en kötü ihtimalle arka balatalar yanmıştır
orta ihtimal arka balatalar zayıflamıştır
en iyi ihtimal hiç bişey olmamıştır
Merhaba Arkadaşlar
Otobanda mola verdikten sonra, hareket için el frenini indirdim fakat, el freninin altında bardaklık olduğu için herhalde tam inmedi, son kademede takılı kaldı, yüksek sesle müzik dinlediğim için ikaz sesini de duymadım, 100 km kadar bu şekilde sürmüşüm, fakat yakıt tüketimim aynı kaldı. Bu şekilde gitmek arabaya ne gibi zararlar verir ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
en kötü ihtimalle arka balatalar yanmıştır
orta ihtimal arka balatalar zayıflamıştır
en iyi ihtimal hiç bişey olmamıştır
Ne Mutlu Türküm Diyene!
el frenin yeterince sıkmıyordur büyük ihtimalle hiç bişi olmamıştır.. biraz daha gevşemiş olma ihtimali yüksek..
Balatalar yansa kokusu gelirdi diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi büyük ihtimal birşey olmadı. Cevaplarınız için teşekkürler
Murat, el freni çekik gitmek hissedilir sonuçlar doğururdu.Zaten kalkış esnasındaki zorlanmadan bu hemen anlaşılırdı.Belki çok hafif düzeyde kampanaları tutuyordur o esnada.Bence yokuşta el frenini çekip aracı tutup tutmadığına bir bak.Eğer çekik halde gitmenin hiçbir etkisi olmamışsa el freninin aracı sabitlemesi de çok zor olacaktır.Muhtemelen el fren ayarı yapılarak eski haline getirilir
En büyük sorun balatalar ısınıp kor haline gelirdi ve kampana üzereini menevişleştiridi ve inanılmaz koku gelirdi bunlar yoksa hadi size iyi yolculuklar
yanlıs bilmiyorsam boyle bir zorlamada her araba otomatik olarak el frenini devreden cıkarmıyormu
Konu ABNEW tarafından (23/09/2009 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.
koku gelmediyse hiç bi sorun yok.en alt kademede balataları kavrayamadığından problem olmamıştır.
Arkadaşlar ben de 2011 model punto grande aldım. Lakin çok acemi bir şoförüm. Daha yeni yeni trafiğe çıkıyorum. Bugün el freni çekik 4-5 km gittim. İndiğimde arka tekerleklerden koku geliyordu. Aracın fren kavrama oranını ya da yokuşta el freni tutup tutmamasını test etmedim daha. Balataların yanmış olabileceğini anladım sizin yazdıklarınızdan. Bu durum çok ciddi bir hasar vermiş midir arabaya ? Ve tamiri ne kadara olur ? Masrafı çok mudur ? Yoksa panik yapmamalı mıyım ? Yeni arabadır fazla bir sorun olmaz mı ?
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkürler....
El frenı uyarı lambası yanmıyormuydu 100 km nasıl gıttın...
I ' m c a p u l i n g . . .
koku gelmediyse sorun yoktur sadece ayarı gevşemiştir
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
otomatik el freni olan araçlar da kendi hemen bırakıyor zaten A6 da bu şekilde ve hareket halindeyken de el freni çekilince süper bi frenleme yapıyor...
1 diş çekilen el freninden bişey olmaz...
1 dişten birşey olmaz...
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri