özellikle 2ve 3. viteste aracımın on lastıklerden bir ugultu sesi geliyor boşa atıyorum devam ediyor san ki bir yere sürtüyor gibi n eolabilir aracım ana bakıma götüreceğim orda anlarlar mı yoksa söylememe gerek varmı
özellikle 2ve 3. viteste aracımın on lastıklerden bir ugultu sesi geliyor boşa atıyorum devam ediyor san ki bir yere sürtüyor gibi n eolabilir aracım ana bakıma götüreceğim orda anlarlar mı yoksa söylememe gerek varmı
ustasına göre değişir anlama olayı.sen yinede ayrıntılı anlat.
bende bundan önce broadway vardı hareket halinde iken ıslık ötüyor gibi ses geliyordu hemen anlıyordum ki bilye bozulmuş gidiyorduk değiştiriyorduk ama şu anki yolun uğultusunu alıyormuş gibi özellikle kaymak asfaltta cok ses yapıyor hani motor soğukken mi yapıyor dedim denedim yine yapıyor boşa attım devam ediyor
valla ali ses oldumu götürecen.Vay geçermiş demeyeceksin.Çünkü benimde sol tekerin oralardan tık tık vurma sesi geliyordu götürmedim servise(daha doğrusu götüremedim) şimdi ses inanılmaz arttı arabaya binmeye korkuyorum.Direksiyonu çevirriken bile ses geliyor artık.15 gün sonra izin alıp gidicem![]()
aracın km sini de belirtirseniz yorumda bulunmamız kolaylaşır
araçlarda ki uğultu sesi genelde bilya bozukluklarında meydana gelir
ancak bu bilya tekerlek bilyasıda olabilir prizdirek bilyasıda olabilir şarz dinamosunun
bilyasıda olabilir aks bilayasıda olabilir yani her hangi bir bilyadan olabilir
aracın km si kaç ve uğultu belli bir sürattemi başlıyor rolantide çalışırken varmı daha detaya girerseniz yardımcı olmaya çalışalım
Konu GP COSKUN tarafından (01/03/2010 Saat 23:32 ) değiştirilmiştir.
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
arac 140 binde rölantide dururken hiç bir sekilde yapmıyor hareket ettikçe başlıyor
çok büyük bir ihtimal ön teker bilyalarından biri sarıyor olabilir
şimdi bir kaç soru sorucam cevaplayabilirsen sorunu nokta atışı bulabiliriz
uğultu sesi belli bir hızdamı yoksa hareket eder etmezmi geliyor
sesin tam olarak nereden geldiğini hissediyorsun
motor kısmından mı yoksa tekerlere doğru dışarı taraftanmı yada arkadanmı öndenmi
ön veya arka tekerlerin herhangi birinde jantta ısınma varmı
her viteste yapıyormu yoksa sadece bir vitestemi
ayağını gazdan çekip bastığında bir lak lak diye vurma sesi varmı
son olarak aracın kilometresi yüksek en son ne zaman servise gittiniz ve
araçta değişen parçalar neler
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
özellikle 30 km/h dan sonra,tekerlerin dış tarafından,onu bilmiyorum ama yarın onuda kontrol edeceğim ,büyük ihtimal 4 de 5 tede yapıyor, laklak diye bir ses yok,120 binde gitti değişen parça yok
o zaman büyük ihtimalle tekerlek bilyalarında sorun var
tekerlek bilayalrı bozulduğunda uğultu sesiile birlikte jantta ve jantın göbeğinde ısınmaya yol açar
yarın bir 15-20km gidip jantlarda ısınma olup olmadığına bak eğer ısınma varsa %100 teker bilyası eğer ısınma yoksa aks bilyalarında sorun olabilir
ücreti nasıldır pahalı mıdır ?
cok teşekkur ederim
100-150 lira en fazla oda ön takımı komple bir elden geçirsinler bilyelerden farklı birşeyde olabilir..
Ali, belki de teknik bir problem yoktur.Özellikle kış lastikleri uğuldama yapabilir.Bu ses yeni mi gelmeye başladı, yoksa hep var mıydı?Belki önceden farketmemişsindir.
tekerlek rulmanı olabilir
öğrendim bugün arabayı bakıma götürdüm sağ ön aks bilyesinden ve yanındaki bir parcasından geliyormuş komple değişmesi gerekiyormuş servis yüklü para istediği için büyük ihtimal dışarıda değiştireceğim şimdilik idare eder dediler ama en kısa sürede değistireceğim
doğru tespit yapmışız
uzun süre bu şekilde kullanmamanı tavsiye ederim
bilya zamanla yatağını bozacaktır yada bir zaman sonra kitleyecektir
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri