Hava filtresi, bujiler ve buji kablolarınıda gözden geçirtmende fayda var
Printable View
Hava filtresi, bujiler ve buji kablolarınıda gözden geçirtmende fayda var
arka koltukların alt oturak minderini kaldırdığımızda deponun şamandıra bağlantıları ve bir de yuvarlak bir kapak geliyor karşımıza o kapağı sökersek deponun içini açmış oluyoruz benzin filtresi orada ŞAMANDIRA üzerinde bulunuyor
uzun kilometreler boyunca değişmesine gerek olmayan bir filtreden daha çok süzgeçe benzeyen bir şey ve bu değişmesi için komple şamandırayla beraber oluyor
diye biliyorum
evet arkadaşlar yorumlar için herkese tekrar tesekkürler. 2 gün önce aracımı lpg taktırdıgım yere götürdüm. beraber yola cıktık ve seyir halinde pc yardımıyla lpg ye bikaç ayar yaptık. usta; ''şekilde dene. eger tekrar stop ederse su hortumlarını değiştirecez'' dedi. lpg nin su hortumları varmış. tabi artık neresini kastetti pek anlamam. usta arızanın tekrarında onu aramamı ve randevu almamı söyledi. cünki bu su hortumlarının değişimi 5-6 saat sürüyormuş. ve son olarak 3 gündür aracımı test ediyorum 3 kez stop etti. henüz servise gitmedim ve gitmiicem. lpg ustam hortumları garantiden degiştirecegini söyledi. usta garantiden yapacagını yapsın bakalım. eger hala düzelmezse ozaman servise gitmeyi düsünüyorum.
Bir arabada LPG varsa her sorunun altından o çıkabiliyor.İmzamdaki Eski arabamda tecrübeyle sabittir.
bu su boruları lpg regülatörünün içinden geçip gazı ısıtmaya yarar
Regülatörün ısıtılması ise aracın kaloriferine giren ve çıkan sıcak su hortumları kalorifer vanasından önce kesilerek birer adet T boru ile kalarifer ve regülatör sıcak su bağlantıları yapılarak sağlanmaktadır.
8 bardaki sıvı LPG ancak sıcak suyla ısınmış bir regülatörün içinden geçerken ısınarak basıncı 10 mbar seviyelerine düşer.
ustanın dediğine göre hotumdaki sorundan dolayı ısıtma sağlanamadığı için araç gazı
yakamıyor demek istemiş
ama zaten senini sorunun sabahları veya ilk çalıştırmada değil gün içinde motor sıcakken stop etmesi bence su hortumuyla alakası yok arızanın nedeni başka yerde
bence de.
Hortum değiştirmek nasıl 5-6 saat sürüyor ve hortumla ne ilgisi var hakkaten anlamış değilim yani...Benim aracın motorun üst kısmı komple söküldü , manifold çıkarıldı , manifold arkasındaki 4 tane enjektör garantiden değişti ve bu enjektörlere giden gelen hortumlar değişti , lpg filtresi değişti hepsi komple belki 2 saat bile sürmedi diyebilirim ve benim araçta böyle stop ediyordu sarsıntılı lpg ye geçiş yapıyordu ama şimdi ilk taktırdığım gibi oldu yağ gibi gidiyor araba..Ne ustaymış yaa :)
evet arkadaşlar. aracımdaki hata, havaların sogumasıyla tekrar başladı. aractaki stop etme sorunu görünüyorki soguk havalarda ortaya çıkıyor. konunun tarihine baktıgınızda göreceksiniz ki bu sorun nedeniyle geçtigimiz kış bitimi aracı lpg ustama gösterdiğimde ''lpg de sorun yok'' demişti. ve sonrasında servis te; ''görünürde bi sorun yok'' demişti.
