Fiat'ýn kronik sorunlarý,
kronik rahatsýzlýklara ulaþtýðý için konuyu kapatýyorum.
Fiat'ýn kronik sorunlarý,
kronik rahatsýzlýklara ulaþtýðý için konuyu kapatýyorum.
Konu reyhanli tarafýndan (10/01/2010 Saat 01:49 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Fiat forumunda fiat eleþtirilmeye kapalý.
direksiyon konusunda zaten recall yapýldý. Babamý aramýþlar çaðýrmýþlar kontrol edilip problem olmadýðý söylenmiþ.
Araç 2007 garantisi dolmadýysa hatta dolduysa bile iyi niyet garantisi kapsamýnda serviste deðiþim yapýlabilirdi. boþuna vazgeçmiþsiniz. Araçlar recall yapýlýyor.
Gezgin Gp.
eðer sorun sözde kronik olarak bilinen city motorunda ise bildiðim kadarýyla elektronik bir aksam o yaðla maðla düzelebileceðini düþünemiyorumsiz bence aracýnýzý kimden aldýysanýz sorunu gidip beraber gösterin eger bir külfet çýkacaksa aldýðýnýz kiþiye aittir diye düþünüyorum ben.
aracýn sanayide direksiyonuna herhangi bir iþlem yapmadýysalar ve aracta city direksiyon arzasý var ise bu aracýn garantisi dolsa dahi herhangi bir ücret vermeden yetkili servisler arzayý çözüyorlar(arac incelendikten sonra )
fiat araclarýmýza recall yapýlýyor
eðer 2,el arac alýmýný düþünüyorsanýz yetkili servislerin bir çoðu ekspertiz hizmeti veriyor bu hizmetimizden yararlanýp aracýn göremediðiniz arzalarýný dahi öðrenmiþ oluyorsunuz
Deniz tüm detaylarý anlatmýþ zaten .. Eðer aracýn fiyatý uygunsa keþke geri göndermeden iyice araþtýrsaymýþtýnýz..
kýsmet arkadaþlar.
Forumdaki yazýlardan buraya ulaþtým zaten.
Keþke bindiðiniz bu araçlarý Almanlar veya Japonlar yapmýþ olsalardý.
"adam kýtlýðýnda keçiye abdurrahman çelebi derler" diye eski bir söz vardýr.
Mazda, Toyota, Mitsubishi, Honda gibi ömürlük arabalar dururken; fiat, hyundai..vs gibi markalar piyasa yapýyor.
Ülkemizde arabayý binmek için deðil, satmak için alýyoruz...
Yaþadýðým deneyimle ucuz kurtulduðuma inanýyorum.
Toyota veya Honda alacaðým.
Kazasýz belasýz ve cezasýz sürüþler...
Metin Bey öncelikle iyi dilekleriniz için teþekkür ederiz. Arkadaþlarýmýnda dediði gibi FÝAT þu anda Recall iþlemini uyguluyor. Benim aracýmýn arýzasý da servis tarafýndan ücretsiz olarak deðiþtirildi ve þu anda herhangi bir sorunum yok. Keþke bindiðiniz bu araçlarý Almanlar veya Japonlar yapsaydý demiþsiniz. Almanlar tarafýndan yapýlan Opel veya Japonlar tarafýndan yapýlan Toyota'larda hiç sorun yok mu? Ben bizzat bu sorunlarý yaþayan arkadaþlarýmý biliyorum. Sorun sadece FÝAT arabalarýnda deðil yani. Alacaðýnýz aracýnýz þimdiden hayýrlý olsun.
güle güle.
toyota ve honda Allah (C.C) yapýsý deðil onlar da makina. Onlarda yaþayacaðýnýz en küçük sorunda baþýnýza ne gelebileceðini bildiðimden size þans diliyorum. Hondanýn dikiz aynasý 850 tl iþçiliði 150 tl , istenilen rakamlara forumlardan bakabilirsiniz.
Siz þu meþhur lafý bilmiyorsunuz galiba JAPONUN USTASI DA PARÇASI DA YOKTUR. OLSA DA ....DUR.
BÝZ KEÇÝLERÝMÝZDEN MEMNUNUZ. Yorumunuz hoþuma gitmedi onun için biraz sert yazdým.
O da Fiat grubunda ya abdurahman Çelebi olur þimdi.
Konu erdiyilmaz tarafýndan (10/01/2010 Saat 01:51 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir.
