evet paspası çıkarıp denedim yine var, paspastan değil. bazen daha fazla hissediliyor bazen daha az. yarın servise uğrayıp yağlamalarını isteyeceğim
Printable View
pedal mekanızmasının sokulup degısmesı gerekıyormus?yaglamayla cozulmuyor.benım dobloyu yaglat yaglat ensonunda degıstırdıler ve sesten kurtuldum:)
Bendede aynı ses var bakıma gittiğimde bende göstereyim
Aynı dert bendede var.Daha once gaz pedalından acayip bir ses gelıyordu gıcırtı onu yaptırdım kalorifer boruları gaz pedalına sürtüyormuş nasıl oluyorsa artık o sesi kestiler izalasyonla.Şimdide debriyaj basladı garip garip sesler çıkarmaya..
aslında servis çok pratik şekilde çözüme ulaştırır.
Bu sesi sende giderebilrsin. Debrajın arkasındaki mekanik aksama (yağ vb.) yağlayıcı sprey sıkarsan gıcıırdamayı kesmiş olursun. tek dikkat etmen gereken nokta padallara gelmemesine özen göstermelisin. eğer gelmişse alkol ya da türevi temizleyici maddelerle temizlersin sıkıntı kalmaz.
Bu yağlayıcı spreylerden ben de aldım. Acaba tam olarak nereye sıkmalıyım? Bu sabah biraz baktım ama yay gibi bi mekanizma göremedim. Pedalın arkasını görmek çok zor. Ben de pedalın arkasından yukarı doğru körlemesine sıktım biraz. SOnra pedal sanki yumuşadı . Yay tam olarak nerde bilen var mı? Bi dahakine özellikle oraya uygulayayım.
yayın tam olarak bende nerede bilmiyorum. eski aracımda vardı onda sorunu bu şekilde çözmüştüm. Pedalda hafif de olsa bir yumuşama oluyor.
Birazdan aracın başına gidecem pedallara bir göz atayım.