tabi malum havaların ısınmasıyla birlikte bu sorun ortadan kaybolmuştu. ve bende kendi kendime ''sanırım geçici bir sorundu '' diyerek üzerinde durmamıştım. ama görülüyor ki sorun sadece kış aylarında kendini gösteriyor. aracım 1-2 gündür örnegin seyir halinde 5, vitesle giderken ve devir saati 4000-5000 i gösterirken birden vitesi boşa aldıgımda devir ibresi agır agır 1000 devire inmesi gerekirken birdenbire 1000 devirin altına 500 devire kadar düsüyor. havaların tamamen sogumasıyla tahminim bu; devir ibresinin tamamen düserek aracı stop ettirmesi.
peki arkadaşlar bu sorun ne olabilir? çıldırıcam..
konuda bilgilerini paylaşan dostlarım ; gaz kelebi, yakıt filtresi, enjektör yada beyin vs. gibi bir cok tahminde bulunarak bana yardımcı olmaya calıstılar (tesekkürler)
peki araça çözüm için hiçbir işlem yaptırmamama ragmen araç neden sıcak havalarda sorunsuz çalısırken neden soguk havalarda bu stop etme sorunu ortaya cıkıyor?
şimdiden tesekkürler
bulut
akışmetrede sorun olabilir
bir yerden bir tane bulup deneme yapman lazım
yenisi 300 tl civarında
birde tahmin olarak söylüyorum ısıtma bjilerine elektrik gelip gelmediğini yada sağlamlıklarını kontrol ettir dicem ama araba çalışır vaziyette sorun olduğu için büyük ihtimal lpg kynaklı olabiir başka bir ustya götürebilirsin...
akışmetre kısaca motora ne kadar hava gönderileceği komutunu veren sensördür
soğuk havalarda ecu motora zengin karışım yollayıp akışmetre yeterli havayı gönderemezse motor rolantide stop edebiliyor
hee birde lpgyi buharlaştıran bir parça var onuda kontrol ettirmeni tavsiye ederim kışın bende eski aracımda senin tarif ettiğin gibi bir sorun yaşamıştım onu değiştirdim garantiden sorun kalmadı;)
Bulut aynı sorunu bende yaşadım... Lakin gaz ayarıyla düzeldi... 60 70 ile gidiyorum debriyaja basıyorum boşa atarken devir saati pat dipteeee...
Lpg kitinin markası ne?
Aynı sorunu geçtiğimiz kış sonu ben de yaşadım. Gaz ayarıyla biraz olsun sert geçişler ve ilk çalıştırmalar dışındaki stop etmeler ortadan kalkmıştı. Havaların ısınmasıyla birlikte tamamen ortadan kalkmıştı ta ki 10 gün önce yaşanan soğuk hava dalgasının geçişine kadar. Havalar serinlemeye başladığından beri nadiren de olsa stop etmeler gene başladı. Aracı ikinci el almıştık ve eski sahibi ATİKER LPG Dönüşüm Kiti taktırmıştı. Atiker servisine gösterdiğimizde sadece gaz ayarı yaptı. Bakalım stop etmeler sıklaşırsa lpg servisinin yolunu tutarız.
lpg markası olarak BRC kullanıyorum. bu arada bugün lpg ustama gittim, lpg filtrelerini değiştirttim ve enjektör temizliği yaptırdım. araç özellikle benzinden lpg ye gecerken motor baya bi silkeleniyordu ama araç şimdi gayet sessiz bir sekilde motoru sallamadan benzinden lpg ye geciş yapıyo. birde bogaz kelebegini temizlettim. şimdilik test etme fırsatım pek olmadı. bakalım bu hafat biraz test edicem. bir arkadaşımda sibop ayarı yaptırmamı önerdi. onuda yaptırıcam bakalım 2 senedir sibop ayarı yaptırmamıştım.
cok sinir bozucu bi olay; ''agzınızda 32 diş var ama hangisi agrıyor bilemiyorsunuz ve hergün birini cektiriyosunuz'' bunun gibi birsey işte bazen sinirden gülüyorum artık :D
bulut şayet akışmetrede sorun varsa coşkun abinin dediği parçada burda uygun aklıma geldi bakarken linki eklim dedim;)
.com | Oto Yedek Parça - Bosch ALFA-ROMEO-FIAT--ORIJINAL-ORJINAL-ESDEGER-HAVA-AKISMETRE-0281002792-BOSCH (0 281 002 792)