servo motor sistemi komple orjinali ile garanti kapsamına alınarak ücretsiz olarak bugün değiştirilmiştir.emeği geçen herkese teşekkur ederim.
Printable View
servo motor sistemi komple orjinali ile garanti kapsamına alınarak ücretsiz olarak bugün değiştirilmiştir.emeği geçen herkese teşekkur ederim.
feza boranlar mı bilenler mi ücretsiz olarak değiştirdi?
Gözün aydın Feza, son dönemde Fiat, araç garanti kapsamında olsun ya da olmasın bu sorunu bizlere yansıtmadan halletmeye başladı...
bence normal direksiyon tam düz olmadığı için o anda yol düzelme eğilimde bir yük gösteriyor direksiyon miline servoda çok hassas olduğu için bunu algılıyor ve biraz dönüyor bu şöylede olabilir yoldan da kaynaklanabilir yoldaki eğimde direksiyonu sağa veya sola çok az döndürme momenti uygulayabilir bu en ufak tepki servo motorun tepki vermesine sebep olur ve milimetrik döner bence tamamen normal bir durum bu benim fikrim saygılar.
gökhan bu öyle biraz dönme falan değil
3-4 cm kadar dönüş yapıyor direksiyon
akşam bu konuyla ilgili STATİC nickli üyemiz aradı ve oda bu tür bir sorun olsuğundan bahsetti cıty arızası olarak söyledim
pendikteki bir servise gitti bugün ve onlarında bakıp bugün koydukları
teşhis CITY ARIZASI olduğu
Araç duruyorken direksiyon kendi kendine sola dönüyorsa ya da giderken sol kolunuzu direksiyonu hep sağa çevirmek için kullanıyorsanız %90 servo arızası mevcuttur aracınızda...
bu gün dikkat ettim 2007 puntomda aynı şey var, city kapalıyken ışıklarda yavaşladığımda direksiyon hafif sol yaptı, düzelttim tekrar sol yaptı :) bazen direksyonu çevirirken sıkışmış gibi ses geliyor. servis yolu göründü sanırım..
tesekkurler eskiye oranla % 15 gibi bi oran daha sert diyebilirim cok fazla etkilemedi beni beklediğimden iyi oldu arkadas benden 2 gun önce değiştirmişti onunki bayağı bi sert geldi benim city off dayken kinden bile sert diyebilirim.
benim uyarı ısığı falan yanmıyordu bu arıza için bu ısıgın yanmasını beklemeyin servisin soylediği uyarı ısıgı yanmaya da bilirmiş
Geçen hafta direksiyonla ilgili bir şey dikkatimi çekti paylaşmak istedim, arabamı kendi otoparkıma park ediyorum. Zemin düzdür ve direksiyonu da her zaman düz olacak şekilde bırakırım. Sabah arabama bindiğimde kontak anahtarını çeviremedim sonra direksiyonun kendi kendine çeyrek tura yakın sağa döndüğünü ve bu yüzden kontağın kilitlendiğini farkettim. Direksiyon hala gergin duruyordu biraz sol yaparak kontağı çevirdim ve arabamı çalıştırdım. Daha önce bu şekilde bir şikayet duyan oldu mu?
Aynı durum bende de başladı, yine servis yolları..
2 aydır bende aynı şekilde sola dönme eğilimi ile kullanıyorum aracı, gittiği yere kadar diyorum.
selam aracım 2008 model 49000 km bu hastalık kronikmi yoksa belli bir yerde düzeldimi cty acmaya korkmaya basladım cty acmasam yinede bozulurmu
sabitken hafif bi hareketlenme bende de oluyor, fakat sola sağa şeklinde değil sadece minik hareketler, arıza değildir inşallah arkadaşım, normaldir umarım
Bugüne kadar yapılan tüm forum tartışmaları sonucunda city modunun açık olup olmamasının bu durum için pek de önemli bir etken olmadığı görüşüne varıldı.
mesaj 11/2009 da yazılmış ve halledilmiş, pardon 3. sayfaya bakmadan cevap yazmışım, city değişmiş. dediğin gibi normal değilmiş :)
bendede yok böyle bi sorun city de sürekli açık hayatta kapamam
anlamanın bir yolu da direksiyonu city modundan çıkartın arkadaşlar, biraz çevirin sağa sola sonra ortaya getirin ve city tuşuna basın.
Direksiyon kendi kendine sola dönüyor bir miktar.
ya da direksiyon sola biraz daha yumuşak olabiliyor.