arkadaşlar sürekli CITY modunda kullanıyoruz.Bir sakıncası varmıdır 1,4 grandepunto.
arkadaşlar sürekli CITY modunda kullanıyoruz.Bir sakıncası varmıdır 1,4 grandepunto.
BİR SAKINCASI YOK
zaten cıty her zaman devrede
cıty modunu açtığınızda direksiyona giden akımı fazlalaştırıyorsunuz o kadar
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
cevap için teşekkürler nasıl emin olabiliriz![]()
emin olmak ?
Benim city 2006 dan beridir bir saat bile kapatılmamıştır![]()
2007 den beri city modu açık.
ben tırsıyorum valla ne yalan söyliyim. Zira 2010 model ford mondeonun direksiyonundan bile hafif puntoların direksiyonu. bide sürekli cty de kullansam vay halime
![]()
Artık Fiorinolu
bende 2 ay oldu arabayı alalı. 15 gün öncesine kadar 15dk çalıştırdım sadece. Forumdaki bazı arkadaşların hiç kapatmadım demesiyle 15 gün önce düğmeye bir bastım, o basış.. keyif buymuş dedim.
Ya korkmayın bu kadar adamlar yapmış tabiki kullanacağız klimayıda kullanmayın ,cam düğmelerinide hatta radyoyu bile bozulabilir belki
Kullanın arkdaşlar hiç bir şeklide korkmayın olacak varsa kullanmasanızda olur![]()
ben bu gazla bu günden sonra City modundan aşağı modda gitmem abi
![]()
Artık Fiorinolu
bazende merak ediyorum neden o düğmeyi koymuşlar. direk standart açık olarak dursa düğme olmasa ne olurdu ki ?
Murat düğmeyi koymalarındaki sebep şehir içinde hafif direksiyon ile kullanım kolaylığı için uzun yolda hafif direksiyon sağlıklı olmuyor daha ağır olmalı birinden uzun yolda belli bir hızdan sonra otomatik kapanıyor diye duydum am ne kadar doğru denemedim
Punto evo larda city fonksiyonun çalışma biçimi şu şekilde oluyor. 40 km hızın üstüne çıktığınızda direksiyon kademeli olarak sertleşiyor. Kullanma kılavuzunda yazan bilgi ise spor versiyonlarda gaz pedalına göre otomatik sertleşmesi yönünde. Otobanda ya da otoyolda gidiyorsanız 80 - 90km nin üstüne çıktığınızda direksiyon taş gibi sertleşiyor adeta. Şehir içinde de hızlanırken gaz pedalına fazla bastığınızda yine aynı şekilde sertleşiyor. Eğer Grande Punto larda da sistem bu şekildeyse sürekli açık tutulabilir. Ama punto evo larda dediğim gibi city modu sürekli açık olduğunda gaz pedalına duyarlı olarak normalden çok daha sert bir hale getiriyor bu da direksiyon hakimiyeti için mükemmel bir durum.
2007 aralığından beri city modu açık. başka arabalara binince zorlanıyorum. hidrolik diraksiyon bile ağır geliyor. zaten eski arabaları kullanmak daha da zor oluyor. city nin tek sakıncası bu olsa gerek.
düğme araca bir extralık katıyor kuş tüyü modu diye![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri