Beyler bu takozların sadece bilye setini alabiliyor muyuz? benim araç 47000'de, lastik kısımları yemiş olabileceğibni sanmıyorum.
İstanbul'da servis dışında orjinal parça nereden alınır?
Printable View
Beyler bu takozların sadece bilye setini alabiliyor muyuz? benim araç 47000'de, lastik kısımları yemiş olabileceğibni sanmıyorum.
İstanbul'da servis dışında orjinal parça nereden alınır?
coskun abıcıgım merhaba. aynı ses bende gelıyordu ıkıgun once servıse gıttım ayyynen dedıgın gıbı sag ve sol takoz bılyalarım degısmesı gerekıyormus ben once cıty moddan veya dıreksıyon kutusundan sanıyordum ama takoz bılyasındanmıs. bu arada pazar gunu catalcada gozumuz yollarda kaldı abım:)
arkadailar az önce aksaray'dan takozları aldım. yan sanayi tanesi 40 lira. uygun mu?
Arkadaşlar 2-3 gündür benim de direksiyondan
homurtu sesleri gelmeye başladı ya da vardı da ben yeni farkettim.
Yalnız seyir halindeyken hiç bir ses gelmiyor.
Acaba giderken duyamıyor muyum diye bugün tekrar
camları kapatıp, iyice dinledim hiç bir ses gelmedi.
Şimdilik sadece dururken, park ederken direksiyonu sağa sola çevirince
direksiyon kutusundanmış gibi mırıltılı bir ses geliyor.
Bu arada city modunu da kullanmıyorum.
Sizce benim ki de takozlarla mı ilgilidir?
Benim de takır tukur sesler geliyordu geçen bakımda takozları yağlattırdım, şimdi ses yok ve arabanın direksiyonu oldukça hafifledi. Her bakımda bu işlemi yaptırmayı düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar , ben 2 aylık gp kullanıcısıyım 2 aydır da foruma üyeyim.
Benim de birkaç gündür derdim bu direksiyondan gelen seslerdi.Ve ilk servis deneyimimi de bu sayede yaşamış oldum. Aracımı bugün servise götürdüm (erkay) sağolsunlar ilgilendiler ve sesin amortisör takozundan geldiği tespit edildi. City arızası ihtimali canımı sıkıyordu.Allah dan değilmiş . Zaten servisten aracın geçmişine baktırdım city motoru değişmiş daha önce böööyle büyük bir yük kalktı üzerimden :)300- 350 lira arası fiyat verdiler iki takoz için ama yetkilide yaptırmayı düşünmüyorum. Aracı alırken de ekspertiz raporunda çıkmıştı ama ben daha farklı birşey düşünüyordum direksiyonu çevirince ses gelir diye tahmin etmemiştim. Cahillik kötü şey :) Şimdi aracımı nereye götürüp yaptıracağımı düşünüyorum. Böylelikle ilk servis deneyimimi yaşamış oldum her ne kadar işlem yaptırmasam da. Bu arada city arızasını sordum , her ne kadar forum kullanıcılarının çoğu bilse de, fiatın ücretsiz değiştirdiğini söyledi garanti bitmiş olsa da.. Hepinize keyifli forumlar ve haftasonu diliyorum..
bu arada beni tanımıyorsunuzdur tanışma linkimi de ekleyeyim :)
https://forum.grandepuntotr.com/tani...de-geldik.html
benim direksiyondan gelen sesi gece eve girmeden cep'ten video ya kaydettim
görüntü çok iyi değil ama 24-25 ve son 5 saniyede baya belli oluyor
sol ön taraftan tekerin oralardan geliyor
:g0000000:
linkten izleyin tarif ettiğiniz ses bu mu acaba?
