serdar iyi düşünmüşsün
kesinlikle iki farklı yağı birbirine karıştırarak kullanma
ver geri gitsin
Printable View
serdar iyi düşünmüşsün
kesinlikle iki farklı yağı birbirine karıştırarak kullanma
ver geri gitsin
ilk tercih olarak motor üreticisin tavsiye ettiği yağı kullanmakta fayda var diye düşünüyorum. Özellikle tvlerde reklamları dönen şu motor yağ katkılarına hiç önemsemiyorum. Tam anlamıyla para tuzağı diye düşünüyorum. yağ üreticiler o kadar ar-ge çalışmalrında bulunuyor. zaten gerekli olan bütün katkıları sentetik yağların içinde vardır. Boşuna para saçmanın anlamı yoktur.:cool0000:
Kullanmadan karar verilebilirse de adaletli olmaz. Ben aşağıdaki linkteki ürünü kullandım memnun kaldım. Patent almış bir ürün. Herhalde her isteyene vermiyorlardır bu patenti. Bu ürünün referansları da sağlam bakın lütfen. Deneyenlere sorun. Denemeden, sadece bakmakla karar vermek doğru olmaz.
Hepsiburada.com : Motor Silk 150.000 km Bor Yağ Katkısı Yüzyılın Buluşu 300ML 092020 | Oto Aksesuar
Kerem yukarıda demiş ki:
"Özellikle tvlerde reklamları dönen şu motor yağ katkılarına hiç önemsemiyorum. Tam anlamıyla para tuzağı diye düşünüyorum."
O yüzden ben de bi örnek verdim.
arkadaşlar ben resmi kurumda satın almadayım belli zamanlarda yağ alıyoruz tabi bu fabrikanın ve iş makinaların yağları bizim ustalar petrol ofisinin yağlarının güzel olduğunu söylüyorlar makinalar için çok iyi olduğunu diğerlerinin çamurdan farksız olduğunu söylediler tabi bu benim dediğim fabrika ve iş makinalrı için arabalar için nasıldır bilmiyorum cihangirin dediği benim aklıma yattı PO 5w40 maxımu almayı düşünüyorum deneyeceğim bakalım sonuçları size gönderirim
PO 5-40 taksicilerden duyduğum kadarıyla memnunlar bir sıkıntıları çıkmamış :) castrol edgeden vazgeçmem ama :)
arkadaşalar işten güçten pek giremiyorum cevaplar için çok teşekkürler..forumda arama yaptım yağlarla ilgili bi baktım konuyu ben fakat açmışım...cevaplarınız çok verimli oldu fakat ben bundan önce mesela skoda octavia 1.6 mpi motorda 10-40w yağ kullanıyordum.5-40w 10-40w arasında ne fark var? 0-40w yeni mi çıktı?
0-40 hiç duymadım puntolara 10-40 konuluyo incelik galiba o 5-10
arkadaşlar az önce internetten Jb German Super F1 Rs 5W/40 Tam Sentetik siparişi verdim fiyat da çok uygun umarım yüzümü kara çıkarmaz
Ben Toyota Auris 1.6 Benzinli aracımın 10.000 bakımında Mobil1 0W-40 New Life yağ alıp servise dışarıdan götürdüm. En iyi yağlardan birisi olarak gösteriliyor. Benzinli ve dizel araçlarınızda bu yağı kullanabilirsiniz.
Gel gelelim servislerdeki yağ durumuna. Servislerin koyduğu yağlar viskozite olarak bakım yapılan araca uygun olabilir fakat kaliteli yağ kullandıkları genelde şüphelidir. Tam sentetik yağ kullanmak aracınızın motoru için en uygun seçim olur. Ki servislerde genelde varilde gelen yarı sentetik yağlar kullanılıyor. Çoğuda fason ürünlerdir. Servislerin dışarıdan kapalı kutuda getirdiğiniz bir yağı kabul etmeme durumları yok. Öyle bir hakları söz konusu değil.
Fazladan paralar harcayarak aracınıza kalitesiz yağ koydurmayın. Motorunuza uygun yağ viskozitesini öğrenip full sentetik kaliteli bir marka yağı aracınızın bakımlarında kullanın. Genelde motor yağı önemsenmez ama en önemli konulardan biriside budur.
baştaki numara aracın çalıştırılacağı soğuk havalara göre belirlenen bir değer. sondaki değer ise yağ kalınlığını belli eden bir değer. 10W-40 yarı sentetik yağlar pek tavsiye edilen yağ değil. Tam sentetik olmasına özen göstermek lazım.
Açıkçası kaliteli bir tam sentetik 0W-30 0W-40 veya 5W-30 yağlar her koşulda türkiye şartları için güzel. Benzinli araçlarda hem dizel hemde benzinli araçlarda kullanıma uygun yağ seçimide daha iyidir.
Benim t-jete ne önerirsiniz arkadaşlar.edge 5-40 düşünüyorum.
yağ shell helix hx7 5w-30 tam sentetik koydurdum. Yakıt katkısı olarak (sadece enjektörleri temizlemesi amaçlı) würth kullanmayı düşünüyorum.
https://shop.wurth.com.tr/araciniz-i...katkisi-300mml
Tavsiyeniz var mı?
arkadaşlar ben bp visco 5000 5w 40 koyuyorum. bu sıralar yağ lambam geç sönüyo . serviste yağ değişimi yapsak selenia 5w30 mu koyucaklar ? yoksa 5w40 mı ?
castrol edge iyidir
Yağ seçiminde iklim şartlarıda önemli. Çukurova bölgesi için 10w40 uygun değerdir. Yalnız API değeride bir o kadar önemli elbet. TR pazarında araştırdığım kadar ulaşılan en iyi API (Amerıcan Petroleum Institute) değeri API SL olarak görülüyor ki sonundaki SL ifadesi 2004 yılı sonrası üretilen teknolojideki motorların randımanına uygunluk anlamındadır.
Selenia modellerini netten araştırdığım kadar bu değer API SJ den ileri gitmemiş. Castrol,mobil ve opette API SL değerlerinin karşılandığını kutusunun arkasında okuyabilirsiniz.
Bir başka yaklaşımla, motosiklet kullanıcılarının yanında şanslıyız.. Race tarzı yüksek devirli motorların kullanım kitapçıklarında tavsiye edilen JASOMA(japon standartları) API SL değerini verebilen hiçbir marka yağ piyasada olmayınca en yakın castrol race API SJ ustalar tarafından malesef tercih ediliyor ve ciddi sıkıştırmalarda krank elde... :)
Bu uyumsuz yağ seçeneklerinden dolayı yağ firmalarının hiç birisi garanti vermemektedir!
Seçiminizde tüm uygun kriterleri tutturduysanız tüm markalar aynıdır,büyük ticari pazara malzeme olup daha fazla para ödemenin yararı yoktur.
Yağ tercih ederken bilgili ve bilinçli olmak uzun ömür için tartışılmazdır.
Şahsen castrol magnetec kesinlikle tavsiye etmem. Özelliği gereği tüm aksamlara yapışan bu yağdan dönüş olmuyor...
API SM bu ibarelerin arasındaki yeri nedir ?
API SA (A haren başlar ve yıllara göre yenilendikçe alfabetik sıraya göre ilerler. Avrupada gelinen son Nokta M yani API SM dir.
Tablo veriyorum inceleyebilirsiniz...
https://c1109.hizliresim.com/11/9/29/13852.jpg
Yazdıklarımdan çıkarılması gereken sonuç; üretici firmanın mühendislerinin tavsiye ettiği vizkozitedeki ve API değerindeki yağ özellikleri her ne ise onu ısrarla tercih etmeli.Bu tercihi yaparken markada ısrarcı olmanın anlamı yok çünkü aynı değerleri içeren tüm markalar aynıdır.Aksi taktirde kutunun üzerine kafalarına göre değer yazacak olsalar suçlu duruma düşerler...
Kağıt mendil denilince akla selpak geliyor ama bütün mendillerin kalitesi farklı düşüncesi yağ sınıflandırmasında geçersizdir :)