Yeni fiesta 1.4 tdci ile 3.7 lt yi gördüm...fabrika verilerinde 3.5lt/100 km diyor ama bilmiyorum...
Bugün şehirler arası deneyimimi paylaşayım ( Eskişehir- Bursa ), Gidiş ve geliş olarak,performans denemesini giderken yaptım Hyundai Accent ERA CRDI VGT ile rolling denemeleri yaptık 190 km ye kadar kafa kfaya gittik ( Hyundai 110 hp ) benim aracım 90 hp olmasına rağmen çok daha iyi tepkiler verdi,. Ortalama 5.8 tüketim vardı. Dönüşte ekonomi modunda aheste aheste 90-100 km ile geldim ortalama 4.3 lt/ 100 km tüketti ( araçta kış lastikleri mevcut Opet ile min 3.8 lt / 100 km ( michelin energy saver lastikler ile ) normal kış lastikleri ile daha önceki gidiş gelişlerimde tüketim opet ilede 4.2-4.5 arası gezinirdi.
Yeni fiesta 1.4 tdci ile 3.7 lt yi gördüm...fabrika verilerinde 3.5lt/100 km diyor ama bilmiyorum...
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
ince mazot yanıcıdır performanslıdır ama çabuk biter. opetin ki daha çabuk biter.
Gezgin Gp.
benim araçla ortalama 4.9 gösteriyor, şeirler arası sizce normalmi 80-90 gidiyorum fazla hızım olmaz zaten sanki biraz fazla yakıyor gibi shellin euro dizelini alıyorum
PO şaşmayın derım...
uzun yol yapıyor ve yakıt tasarrufu saglıyor.İstasyonları tertemız hızmet sınırsız...
Hersey mukemmel ..Shell ticari çalıstıgı için sirkülasyon cok oluyor ve dınlenmıs mazot satmıyor satamıyorlar..
Tercih meselesi elbette..
Birde ben birşey sormak istiyorum ..
Sabah ise giderken hep rampa iniyorum gaza basmıyorumda denebılır boşta ınmekmı mantıklı yoksa vıteste komprossorle mi inmek mantıklı?
I ' m c a p u l i n g . . .
Bildiğim kadarıyla yeni nesil araçlarla kompresör ile inmek daha mantıklı. sebebine gelince genelikle büyüklerimizin peygamber vitesi dedikleri yokuş aşağı inerken aracı boşa almak o zamanlarda yakıt tasarrufu yapması amacıyla kullanılıyırmuş. ama yeni nesil araçlarda aracı boşa almak aracın daha çok yakmasına neden oluyormuş. Ayrıca aracın direksiyon sistemi ve fren sistemi ile de br bağlantısı olduğunu duymuştum. Beyin kullanılan araçlarda boşta giden araç sanki hala gaza basılıyormuş gibi motora yakıt gönderirken uygun viteste yokuş aşağı salınan aracın yakıtı minimum seviyeye indirerek yakıt yaktığını biliyorum.
Biraz karışık oldu ama![]()
![]()
Artık Fiorinolu
Saol erkan kardesım...
Bak bu iyi oldu...
Arabayı bosa atınca yaktıgını duymustum ama sımdı tescıl ettım
araç vitesteyken gazdan ayağını çekince cut-off devreye girer. boştayken girmez. bu yüzden boştayken yakıt harcar. umarım puntoda cut-off vardır. ayağını gazdan çekince yol bilg 2.0 gösteriyor, 0.0 göstermesi gerekirken. vardır bir kerameti.
www.antflame.com
Bizde alt sınır 2.0 aşşagısı kurtarmaz
Boş vitste yakma olayına gelince, kırmızıya gelirken önceden debriyaja basarsan veya boş vitese atarsan anlık yakıt tüketimi alıp başını gidiyor ( durana kadar) 2.7-3.5-4 ama kompresörde gidip son anda debryaja basarsan 2.0 ile duruyor
son depoyu PO dan aldım pompacıya ne farkı varmış bunun söylediler mi size dedim.. " abi içinde deterjan var motoru temizliyor"dedi..140km yaptım deponun 1/8 i bitti.. (uzun yolda)
siyah dumanda azalma olur çekişte artmada olur çünki kükürt oranı en düşük po arkadaşlar
1 Kırsal Motorin - ProDizel Plus
2 Motorin - V/Max EuroDizel 10 (tercih edilen)
https://gm.poas.com.tr/pompafiyat/pompafiyatgrid.aspx
bakınız link ustte
po da eurodizel 1 tane var vmax o da
bi de prodizel var o kırsal motorin
Deniz cut off diye konuyu aratırsan baya bi konuşulmuş bu konu forumda sanırım yardımcı olur okuman da baya uzun sürer![]()
cut-of olayı en kısa hali ile:
eski sistem araclarda relanti mekanik sistemlerle ayarlanırdı yani gaz pedalından ayagınızı tamamen ceksenizde her halukarda motora yakıt bir miktar giderdi, stop etmemesi için.
yeni nesil araçlarımızda araba vitesde iken atagınızı gazdan çektiğinizde, zaten pistonları hareket ettirecek guc tekerleklerden alınıyor, motora tek gram yakıt gonderilmiyor, sadece debryaja basıldıgında ve boşta iken motorun tekerleklerle bağlantısı kesildigi için pistonların durmaması için motor devri iyice düştüğünde yakıt gonderilmeye başlıyor.
Yani gp de mevcutmu bu ozellık dıyosun..
Ayrıca vectralarda varmı cdx 2.5
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri