için peşimde gezen firma şimdi bana şu girer bu girmez garantiye diyor

bundan çıkaracağım sey 35000 km de olan ve 2 senedir hertürlü bakımı ve servisi yapılan garanti kapsamında bir çöpü değişmeyen aracımdan kurtulmam gerektiği.Artık çok memnun olduğum aracımdan resmen soğudum maddi durumum elverir vermez borca girecem harca girecem gerekirse sıfır almayacağım 2. el alacağım adam gibi bir araba alacağım ,En azından sağından solundan gelen tıkırtıları duymamak için son ses müzik dinlemek zorunda kalmam ,sinirden patlamam ,

Fiat ın çağrı merkezinde kadın personele ağırlık verdiğini de anlamış bulunmaktayım .Bugun karşımda erkek bir muhatap olsaydı kendimi tutamayıp küfür manyağı yapardım onu herhalde,Neyse saygılar selamlar

ONUR UZUN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34UT150

enteresan olan konuda bu zaten ,amortisör takozları 2 senelik garanti kapsamına giriyormuş biz hata edip üzerine para verdik garantimizi uzattık,ama takozlar girmiyormuş bende çağrı merkezini aradım bana geri döneceklermiş ama açıkcası benim çok umudum yok artık.

Fiat carbon clean ide 40000 bakımına zorunlu hale getirmiş sözde, bir tunap denen bişeyle yağ değişiminden önce motor temizleniyor , bide fiatın yıllardır millete reklamını yaptığı carbon clean yapılıyor ,

karbon temizleme işlemi 60 tl
    ne demekse 30000 km yağ bakım 22 tl
    motor içi temizleyici 16,53 tl
    totalde 100 tl de ordan girdi
    kızdığım nokta doktor olarak bi sürü tamirci hastam ve tanıdığım var,aracım garantiden çıkmasın diye servise gidiyoruz ,ama aracımız yine garanti dışı kalıyor.

ONUR UZUN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34UT150

Standart slm

Fiat dan aradılar ve bu arızanın artık uzatılmış garanti kapsamına girmediğini sölediler ,zaten aksini çok fazla beklemiyordum.

Böyle bir anlayış ancak türkiye fiat dan beklenebilir,Uzun zaman milletin burun kıvırdığı hyundai kullandım 1500 tl lik direksiyon sisteminin değiştirilmesi için 5 dakika onay telefonu beklemişken b**kdan bir lastik parçası için 4 gün bekledim,neyse ya sorun gerçekten para değilde son 1 ayda fiata 1000 tl ye yakın para verdim hala bana üç beş kuruşluk bişey cebinizden ödeyin ne olacak ki diyebiliyorlar

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ZAFER MURAT KOÇOĞLU
    Fiorino Combi Multijet zafer murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 58

arkadaşlar mrb

benim aracım fiorino gerçi benimde amortisör takozları ikiside garantiden yaklaşık 4bin km önce değişti.Dünden beri direksiyonu sağ sola çevirdimmi aynı ses tekrardan gelmeye başladı.takozlar değiştirilirken ustanın başındaydım değiştirdiklerini gördüm.

Alper Çabuk
    alpercabuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99
    Edilen teşekkür: 36

Merhaba arkadaşlar

aranıza yeni katıldım yaklaşık 1 ay önce bir punto sahibi oldum gerçi alırkende amortisör takozlarının değişmesi ğerektiğini bilerek almıştım pek fazla bi rahatsızlık vermiyordu o günlerde lakin bugün akılalmaz bir sesle karşılaştım. Dün aracımı kendim yıkayıp lastik içlerindeki çamurun temizlenmesi için su tutmuştum bilyeler bugun neredeyse kitlenmiş durumda. Davlumlaz içlerinin yıkanma olayının bu şekilde ergonomik tasarlanmış bir otomobilde atlanılmaması gereken çok basit ama çok önemli bi sorun olduğu kanısındayım.garanti olayı şu durumda beni ilgilendirmiyor ki aracım 2006 model ve uzatılmış bi garantisi yok gerçi şu probleme karşı iyiki yok okuduğum kadarı bana stres yaşatmaya yetti. Gerçi servis problemiyle daha ilk gün karşılaştım ama çok iyi niyetli olmalarına rağmen fren balatalarımın idare edeceğini söyleyip hidrolikteki yağın bitmiş olmasına rağmen konrtol edilmeyip atlanılmasını saymazsak eğer,üstüne üslük telefonda arayıp servisimize 10 üzerinden kaç puan verirmisiniz sorusuna nezaketimi bozmayıp 9 puan vermemem rağmen bugün huzurlarınızda mersin boronlar/mezitli servisine 10 üzerinde 2 puan veriyorum oda orda görev yapan arkadaşlarımızın hatrına.konuyu dağıtmadan sorunuma değinmek istiyorum. Dün davlumbaz içlerini yıkadıktan sonra bugün arabaya bindiğimde arabanın sanki asalvaltın üzerinde sürünürcesine ve direksiyondan gelen abuk sabuk seslerle karşılaştım. Servisin yönü iş yerime ters oluşundan hemen karşımızdaki oto tamircisne bi uğradım araca biner binmez gelen sesi duydu ve takozlarının değişmesi gerektiğini söyledi. ücretini sorduğumda orjinal parcanın fiyatının 55 tl gibi bi rakam oldugunu fakat tavsiye etmediğini en kısa zamanda tekrar aynı sorunu yaşayabileceğimi ve kendi önerdiği bir markayı denememi kendisinin denediğini sorun yaşamadığını fiyatının ise aşagı yukarı orjinali ile aynı oldugunu söyledi. Sizce orjinal parçayımı düşünmeliyim yoksa 40 yıllık ustayımı dinlemeliyim. Alakalarınız için şimdiden teşekkürler. Not: Tavsiye edilen parça su geçirmiyormuş.
    Konu alpercabuk tarafından (03/12/2010 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir.

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

garanti işi biryerde iyi aslında.aracım 4 aylıkken duallogic robotu garantiden değişmişti. fakat 22 aylık aracın orjinal aküsünü garantiden değişmediler.aracı muayeneye aldılar, sorun çıkmadı. sorun çıksaymış garantiden değişeceklermiş.ki çok dikkat ederim kontak kapalıyken lamba,teyp vb hiç açmam.araçta garantiden dolayı hiç değişiklik yapmadım.çivi bile çakmadım. korka korka bi kolçak yaptım.o kadar titiz davrandım.
    uzatılmış garanti düşünüyordum ama bazı şeyler uzatılmış garantiye girmiyormuş.garanti uzatma düşünüyordum.şu an uzatılmış garanti parasını ilerde yapacak takoz masrafınamı ayırsam diye düşünüyorum.

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Usta haklı...
    I ' m c a p u l i n g . . .

Alper Çabuk
    alpercabuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99
    Edilen teşekkür: 36

Arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda aynen takazları söktürüp içlerini ustayla beraber kendi ellerimle temizledim va yağladık sonrada su izalasyonu için biraz plastik ve lastik özelliği olan bir silikon kullandık sıfırından farksız oldu herkese tavsiye ederim gidipte 300 lira gibi bi rakam vermeyin bi el emeği ile bu probleminizi halledebilirsiniz.

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Girmeyeceğini mi söylediler. forumda bir kaç konu daha vardı bunun gibi ve garantili araçlarda garanti kapsamında değişmişti benim de geçen haftalarda aynısı oldu ben servise götürmeden yetkisiz fiat servisine götürdüm iki tarafın amortisör takozlarını bilyalarını yağladılar TIK yok şimdi...Üstelik de 50 liraya hallolmuş oldu...

Konuyla ilgili daha açıklayıcı bilgiyi

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/15649-direksiyondan-gelen-ses.html

Buradan okuyabilirsiniz...

23. 24/01/2013, 15:58

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.

Sebep
    her mesajda sahibinden linki...

EMRE KUMRU
    GPEMREE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    34VB8186
    Edilen teşekkür: 157

Alıntı alpercabuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar

aranıza yeni katıldım yaklaşık 1 ay önce bir punto sahibi oldum gerçi alırkende amortisör takozlarının değişmesi ğerektiğini bilerek almıştım pek fazla bi rahatsızlık vermiyordu o günlerde lakin bugün akılalmaz bir sesle karşılaştım. Dün aracımı kendim yıkayıp lastik içlerindeki çamurun temizlenmesi için su tutmuştum bilyeler bugun neredeyse kitlenmiş durumda. Davlumlaz içlerinin yıkanma olayının bu şekilde ergonomik tasarlanmış bir otomobilde atlanılmaması gereken çok basit ama çok önemli bi sorun olduğu kanısındayım.garanti olayı şu durumda beni ilgilendirmiyor ki aracım 2006 model ve uzatılmış bi garantisi yok gerçi şu probleme karşı iyiki yok okuduğum kadarı bana stres yaşatmaya yetti. Gerçi servis problemiyle daha ilk gün karşılaştım ama çok iyi niyetli olmalarına rağmen fren balatalarımın idare edeceğini söyleyip hidrolikteki yağın bitmiş olmasına rağmen konrtol edilmeyip atlanılmasını saymazsak eğer,üstüne üslük telefonda arayıp servisimize 10 üzerinden kaç puan verirmisiniz sorusuna nezaketimi bozmayıp 9 puan vermemem rağmen bugün huzurlarınızda mersin boronlar/mezitli servisine 10 üzerinde 2 puan veriyorum oda orda görev yapan arkadaşlarımızın hatrına.konuyu dağıtmadan sorunuma değinmek istiyorum. Dün davlumbaz içlerini yıkadıktan sonra bugün arabaya bindiğimde arabanın sanki asalvaltın üzerinde sürünürcesine ve direksiyondan gelen abuk sabuk seslerle karşılaştım. Servisin yönü iş yerime ters oluşundan hemen karşımızdaki oto tamircisne bi uğradım araca biner binmez gelen sesi duydu ve takozlarının değişmesi gerektiğini söyledi. ücretini sorduğumda orjinal parcanın fiyatının 55 tl gibi bi rakam oldugunu fakat tavsiye etmediğini en kısa zamanda tekrar aynı sorunu yaşayabileceğimi ve kendi önerdiği bir markayı denememi kendisinin denediğini sorun yaşamadığını fiyatının ise aşagı yukarı orjinali ile aynı oldugunu söyledi. Sizce orjinal parçayımı düşünmeliyim yoksa 40 yıllık ustayımı dinlemeliyim. Alakalarınız için şimdiden teşekkürler. Not: Tavsiye edilen parça su geçirmiyormuş.
    Konuyu hortlatiyorum ama bu su gecirmeyen paracanin markasi ne acaba?

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon