Arkadaşlar dün yaptırdım motor bakımı ve carbon clean 60 tl verdim. Ama serviste değil özel serviste..
Printable View
Arkadaşlar dün yaptırdım motor bakımı ve carbon clean 60 tl verdim. Ama serviste değil özel serviste..
Bugün konuştum 55+KDV olmuş-muş fiyat. Rekor zam. Aynı yerde 11 ay evvel 20 liraya yapılan iş bugün 60 lira. İyiymiş..
Bu arada Fiat'ın toplam üç motoriçi temizlik uygulaması varmış. CC bunlardan sadece birisi-(imiş).
1. Carbon Clean şuanki fiyatı 55 lira
2. Manifold carbon temizliği 20 lira(?)
3. Motoriçi temizlik solusyonu 20 lira(?)
İlk sayfada belirttiğim, 50bin kilometre yağ değişiminde bana sorulmadan yapılan 55+20=75 liralık işlemler 1 ve 2 no'lu işlemler-miş.
Bunları kim mi söyledi? Araç kabulde kayıt işlemlerini yapan ve Fiat'taki aynı görevi yapan meslektaşları arasında Birinciliği bulunduğunu iddia eden yetkili arkadaş..
Olumlu şeylerde var; 80 bin'deki CarbonClean işlemim ücretsiz yapılacak, sisteme kaydetmiş bile. Ölmez sağ kalırsak, 80binde CC'ye para yok yani :)
Yorum sizin...
Enrico Aliberti çiğli servisine sordum bugun bende..
60 tl + kdv dedi =70,80 tl
Son olarak bşraz pazarlık yapıyım dedım
Kdv dahil 60 tl olur dedı..
Bugun bende 10bin bakımına gittimm adamlar sordu lar cc yapalımmı?dedim gerek varmı dedi her 10binde bir yapılması gerekli biz yapıyoruz falan dedim kaç para 60 tl yok abi kalsın dedimm..ama eskiden birmota gidiodum simdi değiştirdim ve servisden inanılmaz memnun kaldım gerek ilgi gerek bekleme salonları gerekse fiyat cok iyidi ama CC e 60 tl demeleri simdi kafamı karıştırdı:S
nereye gittin Doruk, Özkar mı? onların bekleme salonu çok iyi. :)
Özkar evet sabah ya bilg. ps2=)sabah poçası fln cay=))memnun kaldım şahsenn=))
benim aracıma en son 40 bin km bakımında CC yapıldı. 40 Tl tutmuştu. 1 ay falan oluyor.
Her 10 binde carbon clean yapılmaz ki servislerin para tuzağıdır.
Yakında araçları 5000 km de bir yağ değiştirmek için çağırırlarsa artık hiç şaşmam. işin çivisi çıkmadan bir son vermek gerek.
Bu tarzda hiç gerek olmadığı halde işlem yapmaya çalışan servisleri muşteri hizmetlerine bildirmek gerek.
cc ssanırım silindire bir gaz salınımından ibaret degil mi? benm arac 60 bine geldi daha cc yapılmadı.
Birde dışarda bilmediğiniz bir yerde Carbon Clean yaptıracaksanız dolu depo gitmeyin. Yakıtınızıda çekerler haberiniz olsun ;)
ben aracı bir buçuk ay önce aldım.önce bakım yaptırdım.carbon clean denen bişey olduğunu internette öğrendim.sonra yaptırdım bakımı yapılmış 50bin km lik araçta dahi fark etti.motorun sesi değişti.60 tl verdim .konya.tavsiye ederim 40binlik periyotlarla yapılıyor.dizeller için özellikle çok önemli.mağlum sonra masraf boyumuzu aşar.
sizin araç 40bin bakımını yetkili serviste gördüyse o zaman da yapılmıştır diye düşünüyorum. Buna göre bahsettiğiniz kadar fark hissedemezsiniz.. 40bin de yapılmadıysa kesin ciddi bir fark olmuştur...
ben dün yaptırdım 60 tl aldılar fakat çok memnunum tabiki bu kadar sık yapılmasına gerek yok fakat söylediğin gibi 40 bin ve katlarında mutlaka yapılmalı :)
özkar otomotıv sefakoy metrobus duraqına yakın .polıs meslek yuksek okulunun az ılersınde ıstanbul aydın unıversıtesının tam yanında =) florya dıe gecıyor
arkadaslar buqun bakım yaptırdım da aklıma takıldı tapa,karrter gp bırde motor ıc temızleyıcı dıe gecıyor faturada bu uygulamaların net acıklamasını bılen var mı ?
Benim karter tapasini da değişmişler nerden icap etti anlamadım. Motor iç temizleyici de yeni moda, kaliteli bir Alman ürünü.. Servisler nerden para alacağını şaşırmış durumda.
Arkadaşlar FIAT otomobilleri özellikle benzinli olan modelleri yağ yakan araçlardır.Bu motorların karakteristik özelliğidir.Km arttıkça motor içerisinde doğal olarak kurumlanma oluşur.cc bu kurumları temizlemeye yönelik bir işlemdir.Ancak bu kurumlar km arttıkça aşınan motor parçaların arasındaki boşlukları doldurmakta ve motorun yağ yakışını önlemektedir.Siz bu kurumları temizlemekle aslında zaten aşınmakta olan motor parçalarının kurumlarını temizleyip birde cc işleminin doğası gereği aşındırma işlemine daha destek veriyorsunuz.benim kişisel tavsiyem 40bin km de yapılması haricinde ilerleyen kmlerde kesinlikle düşünülmemesidir.Bu konu onno ustanın köşesindede tartışılmıştı.onun fikirleride bu yöndeydi. aklınızda olsun.
istanbul anadolu yakasında tavsiye edeceginiz cc yapan yer var mı? uygun rakamlı ve düzgün iş yapan.
araba 74 binde daha cc yaptırmadım. okuyunca topigi 10binde filan yaptırmalar utandım vall bende yaptırayım artık .