pardon bizim starjetlerde devir kesici varmı?
benimki devreye girimiyor eğer varsa:(
Printable View
3ncü vites ile bende 120 yi görüyorum bunda herhangi bir sorun yok... Bu arada senin aracın 4500 devirden sonra kuru gürültü yapar yani dizeller 5000 de devir keser.. Bizde var 6500 devir ordan bakmak lazım... Linos nickli arkadaşa katılıyorum...
Var devir kesici. 6500 den sonra devir kesip araba kasıyor kendi...
Arkadaşlar yorumlarınızı okudum ve sikayet eden arkadaşımında yorumunu okudum ve sağolsun bir arkadaşımızda grafik ve resimler eklemişte benim kafam bir şeye takıldı ya benim aracımda problem var yada benim arabam T-Jet :) ama T-Jet olmadığını biliyorum tabiki..
Ben o şikayet eden arkadaşıma hiç katılmıyorum nedeni ise 2500 3000 den sonra sanki aracımda turbo varmış gibi torkunu yakalayıp beni bir koltuğua yaslama pozisyonuna geçiriyor (fazla abartmamak lazım koltuğa yapıştırmıyor ama o hissi veriyor) ve hızlanmam olsun rampalarda olsun. Ha şunuda belirtmek isterim 5nci vitesle bir rampaya girdiğimizde devir düşmeye başladığında hala gaz verip hızlandırmaya çalışırsak starjeti bayılıp kalıyor ama 4 e atarsan vitesi roket gibi fişekliyor. Multijetler gibi değil bizimkiler. Multijetlerde hangi viteste olursan ol o rampayı çıkarsın. Yani anlıyacağınız 4500 lerde araç torkunu yakalayıp hızlanıyo falan diyosunuz ya benimki daha erken torkunu yakalıyor. Acaba bir anormallikmi var.. Keşke bu muhabbeti yuvarlak masada yapmış olsaydık hadi bir deniyelim yada deneyin aracımı derdim.:)
Şu an hiç bir derdim yok. :) Sanırım araca alışmakla ilgili birazda. Daha evvle hep 5 vitesli aracları ve dizel aracları kullandım. (tabi başkalarının :) ) İlk sıfır kendi aracım ve 6 vites oluşu belki bukadar hassas davranmama yol açmıştı. viteslere alışınca problem çözülüyor.
Ama 2000 -3000 arası kesinlikle bayırda bayılıyor. Bu arada bayır var bayırcık var. :)
Peki aracın performans değil de yakıt tasarrufu ön planda tutularak tasarlanmış olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, yüksek devirlerde kullanma durumunda artacak yakıt tüketimi bizi pişman edecek mi ? Yoksa yine de 1.6 standart bir araçtan az mı yakacak ...
Yani şu mudur ;
Kıyı gidersen, düşük devirlerde araçtan şikayet etmeyeceksen Starjet in,
4000 - 5000 rpm yapıştıracaksan , max. performans alacaksan Starjet out !
Tam tersi diyebilrim. Ya aslında tam olarak devirle karşılaştırma yapmak yanlış. Her vitesin max ekonomi ve max güç olan noktası var. Mesela dizelde 2000 civarı max ekonomi 3000 civarı max güç gibi dersek star jette bu 3000 -4000 gibi diyebilirim. kıyı kıyı gideceksen 2000 civarında daha çok yaktırırsın.
herkese merhaba. belki hala bu araçları kullanmıyor olabilirsiniz ama ben yeni sahip oldum. tüm yorumları okudum ve bu aracı en az 3000 devirde kullanmam gerektiği kanısına vardım. bu devirde hem ideal yakıtı yakacak hemde ideal performansı sağlayacak sanırım. fakat şöyle birde gerçek var, burda birazda kendimizi avutuyoruz. 95 beygir 6 ileri bir araç için bunları düşünmemiz gerkmemeliydi. bir şekilde bu tork sorununu çözmeliydi fiat mühendisleri. bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. bu aracın torkunu uygun ücretle yani değecek ücretle yükseltebilirmiyiz? ne yapmamız gerekiyor? turbomu takıcaz? egzos lamı oynayacağız? çipmi takıcaz? bir yolu olmalı çünkü gerçekten sinir bozucu!
Volkan kardeş, bu standard haliyle ve atmosferik koşullarda, klasik modifikasyon metodlarını uygulayabilirsiniz. Bu da, koton filtre, yazılım yükletme ve egzoz modifikasyonu şeklinde olabilir, hem HP ve hem de tork (Nm.) artışı sağlanabilir. Bir üst safha modifikasyonda ise, söylediklerime ilaveten aşırı besleme (turbo) uygulaması düşünülebilir. Dereceli egzantrik uygulaması da her iki alternatif için çok etkili bir yöntemdir fakat, biraz maliyeti yüksek olabilir.
cevap için teşekkür ederim. fiyat konusunda da bilginiz varsa sevinirim. ben lpg olayınıda araştırdım bu forumdan o konu biraz net landirenzo gibi görünüyor. bunu göz önünde bulundurarak yapılabilecek en uygun modifiye işlemini, tahmini fiyatını ve yapılması durumunda oluşacak olan yakıt farkını söyleyebilirmisiniz? teşekkürler.
Rica ederim Volkan kardeş, ilk safha modifikasyon işleminde sadece koton filtrenizi iyi kalite bir marka seçmelisiniz, diğer iki işlem olan yazılım ve egzoz modifikayonu custom olarak yapılacağı için, nerede yapılacağına bağlı olarak maliyeti değişebilir. Yakıt sarfiyatı ise, sağlanacak güç artışı sayesinde aynı performansı daha az yakıtla sağlayacağınızdan, normal kullanımda ekonomi sağlayacaktır. Sadece artan güç nedeniyle yüksek performanslı kullanım tercih edilirse, bir miktar sarfiyat artışı olabilir.
ben çok bilgili biri değilim aslında:)) yazdıklarından anladığımı yazayım ben sana koton filtre dediğinde kafamda canlanan rakam 100tl. egzos modifikasyonu dediğinde 200tl yazılım konusunda en ufak bir fikrim yok. ama 200-250tl bişeyse toplamda 500-600 tl gibi bir rakam yapar ve hiç düşünmeden yaptırırım:)))
cevapların için teşekkür ederim. bunu düşüneceğim biraz. iyi geceler.