GICIRTI SESİ--> TIKLA
onur videoyu dinledim ama maalesef anlaşılır bir ses alamadım
ben sana bir yöntem önereyim
bir dene ve sonucu yaz adım adım giderek sorunu bulalım
bir kişi direksiyonu hem sağa hem sola çevirsin bu esnada sende çamurluğun içindeki yayları elinle tut titreşim ve ses hissediyorsan amortisör takozların
ses sadece direksiyon simidinde ve aracın içinde hissediliyorsa direksiyon milinde boşluk
yok ses ile beraber direksiyonda ağırlaşma yada dururken direksiyonu bıraktığında bir tarafa doğru 2-3 cm lik dönme eğilimi varsa cıty motoru diyebiliriz
şimdi bu incelemeleri yap ve gözlemlerini yaz daha net konuşalım
bugün bende yaptım aynı testi sonuçlar şöyle;
1.yayları tutup direksiyonu çevirince tıkırtıları çok net şekilde hissediyorum sol yay ve sağ yayda farklı noktalarda tıkırtılar ve burulmalar hissediliyor.(sanırım takoz problemi)
2.genellikle sıkıntı ilk kalkışlarda ve uzun süreli(aracı 6-7 saat kullanmayınca) ortaya çıkıyor yolda ve bi süre kullanınca çok fazla olmuyor(sanırım takozlar tamamen elden çıkmamış yağlanırsa bi süre daha idare eder)
3.bu sorun zaman zaman özellikle sabah ilk kullanmaya başladığımda city modu'da dahil sertleşme yapıyor(bu biraz city motor arızası gibi geliyor)
sizce sorun nedir arkadaşlar???
Coşkun abi genelde değerlendirmelerin doğru oluyor inşallah bu seferde dediğin gibi olurda fazla masraf açmaz,Bu aralar 80000 bakımına gircem orda baktırırım artık.
her ne kadar burada aracı kullanmadan ve test etmeden ve incelemeden yorum yapsamda genelde doğru teşhis koyabiliyoruz bu daha çok sizin gözlemleriniz ve hadiseyi anlatmanızla alakalı bir durum
umarım bu seferde doğru bir tesbit yapmışızdır ve sen mutlu olursun
bu problemleri okudukça korkmaya başladım
arkadaslar selam benim sorum direksiyon ile alakali: direksiyonu hafif saga sola cevirdigimde garip bir ses vapur dudugu gibi ve akabinde arabayi sallayacak bi titresim duyuluyor. bu garip ses baslamadan once; direksiyon haddinden fazla yumusakti. su an ses geldigi an sertlesiyor sonra eski haline donuyor. dedigim gibi titresimler arabayi salliyor. nedeni ne olabilir yardim edebilirmisiniz tesekkur ederim...
50 lira bi el emeği masrafıyla bu sorundan kurtulabilirsiniz forumda diğer başlık altında ayrıntılı bir şekilde yazdım isteyen arkadaşlar olursa burayada yazabılırım.
[QUOTE=osmannamso;794148]Selamunaleyküm Benim araçtanda dreksiyonu sağa ve sola çevirince sanki birşeyden kurtuluyo bide çukurladan geçerken önden ses gelmeye başladı.[/QUOTE
geçen hafta bende tamirciye gittim amortismr takozun bozlmuş dedi 85 tl dedi 1ine mecbur ikiside degişmesi gerekiyormuş ;
sonra bir arkadaşım rot balansçıya gidelim dedi gittik ve rot başın gevşemiş dedi sıktı ses falan kesildi bende şaşırdım
ve buradan aldıgım ders herkeze güvenmememk oldu
adam 170tl parça parası ve 100tl işçilik alacaktı benden
rot balansçı çayda ısmarladı borcun yok abi yine gel dedi :D böyle dürüst insanlar bulmak çok zorlaştı
bence tamiriye gitmeden önce rot balansçınıa gidin bi baktırın
sefaköy şimşek otosanayi sitesi onur adamlar çok düzgün temiz insanlar arabayı ilk aldıgımdada oraya gitmiştim dükkanları eczane gibi pırıl pırıl kesinlikle tavsiye ederim adını hatırlamıyorum ama gitmek istersen birlikte gideriz
Bu ses bende de var, Garantiden değişiyor olması sevindirici. Peki bu neden kaynaklanır. Her sene değiştirecekmiyiz bu parçayı. Arabam daha bir yaşında :(