yolda kalan ferrari gördüm :) istanbul E-5 Merter mevkiinde :) ferraride almazsınız siz şimdi
Printable View
yolda kalan ferrari gördüm :) istanbul E-5 Merter mevkiinde :) ferraride almazsınız siz şimdi
güle güle.
toyota ve honda Allah (C.C) yapısı değil onlar da makina. Onlarda yaşayacağınız en küçük sorunda başınıza ne gelebileceğini bildiğimden size şans diliyorum. Hondanın dikiz aynası 850 tl işçiliği 150 tl , istenilen rakamlara forumlardan bakabilirsiniz.
Siz şu meşhur lafı bilmiyorsunuz galiba JAPONUN USTASI DA PARÇASI DA YOKTUR. OLSA DA ....DUR.
BİZ KEÇİLERİMİZDEN MEMNUNUZ. Yorumunuz hoşuma gitmedi onun için biraz sert yazdım.
O da Fiat grubunda ya abdurahman Çelebi olur şimdi.
alacağınız her araba da bu tarz sorunlar yaşayabilirsiniz, kusursuz, kul yapısı yoktur
iyi ki de italyanlar yapmış pek te güzel yapmış ellerine sağlık
zenginin malı züürtün çenesi yorar da derler, (eskiler) burası açık pazar olabilir ama puntolarımıza hakaret etmenizi gerktirmez burda bulunan %90 üyenin fiata sempatisi vardır siz bizim abdurrahman çelebimize keçi demeyin öyleyse
siz reklamınızı yaptığınız araçların forumlarında o araçları övün gerçekten ucuz kurtulmuşsunuz biz neye biniyormuşuz öyle şaka gibi yaaa :D:D
ben arabamı alalı 5 ay oldu inanın çevremde bi çok insan hayran kalarak arabalarını puntoyla değiştirdi ailemde de benimki dahil 2si punto 4 fiat aracı var hiç te japonlar yapsaymış demedik yani herhalde biz çok şanslıyız fiatın tek kusursuz otomobilleri bize denk gelmiş :D
ayrıca ömürlük araba ne demek ki
ayrıca kronik hastalıklı olarak bahsettiğiniz puntolarımız 10-15 milyarlık araba değil inanın memnun olmasa bu kadar insan puntoya verdiği parayla pekala bahsettiğiniz arabalardan alabilir ama burda ki bu kadar puntocu sırf şekil için mi ısrarla puntoya biniyor şimdi bende düşünmeye başladım neden puntoya biniyorsunuz diye konu açacağım
Metin bu konuda sana katılıyorum.Ülkemizin çok değişik özellikleri var.Sadece bizim pazarımız için üretilen saçma sedan otolar bile var.
Şunu da unutmamak gerekiyor ki Fiat Markası da Türkiyede hakettiği değeri görmüyor kesinlikle.Aynı sınıfta bir Renault, Peugeot, VW, Ford, Opel e olan bakış açısıyla Fiat a olan bakış açısı çok farklı.GP ya da Evo bu markaların aynı sınıf modelleriyle her açıdan rahatlıkla karşılaştırılabilecek konumda.Hatta belirli özellikleri ile daha üstün bile diyebilirim.Sadece iç mekan plastik ve işçilik kalitesini biraz daha arttırması gerekiyordu Fiatın.Bunu da başarmış bence.Baz donanım Evo active in iç mekanı bana göre en azından Fiesta ve Polo kadar kaliteli hale gelmiş.İnanmayan gidip görsün derim.Detaylarda ufak tefek sorunlar var ama diğerlerinde yok demek objektif olmaz,
Bizim araçlarımız sorunsuz olmayabilir ama diğer marka ve modellerde de benzer sorunlar olabilir,
Umarım sorunsuz bir araç bulursun, keyifli forumlar...
Alirsin fiat olursun lord :)
saçmalamışsın. BURAYA GİRİP İNSANLARIN ARACINI KÖTÜLEME HOR GÖRME HAKKINA SAHİP DEĞİLSİN.Bunu birçok sitede yapma şansın var. Burası bir model fanı ve dostluk sitesi. Kimsenin buraya girip üyelerin midesini bulandırma hakkı olamaz. Eleştiri ve bilgi edinme hakkımız olabilir ama emek verdiğimiz sitemizde kimse aracımıza sövüp sayamaz bunu yaptırmayız. Siz buranın ve bu grubun ne kadar elit olduğunu anlayamıyorsunuz zira moderatörlerimiz sizi engelleme gereği bile duymuyorlar. İşte biz bu kadar objektif ve eleştiriye açığız. Ancak keçi ve abturahman çelebi benzetmeleri yakışık almadı.. Kronik sorunsuz bir araca binmenizi dilerim.Ancak şunu da biliyorum ki gözünüz hep Puntolarda kalacak.
Size tekrar güle güle...
Sayın öğretmenime şu şikayetvar.com linkindeki diğer markalar ile ilgili konularıda iyice irdelemesini öneririm...şööyle bir göz atsın...tamam bizim puntolar *da mükemmel değil ama sırf FİAT olduğu için önyargıyla hareket ediliyor...şimdi birileri TOFAŞ*tan kaynaklandığını ve yıllardır teneke sattıklarını diyor duyar gibiyim...Burda STOP derim bu arkadaşlara ,bu çok düz bir yorum oluyor...aslında biraz haksızda değiller ama iş bayağı karmaşık ...sanki reno toros broadway*lar mükemmeldi...O günlerin şartların getirdiği bir durum...ithalat kısıtlı rekabet ortamı yok denecek kadar zayıf...bende olsam bende yıllarca hiç yatırım yapmadan tatlı tatlı kar elde ederek Şahin satardım...bu tamamen piyasa işi ...arz talep rekabet ...rekabet yok tek rakip RENAULT oda toros üretti 1996 yılına kadar...ve herşeye rağmen 2000 model ŞAHİN DOĞAN KARTAL sattı ...sattımı sattı ...2 elde en kolay el değiştiren araçlar hangileri acaba..??? Sayın hocam...?Sizin analitiğiniz iyidir...Saygılar...:)
Arkadaşın niyeti baştan belli zaten foruma girmiş bir selam bile vermeden direk punto şöyle punto böyle toplamda 3 mesaj yazmış 3ündede aşşağılıyıcı küçümseme ve hakeret dolu sözler punto ile ilgili daha konuşup can sıkmaya gerek yok zaten...Konuda kitlense iyi olur aslında. :)
bgn aSTon maRtin gördüm yolda da kalmamıştı kaputta kapalıydı bence aston martin puntodan daha iyi . Soraki yorum bu olur sanırım artık(!)
inşallah şu çok beğendiğiniz yere göğe sığdıramadığınız toyota veya hondadan
alırsınız ve arabacılıkya bir arıza yapar şöle servisten parçanın gelmesi için 1-2 ay beklersiniz o zaman tüm arkadaşlarımı daha iyi anlarsınız
siz en iyisi bildiğinizi okumaya devam edin
Araba işi şans işi arkadaşlar. Hiç bir firma benim arabam arıza yapsın diye üretim yapmaz. (Bilinçli olarak bir malzeme ömrü koyar, o ayrı hikaye, garantisini de ona göre verir zaten)
Eğer fabrikada montaj hiç hatasız gerçekleştirildiyse, araç tasarlandığı gibi davranır ve kullanıcısı memnun kalır.
Ama seri üretimde her zaman aynı şartları sağlamak çok zor ve bir arabanın üzerinde binlerce parça var. Kendi fabrikanızda standartları sağlasanız yardımcı sanayilerden gelen parçalarda sağlayamayabiliyorsunuz.
Japonların seri üretim mantığı şudur, eğer bir yerde ufak bir problem bile çıksa üretim hattını durdururlar ve problem tamamen çözülene kadar üretime ara verirler. Amaçları üretilen tüm ürünlerin aynı şartlar altında üretilmiş olmasını sağlamak. Ama üretimi durdurmanın da bir maliyeti var, bu maliyeti de araç fiyatlarına yansıtırlar. Benzer şekilde yedek parça maliyetleri de yüksektir.
Avrupalılar biraz daha farklı düşünür. Hataya belirli toleranslar dahilinde izin verirler ama sürekli de izlerler. En çok hata çıkan yerlere daha fazla kaynak ayırırlar ve mümkün olduğu kadar üretimi de durdurmadan problemleri gidermeye çalışırlar. Giderilemeyen ürünler için de belirli bir toleransları, garanti gideri bütçeleri vardır ve bunu denge içerisinde tutmaya çalışırlar.
Seri üretilen bütün ürünlerde 'küvet eğrisi' denen bir eğri grafiği vardır, dikey eksen arıza çıkarma ihtimali, yatay eksen ise zaman. Bir ürün fabrikadan ilk çıktığında henüz tespit edilememiş problemleri nedeniyle arıza çıkarma ihtimali çok yüksektir. Zamanla bu ihtimal düşer, malzeme ömrünün sonuna doğru yeniden yükselir.
Özetle, eğer aldığımız GP de ilk 5000 - 10000 de bir şey çıkmadıysa gönül rahatlığı ile binilebilir, çıkarsa zaten garanti kapsamında ilgilenmeleri gerekir.
Eğer yeni alınan Japon arabasında problem çıkarsa ki düşük ihtimal, zaten arabayı komple değiştirme yoluna bile gidebilirler. Ama malzeme ömrünün sonuna gelindiğinde mutlaka arıza çıkartır ve o oranda da pahalı yedek parça maliyeti olur.
Zaten ikinci el piyasa kaybı açısından baktığınızda bunun direk etkisini görebilirsiniz, ekonomik olarak bir arabanın piyasası kendi değerini bir şekilde dengeler.
Ben GP aldım, arıza çıkarma ihtimalini de göze aldım. Problem çıkarırsa servise götürecek kadar boş vaktim var. Dış görünüşe de önem veriyorum.
Ama daha fazla param ve daha az zamanım olsaydı Honda Jazz almayı düşünürdüm.
Özetle:
Her araba arıza yapar, bundan kaçış yok. İçinde bulunduğunuz şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre satın alırsınız. Honda alana da, Skoda alana da, BMW ye tüp taktırana da saygı duymak gerekir. Her şey 'Ne kadar ekmek, o kadar köfte' felsefesi üzerine dayanır.
oldsmobıle neden batmıs?araba arıza yapmadıgı ıcın.bu devırde arıza yapmayan arabamı var?mercedes bmw hıcmı arıza yapmıyor?toyata ben 7 adet kullandım.1994-2001 arası.mekanık pek sıkıntısı yok ama araba zayıf,honda ondan beter punto bunlara gore ıdare eder.tamam cıty arıza olabılır ama arabayı servıse gostermeden alırsanız sonuclarına katlanmak zorundasınız hangı marka olursa olsun..bızde 2009 cıvıc premıum var oda elk dıreksıyonlu ve punto kadar dıreksıyonu ıyı degıl..era nın dıreksıyonuda elektrıklı oda sorun cıkarabılıyor megane ıle takla bıle atan var ıken puntoya bu kadar yuklenmek nıye..her arabanın ıyı ve kotu tarafı vardır muhakkak ama sonucta para sızın,zevk sızın.benım arabayı ısteyen ıkı tane arkadasım var ve ben satmıyorum cunku memnunum ve cıty arızalanırsa servıs 500 mt ılerde...
Mustafa Bey olayı muazzam bir şekilde özetlemiş. Bu forumda veya başka bir yerde kimsenin punto ya atmaya hakkı yoktur. Verilen para ve bu paraya sunulan hizmet en ust seviyededir. Ancak eleştri yaparken objektif olunmalı kimsede burda bunu anlatmaya çalışırken toyota beter honda ondan beter demesin saçma bir cümle olur ve cumlenin saçmalığı yuzunden şahsın olumlu bahsettiği konuda okuyana yanlış hissi verir insan pskolojisidir bu. Sonuç olarak punto hakkında bilgi toplayan insanları farkında dahi olmadan araçtan soğutmak hak yeme olacaktır. Japonlar ozellikle honda ve toyota araçlarındaki prblemleri namus meselesi yapark fabrikalarında asker pskolojisinden daha buyuk bir disiplinle insan çalıştırıyorlar yaptığı araçlarda sorun çıkmıyor neredeyse hiç sorun çıkmıyor desek yalan olmaz ancak bunun onlara bir maliyeti var ve onlarda kar edebilmek için bu maliyeti musterilerinden alıyorlar sonucta başkalarından değil.
burada zaten arabayı alacak arkadas arabayı almaktan vazgecmıs,artık bu konuda sunu belırtmek ısterım.fıatın kronık sorunu demıs?bız fıat kullanıcıları olarak(punto+doblo)bızım aracların yerden yere vurulmasına sıtem ettım.atıl bey allah sızede en ıyılerını nasıp etsın.mustafa beyın dedıklerıne katılmamak elde degıl ama puntoyu kullanmadanda kronık sorunları varmıs demek yanlıs.ben aracımı severek kullanıyorum almayı dusunen arkadaslarında ne marka olursa olsun servıste ekspertız yaptırmadan arac almamasını onerırım.
seven sevsin, sevmeyen sevmesin.
benim aracımı sevmemin mantıktan öte nedenleri var.
nasıl söyliyeyim sana, gözlerine baksana :D
Punto tam da orta sınıf bütçesi olan birisinin aracı. Ben öğretmenim. Arabamı seviyorum.İki ay oldu alalı. Hiçbir sorun cıkarmadan tepe tepe binmek çok güzel bir duygu!!! Her tarafta servisinin ve parçasının olması da mükemmel hissettiriyor bana. Sizlerle, yaşadığım acı tecrübeyi paylaşayım arkadaşlar.
Önceki arabam Alfa Romeo 156 idi. Arabaya 16 ay bindim. Alırken servis ekspertizli olarak aldım Ankara'dan. Satan güya paraya sıkışmıştı ve 14000 liraya almıştım. Takip eden 16 ay içinde arabaya 8000 liraya yakın masrafım oldu. Sinirimden saçlarım ağardı :( Yaptırdım bütün sorunlarını mecburen. Sorun derken hepsi bir arada ortaya cıkmadı yanlış anlaşılmasın. Kısa zaman aralılarıyla farklı farklı sorunlar çıkarıyordu araba. Arabaya binmekten çok sanayide geçirdim vaktimi İzmir'de. Hatta yerini de söyleyeyim Bornova Adliye karşısındaki Devko Alfa servisi kardeşim gibi oldu artık :)) Yağlı müşteriydim çünkü. Yaptırmak da iyi bir ikinci el araba parasına mal oldu. Anlayacağınız, yabancı araba, piyasada sayıca daha az bulunan arabaya sahip olmanın ne demek oldugunu benden daha iyi anlamış hiçkimse yoktur herhalde. Ekspertiz raporu da birşeye yaramıyor uzun lafın kısası. Arabayı tamir ettirdikten sonra hiçbir sorunu kalmamıştı. Bu sefer de ben arabamdan soğudum... Acaba sabah marşa basınca çalışacak mı, ya da bir yere misafirliğe gidince eve geri dönebilecek miyim, uzun yola cıkıyorum ama gündüz gitsem daha iyi olcak gece gece yolda kalırsam ne halt ederim gibi düşüncelerle arabya binmek ızdırap oluyor arkadaşlar... Ben Punto mu çok seviyorum. Nazar değmez inşallah. 77 beygir olmasının dışında en ufak sorunum yok. İnşallah bunu değiştirdiğim zaman 120 lik bir Punto alabilirsem herşey dört dörtlük olucak benim için. Dilerim arabalarımızı karalayan arkadaş da benimki gibi acı bir tecrübe edinmeden doğru yolu bulur. Saygılarımla.
Valla sadece şekli çok çekici, çok güzel diye bir arabaya biniliyor olsaydı ben Alfa Romeo'yu satmazdım... Lanet olsun onun şekline filan :) Bir daha Alfa asla diyorum. Daha doğrusu ikinci el bir Alfa'ya asla diyorum :) Ama, ikinci el Bravo filan neden olmasın.:cool:
Arkadaşlar yazılanları dünden beri okuyorum konuyu başlatan arkadaş düşüncelerini yazmış sadece hani delinin biri kuyuya bir taş atmışta bin akıllı çıkaramamış misali o kadar çok yorum yapılmışki araba şans işi sonuçta mekanik langur lungur kullanırsın bişey olmaz gözün gibi sakınırsın başına gelmedik kalmaz
Bravo evet :) Valla malum bayanım arabanın ne özelliğinden anlarım ne de motorundan puntonun dış görünüşünü beğeniyordum ztn ailemde uzun yıllardır hep fiat kullanıcısı olduğu için almakta terddüt etmedik şimdi iyi ki puntoyu tercih etmişim diyorum arkadaşlarımın arabalarını kullandım belki acemiliktendir bilmiyorum ama puntoda ki rahatlığı bulamadım benim arabayı kullanan arkadaşlarım da; nedense o yıkılmaz ön yargı var ya hani fiat mı bide dizel mi diyenler söyledikleri sözü yutup kaldılar :D