Forumda bu konuda birçok başlık olduğunu gördüm tamamına yakınını da okudum. Aslında az çok bir fikir sahibi oldum yine de sorma ihtiyacı hissediyorum. Arabamı 50000 bakımına sokucam haftaya artık iyice aşınan michelin enerjilerimi de değiştirmek istiyorum. Ebatları 175/65/15 üzerinde orjinal fiat 15 inc jant var arabamın. Değiştireceğim lastiklerim 0 aldığımda üstünde gelen lastikler. Şimdi sorularıma gelicek olursam forumda okuduklarım kafamı karıştırdı. Michelinden yol tutuşu olarak çok memnun kaldım ama aşınması ve ses konusu malum. Yeni serilerin daha dayanıklı olduğu söleniyor ama sakin kullanmama ramen 50000 deki lastiklerim bitik durumda. Başka bir konu ise boyutlar 185/65/15 takabileceğim de yazıyor klavuzda. Yanak boyutunu 60 a yada 55 e düşürebilirmiyim ve bunun bana getirisi yada götürüsü ne olur. Elbetteki ki herkesin malı kendince en iyidir. Fakat illaha micheline bağlı kalmadan yapacağınız boyut ve lastik tavsiyelerinizi değerlendirmek için bu başlığı açtım. Görüş bildirenlere şimdiden teşekkür ediyorum.