benzin pompasından olabilir servise göstermekte fayda vardır yinede
Arkadaşlar merhaba..
Yaklaşık 10 gün önce,trafikte 30-40 gibi bir hızla,düz yolda seyrederken,aracımın gazına bastım ama hızlanamadığımı farkettim,bir baktım ki arabanın kontağını kapatmışçasına her şey durmuş,ön panelde akü işareti yanıyor..hemen kontağı kapatıp açtım,aracı çalıştırdım ve yoluma devam ettim
Bugün sabah bunu yineledi
Bi fikri,tecrübesi olan varmı?
benzin pompasından olabilir servise göstermekte fayda vardır yinede
Akü kutup başlarınızı kontrol edin. Benim başıma geldi. Ciddi bişey çıkar diye endişe etmiştim ama kutuplardan yapmış.
benim de eski arabamda akü kutup başı yüzünden aynı sorun olmuştu. smartmavi ye katılıyorum
Aynı sorun benim de başıma geldi...Sadece bir kez oldu, zaten servisin yakınlarındaydım. Onlar da ilk önce benzin pompasından şüphelendi. Basıncını ölçtüler ve normal cıktı. Benzine pislik gelmiştir anlık olarak sana bu sorunu yaşatmıştır hocam için rahat olsun sorun yok dediler. Ben de o gün bugün bir daha yaşamadım aynı sorunu. Not: Bu sorun başıma geldiğinden beri yaklaşık 1750 km oldu.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Benimde buna benzer bir olay başıma geldi..araç ışıkta dururken motor teklemeye başladı..Sonra normal çalışmasına devam etti..Dizelin içindeki pisliktir diye düşündüm...Bu olay bir daha hiç tekrarlamadı..Ama ben akü başlığı diye düşünüyorum...
Özel Kurmay Başkanı...
arac lpg li ise lpg ayarlarından kaynaklı bir durumdur
bazen pislik gelmesinden dolayı yapabilir
sorun yoktur merak etme
devamlılık arz etseydi o zaman sorun olurdu
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Ya benzin pompasından yada pislik gelmesinden dolayı meydana gelmiştir enjektör temizleyici ürün kullanmanı tavsiye ederim
Aniden motorun durmasının nedeni yakıt pompası olabilir.Bunun dışında kirlenen, nemlenen gaz kelebekleri de sorunun kaynağı olabilir.Özellikle ısınmış motordaki rolanti düzensizliklerinin kaynağı bu olmakta (eğer regülatörde sorun yoksa tabi )
Benzer sorun bende de oldu geçtiğimiz ay. Araç 15 gün boyunca 3 kez servise gitti. Bendeki sorun EGR sisteminin 2 kez temizlenmesi ve carbon clean yapılması sonrasında çözüldü. Servis karbon birikiminden motorun hava alamadığını, ayrıca kötü ve pis yakıttan dolayı bu sorunun olduğunu söylediler.
Enjektörlere pislik gelmiş olabilir. Buda ani yakıt basınç düşümüne sebep olmuş olabilir. Başka sorun olsayda araç çalışmazdı diye düşünüyorum ki sen tekrar marş yaparak aracı çalıştırabilmişsin.
Servise gidip yakıt pompası, filtreyi gözden geçirsinler.
Yasemin Hanım dediği gibi carbon clean işlemi yaptırmada oluşan kirliği giderecektir.
mrb bende lpg taktıralı 2 hafta oldu önce kırmızı ışıkta stop ediyordu rölantide problem oldupunu düşündüm çünkü 1000devrin altına düşüyo gazdayken araba gittim bidaha bi ayarlama yaptılar şimdide arkadaşları dediği gibi hızla giderken birden stop ediyor
Coşkun abi sen de mi tüp düşmanı oldun Öyle bir konusuyorsun ki
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Coşkun bey normalde rölantide devir kaçi gösterir motor sicakken?800-900 mu yoksa 1000mi?
motor sıcakken 9000 ila 10000 göstermesi gerek ..
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri