15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Pedal takımından gelen gıcırtı sesi

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05/03/2007
    Yaş
    50
    Mesajlar
    918
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

    Standart Pedal takımından gelen gıcırtı sesi

    Arkadaslar cok uzun zamandir yazmak istedigim ancak vakitsizlikten firsat bulamadigim bu konuyu sizlerle paylasmak istedim. Umarim benim gibi bu sorundan muzdarip olan arkadaslar icinde yardimci olurum.
    Bildiginiz ve forumda daha oncede pek cok arkadasimiz taraanda dile getirilmis olan pedal grubu altinda bir gicirti sesi mevcut, bu seski ozellikle bizim gibi araclarina cok duskun insanlar icin zaman gectikce eziyet haline gelen bu sesin nereden geldigi ise nerdeyse bir sehir efsanesi gibi... Kimi diyor debriyajdan kimi diyor paspastan kimide gosterge panelinden... Liste boyle uzayip gidiyor.
    Ayni ses nitekim benim ilk GP de yaklasik 10 bin km civarlarinda ortaya cikti sonrasinda tam 3 kez bu sikayetle Gebze BIRLiK MOTORa gittim sagolsunlar cok ugrastilar ve sonrasinda sesin motordan gelen ve pedal grubu altindan gecerek klimaya giden kalorifer hortumlarinin fabrikasyon olarak zayif izolasyonu sebebiyle birbirine surtmesiyle bu sesi yaptigini tespit ettiler mudahaleyi ise servislerin kullandiklari ozel kopuklu sungerler kullanarak cozduler. Sonrasinda da bu problemi bir daha hic yasamadim.
    Daha sonra aracimi satip 2.GP mi aldiktan 2000 km sonra tekrar ayni sorun basgosterdi... Neyse nasil olsa ayni sorun cozulur diyerek servisin yolunu tuttum tabii onlarda hakli olarak daha onceki sikintinin tekrari diye ayni
    mudahaleyi yaptilar fakat ne hikmetse yapilan islem sonucu cikiyorum 50-100 km gidiyorum ses tekrar basliyor ben tekrar servise... Bu is tam 6-7 kez devam etti ve oyle bir noktaya geldiki sinirimden artik aracima binemez hale geldim (dusunun arac sifir alinmis ve daha 2500 km de) son care olarak tekrar BIRLIK MOTORA gittim ve durumu anlattim ve ben bu araci satiyorum dedim tabii o anki ruh halimi dusunun... Artik nasil soylemissem Kendisine buradan gercekten ne kadar tesekkur etsem azdir MURAT BILDIR kardesim abi sen merak etme ben bu sorunu cozecegim dedi ve araci aldi.
    Arkadaslar gercektende soyledigini yapti, bu ses yapan kalorifer hortumlarina ulasmak icin tum on gogusun komple sokulmesi gerekiyormus. Kendisi aracinin onunu tamamen indirip o hortumlara ulasti ve tekrar buyuk bir ozenle izole ederek sorunu cozdu. Tabii burda yazmasi bile bu kadar surerken varin siz dusunun isin boyutunu... Gercekten kendisine mutesekkirim.
    Aracim su anda 20 bin km de ve ses tamamen kesildi.
    Umarim bu paylasimim ayni sikintidan sikayetci olan arkadaslarim icin bir klavuz olur
    Tekrar tesekkurler MURAT BİLDİR ve BİRLİK MOTOR
    iyiki varsiniz...
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

  2. Bu mesajı için 10 kişi Alp'ye teşekkür etti:


Benzer Konular

  1. Direksin altından gelen gıcırtı sesi :(
    enigmaa37 tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 10/05/2012, 10:04
  2. Arkadan gelen gıcırtı sesi
    fhmnl tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 29/03/2012, 19:53
  3. Torpidonun içinden gelen gıcırtı sesi
    tunctabag tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 03/02/2011, 15:07
  4. Pedallardan gelen Gıcırtı sesi
    kukart tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 04/06/2008, 22:12

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com