Merhabalar Arkadaslar.Yeni Almış Olduğumuz Fiorino Combi Emotion a Film Çektirmek İstiyoruz.Fakat Bu İşin Ne Kadar Yasal / Yasak Olduğunu Bilmiyorum.
Acaba Cam Filmi Yasakmıdır,Yasalmı...
Şimdiden Herkese Teşekkür Ederim...
Merhabalar Arkadaslar.Yeni Almış Olduğumuz Fiorino Combi Emotion a Film Çektirmek İstiyoruz.Fakat Bu İşin Ne Kadar Yasal / Yasak Olduğunu Bilmiyorum.
Acaba Cam Filmi Yasakmıdır,Yasalmı...
Şimdiden Herkese Teşekkür Ederim...
GP 1.4 Active 77Hp + Vw Caddy Comfortline 1.6 TDI 105 hp
Öncelikler hayırlısı olsun güle güle kullanın aracınızı.Yakın zamanda bir arkadaşımın ford transit i vizeye girdi ve camlar filmliydi yalnız çok koyu değildi vizeden az kusurlu olarak geçti,bunun gibi daha bir çok örnek olay var.Eğer tamamen yasak olsa Tüvden geçemezdi diye düşünüyorum ancak trafik polisleri bazen görmezden gelip bazen ceza kesiyorlar sorunuzun bildiğim kadarıyla cevabı cam filmi şu anda ne yasak ne değilYaptırmak sizin sorumluluğunuzda.
Trafik Denetleme Şubesi Resmi İnternet Sitesine Baktımda Bunla İlgili Herhangi Bir Kanuna Rastlamadım Ama Bizim Komsuda Mercedes Vaneo Var Arka Camları Simsiyah Geçirgenlik % 0 Diyebilirim önlerdede hafif film war fakat herhangi bir cezaya maruz kaldığınıda görmedim sanırım araçdan araca değişiyo =)
Bu tamamen trafik polisinin insafına bırakılmış bir şey anlamadığımız nokta cam kendinden siyah olursa ceza yok film olursa var.
Sanırım böyle bir mevzuat sadece Türkiyede var
benim bir programda izledigim kadarıyla sadece on cama film yasak. ancak cilt sorununz varsa uv filtreli film takabiliyorsunz. Dediklerine gore rapor istiyorlar onun icinde. on cam yasagının sebebi de kaza anında emniyet kemeri takılmamışsa surucunun on camdan fırlayıp hafif yarayla atlatabilmesiydi. film olursa cam kırılıp cıkılmıyor demişlerdi programda. arka camlar icin sıkıntı yok tjet sportlar zaten orjinal karartılmış oluyor
StrucTuraL EngiNeeR
walla benim arabanın arka camları koyu renkli (film değil) polis ona bile kıllık yapıyor, halbuki muayeneden geçiyor filmli camlar!!
gp lerin fun versiyonlarında arka camlar komple karartılmış cam nerdeyse simsiyah aynı ayarda film çektirsem benim arabyı filmli diye az kusurlu diyemi geçirecekler bu muayeneden şimdi hayret bişey yaaa....
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
bagaj camı fiLimLi ise hiç bir şekiLde poLis,muayene vs. probLem oLmaz!
Arka camLar fiLimLi ise muayeneden kusurLu geçer poLisLede pek fazLa probLeminiz oLmaz!
4 cam fiLim çektirirseniz çok hatrı sayıLır bir poLis akrabanız oLması Lazım!
4 camıda siyah kuLLanabiLirsiniz ANCAK! cam kendinden karartmaLı ve ruhsat da işLi oLması ŞART!(örneğin bakan arabaLarı, avukat araçLarı, M.İ.T., özeL şahıs araçLarı 4 cam fiLmLidir ve ruhsatta işLidir)
benim bagaj camım Lummar Dark BLack içeriyi hayatta göstermez ama ruhsatta işLi arka camLar 2 numara onLarda içeriyi göstermiyor ama şu güne kadar 50 kere poLis çevirdi çok şükür bir kere fiLimLere bişey demedi. Ama 4 cama fiLim çektirmek için aksesuar oLsun dan farklı bir sebeb söyLemeniz Lazım...
daha once basıma gelmıstı.cam fılmlerını sokmezsem aracım 7 gun ıcınde trafıkten men edılecektı.bana verdıklerı tutanakda, "...2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 32. Maddesı..." seklınde gıdıyor.bu madde de su sekılde;
Madde 32 – Araçlar üzerinde yönetmelikte belirtilen şekillerde yapılacak her türlü
değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından otuz gün içinde tescili yapan kuruluşa
bildirilmesi zorunludur.
(Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükmüne uymayanlar 1 800 000 lira para
cezası ile cezalandırılırlar.
Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı
belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından
yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.
merak edenler 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun tamamını lınkten ındırebılırler...
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu
Konu mustafaf tarafından (15/06/2009 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir.
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
naptın mustafam yahu....ufff içim daraldı...ben film cektirmeyi 80 tly hepsine yaptırdım adamlar garantili var dedi 7 sene solmaz...80 tl lik olsun polisler söktürür ben geri yaptırırım...zaten kontrol noktası varsa ön camları assagı kadar acıyorum...
neyse...niye anlattıysam..
konu fiorino gibi araclar olunca (panelvan,minivan gibi)ön camlar hariç problem olmuyor...çünkü bu araclar camsızda piyasaya cıkarılabiliyor...daha kısası arkada cam varmış,yokmuş,filmliymiş,polisler seslenmiyor.binek otolarda problem...
Benim arka cam ve yan camlarım filimli Ankara Eryamanda araç muayeneye girdim eleman arka camlarda film var dedi bende evet doğrudur, bebek olduğu için film çektirdim dedim tamam dedi ve muayene belgesine arka camlarda film var hafif kusurlu yazdı geçti. bence bi sorun olmaz ama yinede siz bilirsiniz.
cam filmini bende çektirmek istiyorum. fakat 2918 sayılı trafik kanununa bağlı trafik yönetmeliğininin 63. maddesinin son fıkrası aynen şu şekilde;
"Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır. "
ben ya en açık olandan yada orta koyuluktakinden çektireceğim. sök denilirse sökeriz ne yapalım. ilk seferde idari para cezasını kesmiyorlar müddet veriyorlar oda 2918 sayılı trafik kanununun 30. maddesinde geçiyor "(b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir."
abartı olmadıktan sonra bırak insanlar arabalarını istediği modifiyeyi yapsın kardeşim.
ruhsata el koyma halinde hem fikir değilim. bunu yapmak onu da suçlu pozisyonuna düşürür. olay mahalinde cam filmlerini söktürür bu olması muhtemel.
Yani Uzun Lafın Kısası Film Çektirmek Yattı.Birde Şöyle Bişey Var Çektirdik Diyelim Hergün büyükçekmece-Maslak Arası Yol Yapıyorum.Benim Ruhsatımın Alınması İşlerimin 1 Günlüğüne Aksaması demektir.Naapalım Arabanın İçini Sergilemeye & O Kavurucu Sıcağın Altında Direksiyon sallamaya Dewam... =)
filmden dolayı ceza yedim ve 1 ay içersinde filmleri söküp bildirmediğim için aracımı tırafikten men ettiler ve bu bütün araçlara uygulanıyo 2011 de ceza kesilmiş varsa aracını sorgulatsın.![]()
z kalsın aacım bağlanıyordu fılmden dolayı.gerek yok bosverinn
arka kelebekler ve arka cam hariç diğer yerlere takmak yasak diye biliyorum..
Her tarafa takmak yasak arkadaşlar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri