arkadaşlar kesinlikle lastikten diyorum savurma olayı için. ben 205-40-17 lastik kullanıyorum kumho 140-150 makasa giriyorum bi sıkıntı omuyor.
Printable View
arkadaşlar kesinlikle lastikten diyorum savurma olayı için. ben 205-40-17 lastik kullanıyorum kumho 140-150 makasa giriyorum bi sıkıntı omuyor.
Diğer araba sizi sollarken hava etkisi gerçekten can sıkıcı sanki bi güç arabayı sıkaca kavrıyormuş gibi geliyor ben bunu puntoda hissettim daha önce kullandığım astrada bu yoktu.
Şu gemlik bayırna iniyomuydun çıkyomuydun inerken 90 geçmedim senin punto f1 de mi kullanılıyor 150 filan yazmışsın.
gp yol tutuşu iyidir orta sert süspansiyon iyi iş çıkarıyor ama orjinal lastiklerin 175-65-15 tabanları dar buyüzden araç yolu iyi ısırmıyor. arkadaşım gp sinde 195-60-15 michelin var yol tutuşu süper. lastik değişimi yapmanı tavsiye ederim. en kısa zamanda bende yapacağım. tüm sürücülere kazasız sürüşler..
Bayırdan inişte kullandım. Yoldada kimseler yoktu. 3 şeritli kısımlarda ve dış iç dış taktiği ile girdim. viraja göre 90 ile de aldıgım oldu 140 küsürlerde de. tek noktada ufak bir endişe yaşattı. oda dış -iç yaptıktan sonra cıkışta dışa fazla attı kendini tam gaz ve hafif sol ayak freni yaparak topladım ama ufak bir korku yaşattı bana. Bence araç hızlanınca yere daha yapışıyor gibi geldi. Ortam rüzgarsızdı. Vadinin tersine kaldıgına o noktaya rüzgar vurmaz. Nitekim ben öyle viraj alırken Bir alfa 159 dıştan dışa virajı alıp viraj ta tokatladı beni. Adam kaçla gidiyordu allah bilir.
valla inişte 2 şeride iniyor sert bir viraj yol bir taraf bariyer bir taraf hemen bayır senin ki iyi cesaret 140 girdiysen. neyse ben denemeyeyim.
Geçen, iniş aşağı bir virajda sağ şeritte giden araç sol şerite kırınca fren yapmak zorunda kaldım, arkadan kayma oldu neyseki elektronik stabilize programları güzel çalışıyor :)
coilover seti yada eibach 5 cm yay yada koni amortisör+eibach 5cm yay işini görür..
dostum rüzgar çok oturaklı dediğin bi arabayı bile savurabililyo.ancak bizim gp.lerde öle büyük bi problem yok.sen bence amortisörlerine ve de lastiklerine bi baktır tabi tercih senin bu sadece bi fikir...205 km hız yaptım ankara otobanında virajlara girdim hiç savurma yapmadı ancak dönüşte yine aynı yolda 150 km hız civarında savurma yaptı arabadan bi indim ben bile savrulmaya başladım:):):)
arkadaşlar naptınız siz ya :( lassanın impetus revo lastiklerini aldım 175/65/15 olan orjinal ölçüyü 185/60/15 le değiştirdim yolu daha iyi tutsun diye savurma yapmaya başladı deli gibi, bende orjinal ölçüye geri dönüp b250 ile değiştirecektim bugün kafam iyice karıştı.
valla benim 2 seneye yaklaştı aracı alalı hani yavaşta gidiyorum denemez virajlarda vs.. üstündeki gelen pirellilerden çok memnunum açıkcası.evet sert konfor olarak iyi denemez ama yol tutuş açısından çok memnunum ben.bugüne kadar hiç bir kayma eğilimi göstermedi
ya benimki 2008 gp dynamic 1,3 75 bg bende esp varmıdır ?
böyle durumlar hava ve yol şartlarına da bağlıdır. yani yolda aşırı rüzgar varsa (genelde otoyollar aşırı rüzgarlı olur) araç savrulabilir. birde bazı arkadaşlar sert virajlarda savurmadığını söylemiş bunun için de viraj var viraj var demek istiyorum. çünkü burdaki virajlara o söyledikleri hızlarda girilirse sanırım büyük bir kazayla karşılaşılması kaçınılmaz olur. ben burdaki virajlara 50 ile girerken bile tırsıyorum. çünkü bi kere dalgınlıkla 60-70 arası bi hızla girdim hemen arabamın arkası savurdu
inanamıyorum yaptığınız hızlara yaaa....
allah kaza bela vermesin.
ben çok nadir hız yaparım.
şimdiye kadar 1 kez savruldu(arkadan kaymaya başladı)
lastikler bridgestone B 250
rize - erzurum arası, ovit dağından geçen, tek şeritli, inanılmaz virajlı yol.
1,5 saniye içinde, 1,5 saatlik şeyler geçti aklımdan.
dereye nasıl uçarız?
araba neresi ile oturur?
oturmazda takla atarmıyız?
takla atarsak tawan ne kadarlık güce dayanır.
suya düşersek, su çok derinmidir?
düşünce bayılırmıyız?
yardım istemeye çalışsak o saatde kimlere ulaşılır?
ayağımız yada bi yerimiz kırılırsa, arabanın içinden çıkamazsak telefon derenin içinde çekermi?.....vs
son anda topladı da yolda kaldık.
o 1,5 sn içinde çok çaresiz hissttim kendimi.
yapacak bişeyim olmadı.(çok deneyimli yada tecrübeli sürücü değilim).
haketmiştim ama, sinirli olduğum için hız yapıyordum.
bi daha da töwbe!
inş sizin de başınıza bir kaza gelmeden anlarsınız hız ın ne kadar tehlikeli olduğunu.
allah kaza bela vermesin.
verirse sizler haketmişsiniz zaten de, baari başkalarınıza zararınız olmasın.
sağkalın. ;)
öncelikle size de geçmiş olsun diyelim. o yolu görmesemde çevremde o yolu iyi bilenler var ve dediğiniz gibi çok tehlikeli virajların olduğu yollardan. keza senenin yarısı da kar yüzünden kapalı olur o yol. o yüzden üstte de dediğim gibi viraj var viraj var. ben hız yapmayı seven biriyim ancak buralar hız yapmamıza izin vermediği için yavaş yavaş sakin kullanmaya başladım aracımı. yoksa o dedikleri hızlarla sanırım buralarda kaza kaçınılmaz olurdu. (Allah kimseye göstermesin)
Savrulmayi 2 gun once yagmurda bende yasadim. Hemen rot balansciya gittim ve arka aksin 4.5 mm egri oldugunu ogrendim. oyleki E-5te 80le giderken bile heran araba altimdan kayacak hissi vardi. Rot balansci duzeltme yapti saside ve rot ayarlarini da yapti. Pesinden lastiklerimi Michelin 185 ebat ile degistirdim. Siyah beyaz kadar fark var savrulmada. Onemli bir detaydir. Rot balanscida akslarin egriligini kontrol ettirin. Ben araci 2.el aldim ve satici bu detaydan bahsetmedi. Alali henuz 2 hafta olmusken bu olay beni cok uzmustu. neyseki simdi arabam adama benzedi. (Aks yamuklugu kaldirima vurmaktan olmus. Stepnede kaldirim boyasi bile var :)
Biraz eski olmanın,birazda yaşıma güvenerek,burada yazılanlar ile ilgili özellikle moderetör arkadaşların dikkatini çekmek isterim.Aşağıda alıntısı yapılan yazılara müsade edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
"otobanda oynamayı seven biriyim ama "
"kesinlikle katılıyorum geçen akşam kavşağı dönerken kırmızıda bekleyen aracın yanına nasıl durduğumu bende bilmiyorum."
" 140-150 makasa giriyorum bi sıkıntı omuyor."
"otoban tarzı geniş yollarda makas tarzı hareketlerde "
"gemlik bayırından o virajlarda 130 150 ile viraj aldım"
"2. köprü bağlantısına girişte 100-120 gibi girdim ...gemlik yolunda bende aynen gazladım feribota yetişmek için orhangazinin içinden yalovaya 5dkda indim.."
"grandepuntotr"olarak araçlarımızla ilgili,ülkenin en büyük forumunda bu tip yazıların olması ve bunların bu kadar fütürsuzca yazılmasını yakıştıramıyorum.Yıllardır ülkemizde tarafik kazalarında yaşanan ölüm oranlarını,ve arkasında bırakılan binlerce acılı aileleri ve bu hareketler neticesinde yaşanan cinayet gibi kazaları göz önüne alıp,bu tip yazılara müsade edilmemesi ve bunda ısrar edenlerin uzaklaştırılması gerekir.
Aksi halde grandepuntotr ailesinden söz etmek çok anlamsız olur.
saygılar
Söylediklerinize katılıyorum Hikmet Bey.Zaten bu konu önceden de birkaç defa gündeme geldi ve ikazlarda bulunuldu hatta ilgili konu (lar) kapatıldı da.Ancak hızı teşvik eden yazılarla ilgili yeni (Daha katı) kurallar da gerekmekte.Zaten moderatörler dışında da birçok üye hıza karşı mesajlarla mevcut durumu yani duyarlılığı ortaya koymakta,
Bu vesileyle şunu da belirtmekte fayda var: Her türlü olumsuz mesajı (Konuyla alakasız, kural dışı, hakaret içeren vb...) bizlere bildirmeniz olası gecikmeleri ve bunun sonucunda yaşanacak gerginlikleri en aza inderecektir.Bizler elimizden geleni hatta fazlasını yapmaktayız.Ancak arada yanlış uygulamalar, gözden kaçan mesajlar da olabilir.Bunlar çok doğal, hepimiz hata yapabiliriz.Bu gibi durumlarda modlar nerede demek yerine ya da konu açmak yerine bunu yönetime ya da moderatörlere bildirirseniz en verimli ve kesin çözüme ulaşmış oluruz.
Bunlar genele yönelik mesajlardır, Hikmet Beye değil...