18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Merhaba arkadaşlar vaktiniz varsa lütfen konuya bakar mısınız

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ayberk sezgin satılmış
    ayberk35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 2

Standart Merhaba arkadaşlar vaktiniz varsa lütfen konuya bakar mısınız

bende punto sahıbıyım ama grande degıl.aracı 2008 haziran ayında bir bayandan aldım ve cok memnundum aylık 100 tl ıle 900-1000km arası yol yapabılıyordum cok rahat bı sekılde.araba 2006 model 1.3 multijet ve dynamic.2 hafta once hava fıltresı yag fıltresını ve yagını degıstırdım.cunku arabamın aylık yakıt masrafı 100tl ıle bırden 350 ye cıkmıstı.2 haftadır 750km de araba 250 lıra mazot yedı.yakıtımı hıc degıstırmedım hep bp den euro dıesel aldım ve hala aynı yakıtı kullanıyorum.lastıklerım cok sert ve fren mesafesı cok uzun etkısı nedır bılmıyorum.yasım bıraz genc(21) ogrencıyım ve bu ılk arabam.arabadan fazla da anlamıyorum.3 tamırcı degıstırdım ve su andakı tamırcım dahıl kımse arabanın sorununu cozemedı ve arabadan gelen seslerın sebebını bılmıyorlar.2hafta oncesınde motordan cıkan sesı sansuman kulagı sanan tamırcım ust ve alttakı sansuman kullaklarının degısmesı gerektıgını soyledı degıstırdık bana 200 lıraya mal oldu ve hala aynı ses gelıyor ve arka koltuklara bırısı ınıp bındıgınde (el frenının cekık veya ınık olması fark etmıyor her 2 durumda da aynı) arka amortısrlerden sesler gelıyor tumseklerde zıplatma yapıyor ve bır turlu onu da cozemedıler
    bu konuyu acmam ne kadar dogru bılmıyorum ama yardımlarınızı beklıyorum ve bır ızmırden tamırcı arıyorum
    smdıden tskrler

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.Tanıtım bölümünede bir uğrıyalım

Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo

İlk motordan gelen ses için bir şey söyliyemicem duymadan bişey demek yanlış olur..Yakıtın okadar artmasıda anormal geldi bana.Gerçi kış şartlarında kısa mesafe kullanmaya başladıysak normal artması.Birde dizel olduğu için geç ısımayı hesaba katmak lazım..
    Son olarakda arkadan gelen sesler takozlardan olur yada araç sağa sola çekme yapıyorsa amortisör patlatmış olabilirsin.Ama duyduğuma göre kolay kolay patlamıyormuş.Büyük ihtimal takozlardan gelen bir ses.

ayberk sezgin satılmış
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri

4 amortısorde 1 aylık aracı rot balansa sokuyorum ve cıktıktan 1 hafta sonra yıne sola cekmeye baslıyor
    (amortısorler yenılenmeden oncede aynıydı)
    kızdırma bujılerının arıza lambası yanıyor bazı zamanlarda onun bır etkısı olabılır mı

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

direksyonda bi anormallık hıssediyomusun..eger bir takılma ve tıkırtıya benzeyen bir sey hıssediyosan sola çekmesinin nedeni city motoru olabilir..arka koltuga biri oturup kaltığında banada genellikle aynı sekılde oluyo ama el freni cekik mi yoksa inikmi orasına tam dıkkat edemedim..

onrky
    1.4 starjet 95hp

ayberk sezgin satılmış
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri

evt tam saga ve sola cevırmelerde sesler gelıyor ve bazı zamanlarda dıreksıon arıza lambası yanıyor

bahri cincioğlu
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. GPS2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 399

İzmir*de bir Murat Değirmenci arkadaşımız var onunla bir bağlantı kurarasan iyi olur...www.fiat.web.tr sana her konuda yardımcı olacağına inanıyorum...selamımı söyle ...

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Alıntı GPS2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmir*de bir Murat Değirmenci arkadaşımız var onunla bir bağlantı kurarasan iyi olur...www.fiat.web.tr sana her konuda yardımcı olacağına inanıyorum...selamımı söyle ...
    Bahri bey Murat arkadaşımız forumumuzun bir üyesi. Arkadaşımız diğer web sitesine girmeye gerek kalmadan buradan da Murat'tan ve diğer arkadaşlarımızdan destek alabilir.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bahri cincioğlu
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. GPS2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı JASMINE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahri bey Murat arkadaşımız forumumuzun bir üyesi. Arkadaşımız diğer web sitesine girmeye gerek kalmadan buradan da Murat'tan ve diğer arkadaşlarımızdan destek alabilir.
    Bilmiyordum...anlaşıldı...

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

mazot pompasından mazot kaçağı varsa pompanın keçeleri bitmiş demektir birmotta 250 tl ye yapıyorlar bi ustaya gidersen sana 20 tl yesökerler 150 tl de pompacı alır. ama mazot pompasındansa, multijetlerin her 50-60 binden sonra pompadan mazot kaçırırmış bu değişmesi gerekiyormuş bende mazot kaçağıı vardı bu şekilde yaptım benimkiside çok yakıyordu şuaniyi. amortisörlere gelince muhtemelen 1 tanesi bozulmuş olabilir ama değiştiriken 2sini birden değiştir yoksa düzen atmaz

ayberk sezgin satılmış
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri

yardımın ıcın tskr ederım kagan karakız ve gps2..

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ayberk, öncelikle hoşgeldin,

Yakıt tüketiminin 2-3 kat artması filtre kaynaklı olamaz tabi.Bunlar arttırsa bile bu kadar farkettirmez.Anlaşılan yakıt sisteminde bir problem var.Enjektörlerden pompaya, depodan borulara kadar birçok noktaya bakmak gerekiyor.Tabi öncelikle aracın bilgisayara bağlanıp arıza kodu alınmış olması lazım.Umarım gidilen servislerde buna bakılmıştır ilk olarak.

Bence İzmirli Arkadaşların da yardımıyla aracı yetkili servise göstermekte fayda var.

Zıplama amortisör kaynaklı olmalı.Sola çekme lastik kaynaklı da olabilir.

Sağa sola çevirirken duyulan ses ise akla ilk olarak servo motor arızasını getirmekte maalesef.MK2B puntolarda da bu arıza yaşanmakta.Bu konuda yetkili servislerden ücretsiz değişim istemekte fayda var,

Kızdırma bujisi arızasının yürüyen aksama bir etkisi olmaz,

Dediğim gibi öncelikle yetkili servislerde dikkatlice kontrol edilmesi gerekiyor aracının
    Geçmiş olsun...

AYKUT kayseri
    agabey3838 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 73

geçmiş olsun sorun için bişey diyemiyorum ama 100tl ile 1000 km gitme kısmına takıldım

cagatay gul
    cartman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    45 HC 645
    Edilen teşekkür: 18

Alıntı agabey3838 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun sorun için bişey diyemiyorum ama 100tl ile 1000 km gitme kısmına takıldım
    aynı kısma bende takıldım 2007 deki yakıt harcaman olmasın sakın

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

kızdırma bujisinden bu arıza yapmaz çünkü kızdırma bujisinin görevi sadece ilk çalıştırmada ısıtmaya yarar arızalı ise kızdırma lambası yanar söner benzinli arabadaki buji gibi değil çok yakma problemi sadece yakıt sistemine bağlı değil belki frenlerde sıkma fren merkezinde bir problem bazen fren hortumu tıkalı oluyo arabayı kasıyo bence lifte kaldırıp tekerleklerin dönüşünü bu tip şeyleri kontrol etmen lazım direksiyonu çevirince ses yapıyosa genelde sık karşılaşıyoruz amortisöürn üstünde rulmanlar var değiştimi bilmiyorum plastik bozuksa direksiyonu çevirince ses yapar katır kutur eğer istersen 6.sanayiye yolun düşerse gel arıza tespiti yapalım oto 6.sanayi izmir 0232-282-06-38 amortisör rulmanınında bozuk olup olmadığını anlamak istersen ön sol sağ yayları tut birisi direksiyonu çevirsin bir problem varsa aşırı sürtmeyi yayların üstünden anlarsınız kolay gelsin.
    Konu Ziyaretci046 tarafından (31/01/2010 Saat 23:57 ) değiştirilmiştir.

vedat arslan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. vedatarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 23

amotrisör rulmanın bozuk olup olmadığını anlamanın diğer bir yolu arönce sol ön tekerin olduğu yerden kaldır...ve elinle biraz döndür eğer tek teker havadayken sertdönüyorsa seni zorluyorsa bozuk deyip teşhisi kendin koyabilirsin......

vedat arslan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. vedatarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 23

mazotun yanma işlemini gerçekleştirebilmesi için silindir içinde ki sıkıştırıkmış hava nın 80 derece sıcaklığa ulaşmış olması gerekir kızdırma bujisinin görevi bu silindir içindeki havanın....ısıtılmasını sağlamaktadır....hatta bazı ticari araçlarda tek kızdırma bujisi vardır....emme manifoldu üzerinde... yani kısacası kızdırmayla bir alakası yok
    Konu vedatarslan tarafından (01/02/2010 Saat 00:20 ) değiştirilmiştir.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

çekişte de düşme yaşıyorsanız egr valfine baktırın bence.
    Gezgin Gp.

VOLKAN TARAN
    byfestival - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Mavi
    Edilen teşekkür: 26

Mutlu

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çekişte de düşme yaşıyorsanız egr valfine baktırın bence.
    EGR VALF te sorun varsa göstergede motor arıza ışığı ikaz vermesi gerekir tekerlek rulmanından veya salıncak kolunu aksona bağlayan rotilden kaynaklanıyor olabilir.