Multijet yüksek torkuyla falan rampalarda benzinli den daha iyidir hem yakmazda ben şimdi tercih sansım olsa multijet alırdım ama fre den de cok memnunum
Printable View
Multijet yüksek torkuyla falan rampalarda benzinli den daha iyidir hem yakmazda ben şimdi tercih sansım olsa multijet alırdım ama fre den de cok memnunum
tamam sana önden bir powerbox verelim o zaman :)
Senin ustaların doğruyu söylemiş.Puntonun herşeyi iyi hoşta uzun yol arabası değil.Söylediğin gibi istediğim zaman basıp geçmek istiyorsan en aşağı 1.8-2.0lt bir motorun olacak.İşte uzun yolda o zaman yorulmazsın!
eskiden olsa evet 1.8 2.0 litre altındaki araçlar uzun yolda sorun yaratabiliyordu performans açısından ama artık günümüzde turbo benzinli 1.4 araçlarla bile uzun yolda çok rahat gidilebilr(fiat 1.4 t-jet,vw 1.4tsı,.... gibi)
abi 1.4 fire o kadrda fena diil.bendede var yaklaşık 1 seneyi geciyo daha tık dediği yok şepidi gibi gidiyo.yakıtı ilk başta biraz fazla oda normaldır sıfır arabaya.ama benden söylemesi maddi durumun yerindeyse 1.3 multijetini alırım onların kalkışı ve sürüşü daha rahat.şunuda denedim piyasada olan bircok arabayla kalkışta puntonun daha seri olduğuna şahit oldum...
sonunda kararımı kıldım 1.3multijet 90hp fun diyorum sizler ne dersiniz?
kesinlikle doğru seçenek olur bi de beyaz olursa deme keyfine:)
ben broadway benzinli-lpg li kullanıyordum
dizel puntoya binnice 1. viteste araba kalkmıyor, gitmiyor gibime geldi.
1 hafta felan sürdü alışmam. şimdi alıştım bi sıkıntım yok.
ama çok sakin kullanan ben bile benzinliden dizel e geçince afalladım biraz.
dizel kullanmayı seviyorum, hiç gaza basmadan kalkış yapıyorum, yokuşlarda torkundan dolayı alt vitese geçmem gerekmiyor.
vergisi en düşük dilimde ve yakışı çok iyi
dizeli tawsiye ederim.
ben 2007 de arabayı alırken dizel için fazladan 4000 tl veriyordum ve o zamanki benzin dizel fiyatına göre 63,800 km yaptığımda yakıttan amortiliyordum ve sonrasında kara geçecektim.
şu an arabam 55,000 km de amortilemeye az kaldı,
çok yol yapacaksan dizel al derim.
(3-5 ay önce bi düşündüm, 1 yılda 50,000 km yol gitmişim,
kaba bi hesapla 7000 tl lik yakıt almışım.)
polemik dizel mi benzinlimi ye döndü sanırım hemmen susuyorum.
hoşkalın. :)
benim şikayetçi oldugum konu aracın çok yakması. he buna sebep olarak 17'' jant,hava filtresi vs olması. fakat araç misal çeşmeye giderken otobanda 80-90 km hızla gidiyorum devir 3000deviri gösteriyor (dur bismilallah basmadık daha :)) buda aracın zorlanmasını ve tabiikide çok yakmasına sebep oluyor. h.sonu 70tl benzin aldım 21lt yapıo 230-250km falan gidebildim (bunun 100km klimalı) buda benim canımı sıkıyor :S
fire motor 3000 devirin üstünde ataklaşıyor.
multijet 1750 den sonra coşuyor.
bende genelde 1800-2200 arası kullanıyorum.
şehir içi genelde daha daha düşük devirlerde kullanıyorum.
kurum bağlarsa ilk bende bağlar.(belki çoktan bağlamıştır da benim haberim yoktur.)
1.4 fire 77hp 210 dedı.........:D gıtmıyormuu
hayırlısıyla 1.3multijet 90hp fun BEYAZ versiyonu sipariş geçtim.kısmetse haftaya fotoğraflarıyla sizlere dönücem. ilginize teşekkürler..
slm arkadaşlar punto starjet 6 vites ahkındaki yorumlarınızı yaparmısınız yeni aldım aracı kulananlar iyi bilir teşşekürler.
performans ve ekonomi ikisini bir arada istiyorsanız t-jet başkasını aramayın çok tatmin edici bir motor.sadece ekonomi isterseniz fire motor.
95 bg starjet al derim illaki benzinli olun diosan 77 bg e göre hem daha az yakıyor hemde performansı tatmin edici olacağını düşünüyorum .
murat bey herkes dizel araç alacak diye bir şey yok çünkü benzinli arabaları niye yapıyorlar . Ustalar yanlış konuşmuş,benim ilk arabam benzinliydi ve memnundum şimdiki araçımda benzinli.PUNTO EVO 1,4 105 MULTİAIR.