arkadalar mrb normal sartlarda lastilkler kaç km dayanır _?
Printable View
arkadalar mrb normal sartlarda lastilkler kaç km dayanır _?
40.000 km 50.000 km arası tabi bu kişiden kişiye deişir ama nekadar bu km lere yaklaşmadan deişirsen performansıda bi okadar artar die biliyorum
bide ucuz etin yahnisi die bişe var markası kendini kanıtlamamış markalarda oran yarı yarıya düşmekte denedim ve gördüm tam yarı yarıya fark var ömürde de dayanıklıkda da
lastik ömrü marka model lastiğin imal ediliş amacı hamurunun sertliği yumuşaklığı ile çok alakalıdır
normal kullanımlarda 40 bin km ideal km dir ancak
bu aracın yüklü yüksüz kullanım durumuna iklim şartlarına yolun şartlarına
göre değişklik gösterir
örneğim aynı marka lastik ile istanbulda 50 bin devirirsiniz ama daha zorlu yol ve iklim koşullarında aynı lastiği 30 binde silebilirsinizde
bu bahsettiklerim diş ömrüyle ilgili
bir de lastiğin ömrünü önemli ölçüde etkileyen doğru hava basıncı ve doğru iklim şartların da ve yol koşullarında kullanmakta ömür açısından önemlidir
40-50 bin arası kesinlikle..hatta babam bi rekor kırdı michelin energy leri 50bin km kullandı :) lastik namına pek bişey kalmamıştı son zamanlarda..
seyhun o zaman babana benden selam söle
çünki onun rekorunu açık ara farkla kırmaya adayım
50,000 km orjinal lastiklerim üstünde ve daha 2,5 ay önce muayneden
sorunsuz geçti lastikler diş derinlikleri daha anca yarı oldu
ama şunuda belirteyim mıchelin lastikler genelde yumuşak hamurlu olurlar
yol tutuş ve konfor üst seviyededir ama ömürleri yumuşak olmalarından dolayı kısadır
bende pirelli takılı takoz gibi ama git git bitmiyo namussuzlar
arkadaşlar merhaba; bugün grande puntoma 185 60 15 bridgestone turanza er 300 aldım.. gözüme biraz küçük göründü lastikler, hata mı ettim acaba..? lastikçi 65 yerine 60 alırsam yol tutuşumu arttıracağımı söylemişti.. faydası olur belki ama şimdi de bakınca corrsa ya da getz lastiği gibi görüyorum.. ucuza da almadım.. geri mi versem acaba???
58000 km de sizce lastiklerin değişme zamanı gelmişmi?
ER 300 güzel lastik tafsiye ederim. 58.000 lastik değişimi için geç bile sonuçta can taşıyorsunuz. Lastik az km yapsa dahi belli bir süre sonra hamuru pişiyor ve özelliğini yitiriyor. O yüzden 3-4 yılda bir ya da 50.000 km de mutlaka değişmeli...
gelmişte geçmiş bile :) 58bindeki bi lastik pekte sağlıklı olmaz aman dikkat..
merhaba bende pirelli p6000 185/60/15 lastik var,puntomu 70binde aldım,satan kişi 40bin km de almış bu lastikleri,30.bin km kullanılmış yani lastiklerim,acil değişimi gerekirmi. Değiştirirsem orjinal ölçümü almalıyım, yoksa yine 185/60/15mi?
10bin daha gider lastiklerin tabi hangi yıl yapıldığı ve lastiiğin durumu önemli..
bence 185-60-15 ölçüleri ideal ölçü punto için bende öyle yapmıştım michelinlerden çok memnun kalmıştım..
merhaba ben Briston potenza alcam sipariş verdim. 205 45 r 17 88w XL tanesi 360 tl sanırım bu fiayat iyi daha ucuz bulamadım.
bende arıyorum fiestama 205-50-16 yada 195-50-16 araştırmalarım sonucu en mantıklısı lassa impetus sport 2 yada revo olarak gördüm..hem uygun fiyatlı (250-300tl) hemde kaliteli..
goodyear,michelin yada birdgestone çok pahalı..yarıldığında ince yanakta içi gidiyorki benimkiler 45 ti 50 yapcam..
keşke 50 alsaydın sende ismail..
ben de gt radial diye bi lastik buldum endonezya malı; bilgisi olan var mı arkadaşlar, tavsiye lütfen( 175/65/15)
ingilizcesi olanlar tyrereviews.co.uk sitesine baksınlar. ben hankook kullanıyorum, getz'de de vardı memnundum. yeni aldım 185/60/R15. zaten hankook ve michelin ortak, desenleri aynı. Yumuşaklık olarak da benzerler diyebilirim.
Bizim arabaların üstünde gelen Bridgestone lastikleri nasıl acaba?
5 yıldır bridgestone turanza er330 kullandım kesinlikle önermem. çok kısa sürede çabuk sertleşen bi lastik. malum puntolarımızda ses izalasyonu çok iyi olan araçlar değil ve lastik sertleştikçe içeriye gelen lastik sesi çağalıyor çok rahatsız ediyor. michelin yada continental conti eco3 tavsiyemdir.yol tutuşu fren mesafesi yaz kış kullanımı oldukça iyi.