Gezgin Gp.
alacaðýnýz her araba da bu tarz sorunlar yaþayabilirsiniz, kusursuz, kul yapýsý yoktur
iyi ki de italyanlar yapmýþ pek te güzel yapmýþ ellerine saðlýk
zenginin malý züürtün çenesi yorar da derler, (eskiler) burasý açýk pazar olabilir ama puntolarýmýza hakaret etmenizi gerktirmez burda bulunan %90 üyenin fiata sempatisi vardýr siz bizim abdurrahman çelebimize keçi demeyin öyleyse
siz reklamýnýzý yaptýðýnýz araçlarýn forumlarýnda o araçlarý övün gerçekten ucuz kurtulmuþsunuz biz neye biniyormuþuz öyle þaka gibi yaaa
ben arabamý alalý 5 ay oldu inanýn çevremde bi çok insan hayran kalarak arabalarýný puntoyla deðiþtirdi ailemde de benimki dahil 2si punto 4 fiat aracý var hiç te japonlar yapsaymýþ demedik yani herhalde biz çok þanslýyýz fiatýn tek kusursuz otomobilleri bize denk gelmiþ
ayrýca ömürlük araba ne demek ki
ayrýca kronik hastalýklý olarak bahsettiðiniz puntolarýmýz 10-15 milyarlýk araba deðil inanýn memnun olmasa bu kadar insan puntoya verdiði parayla pekala bahsettiðiniz arabalardan alabilir ama burda ki bu kadar puntocu sýrf þekil için mi ýsrarla puntoya biniyor þimdi bende düþünmeye baþladým neden puntoya biniyorsunuz diye konu açacaðým
Konu erdiyilmaz tarafýndan (10/01/2010 Saat 02:29 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir.
Evo1, gurik, KaGaN, pilotender
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Bravo evetValla malum bayaným arabanýn ne özelliðinden anlarým ne de motorundan puntonun dýþ görünüþünü beðeniyordum ztn ailemde uzun yýllardýr hep fiat kullanýcýsý olduðu için almakta terddüt etmedik þimdi iyi ki puntoyu tercih etmiþim diyorum arkadaþlarýmýn arabalarýný kullandým belki acemiliktendir bilmiyorum ama puntoda ki rahatlýðý bulamadým benim arabayý kullanan arkadaþlarým da; nedense o yýkýlmaz ön yargý var ya hani fiat mý bide dizel mi diyenler söyledikleri sözü yutup kaldýlar
![]()
ben bir honda ve fiat kullanýcýsýyým, evet honda 100bin km yi geçti henuz trigerini dahi degiþtirmedim, allaha þükür þuana kadar en ufak bir problemde çýkarmadý ancak kardeþim fiat deðilde bu aracý kullanmýþ olsaydý fiat için harcadýðýmýz 2-3milyar yerine honda da ayný sorunlar için 10 milyar masrafýmýz olurdu. Ayný donanýmda bir araba arýyorsanýz ve japon istiyorsanýz bayýlacaksýnýz 10 bin tl daha fazla alacaksýnýz burda keske bu arabayý japonlar yapmýþ olsaydý demek bence çok saçma. Her farklý kalitenin maliyeti ayrýdýr har farklý iþçiliðin maliyeti farklýdýr. Herkes kesesine, ihtiyaçlarýna ve zevkine göre seçim yapmalý...
yaþadýðýnýz acý tecrübe sizi bir hayli hayal kýrýklýðýna uðratmýþ
ancak arabayý ve fiat firmasýný suçladýðýnýz kadar arýzalý aracý size satmaya çalýþan ve üstelik tanýdýk diye nitelendirdiðiniz kiþi daha suçlu
direksiyon probleminin sýkça yaþandýðý doðrudur ancak þu anda gerek fiat gerek servisler gerekli deðiþimi yapmaktadýr garantisiolmayan araçlarýn dahi deðiþimi servislerde yapýlýyor
bir de þöyle düþünün þu çok övdüðünüz japon ve alman otomobillerinin hangisi garanti dýþý deðiþim yapardý bence hiç birisi
son olarak size tavsiyem daha düzgün bir punto bulup rüyanýza kaldýðýnýz yerden devam etmenizdir saygýlarýmla
Benim Sürdüðüm Hayatýn Geri Vitesi Yok...Geçmiþimi Sadece Dikiz Aynasýndan Seyrediyorum ; )
yaðlamý dedi .D neyi yaðlatacaktý acaba...
gücü tecrübe kontrol eder...
Metin, Coþkunun da belirttiði gibi 2. elde dikkat edilecek önemli kriterler aracýn sorunsuzluðu.Satacak kiþi kim olursa olsun yetkili serviste kontrol ettirmeden araç almak çok yanlýþ.Sahibi kötü niyetli de olmayabilir, araçta bilmediði bir problem serviste anlaþýlabilir,
Sonuçta temiz bir GP bulunabileceði gibi sorunlu bir Toyota, Mazdaya da denk gelinebilir.Uluslararasý arýza istatistikleri incelendiðinde Fiatýn da sorunsuzluk açýsýndan Türkiyede raðbet edilen birçok markadan daha iyi olduðu sonucu ortaya çýkar,
Sorunsuz bir marka ve araç bulman ümidiyle...
Herþey bir yanada fiatý almayý ndüþünen bir insan çýtayý toyota ve hondaya birden nasýl yükseltebiliyor oraya takýldýmtabiki toyota ve hondayla kýyaslanacak bir araba deðil fiat
neyse..
Problemi tam araþtirmamýþ olacaksýnýzki bu arýzayý fiat üstlendi ve piyasadaki birçok aracý geri çaðýrarak kontrolünü ve deðiþimini ücretysiz bir þekilde saðladý..Gerçi olan olmuþ vazgeçmiþsiniz.Yeni aracýnýzda alacaðýnýz aracanýz herneyse hayýrlý olsun![]()
Arkadaþlar, tanýdýðým arkadaþý mesajlarýnýzdan sonra bu konuda telefon ederek uyardým. Fakat þikayetvar.com ve diðer tüketici sitelerine göz atarsanýz, satýþ sonrasý servis konusunda fiat sýnýfta kalmýþ bir firmadýr.
ÅžikayetVar / Åžikayet Oku / TofaÅŸ
Punto'yu ise gerek Ncap testlerinden, gerekse focusu andýran HB tarzýndan ötürü markaj altýna almýþtým.
Fakat Fiat, sonuç itibariyle beni yanýltmadý.
Bakýn sizlere garip bir örnek vereyim:
Dünyanýn en sorunsuz 4.arabasý seçilen Mutsibishi Carismalar ülkemizde hiç deðer görmezken; insanlar doðan-þahinler için 9-10 milyar fiyat istiyorlar. (Yedek parçasý tabi ucuz olur. Arz-talep dengesi)
98 model babamýn Carismasý 12 yýldýr tek bir gün bile sorun çýkartmamýþtýr.
Oysaki uzun yola giden arkadaþlar bilirler, yol kenarlarý kaputlarý açýlý Fiat Reno ve Hyundailerle doludur.
Ben ülkemizde oluþan bu mantýksýzlýðý çözebilmiþ deðilim.
Neden adam akýllý arabalar deðer görmüyor ?
Arada fiyat farký var diyen arkadaþ:
Dizel bir puntonun sýfýrý 30 - 35 milyar arasý.
2005-2006da çýkan bir kronik sýkýntý halen 2009 arabada da ortaya çýkmasý bile fiat karþýtlýðýný meþrulaþtýrmak için yeterli bir neden bence.
Neyse, bu konuda tartýþmak anlamsýz.
Sadece yaþadýðým tecrubeyi sizlerle paylaþmayý gerekli gördüm.
Saygýlarýmla,
Kesinlikle çok büyük bir yanýlgý içindesin arkadaþým...çok iyi araþtýrman gerekir sadece þikayetvar.com. seni doðru bir sonuca götürmez emin ol...ne tesdadüf yaklaþýk 15 yýllýk meslektaþýmýn carismasý var aynasýný almaya yanaþamýyo satsa bi türlü satmasa bir türlü (2 el yok)...5 inci FÝAT*ým(hiç yolda kalmadým) 6 ýncý yine FÝAT olacak...hemde yerli TOFAÞ allah kýsmet ederse tabiii...bugün 10 000 km bakým*a gittim.... fiyatýný söylemiyorum ...ama diðer hiçbir markada bukadar cazip olmadýðýný biliyorum ...araþtýrdým...beni konuþturmayýn ...ne kadar köfte o kadar ekmek...VW,FORD,OPEL,RENAULT piþmanlarýný çok iyi biliyorum... çevremde bol sayýda var...![]()
# Fiat Türkiye Kullanýcý Forumlarý Network # |
Yer imleri