Cevap: Yeni GP 1.3Mjet 75 beygir Fun Devir + Turbo Sorunu ?
Alıntı:
aderae Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle yanıtlar için çok teşekkür ederim. Bugün servise gittim (ankara-kartaş) sertan beyle beraber tecrübeye çıktık sağolsun problemimi gördü ve anladı. Servis dolu olmasına rağmen sırf sorunu merak ettiği için diagonosa soktu aracı motor soğuduktan sonra. Anlattığı kadarıyla ilk testten çıkan sonuç kontrol ünitesinin turbo basıncını doğru ayarlayamadığı. Turbo basıyor ancak doğru basınçta basmıyor dedi. Hortumla ilgili birşeyler demedi ancak özellikle bugün kullanımda tam turbo devirinde (arızalı olduğundan bu devir 2900-3100 civarı) turbodan fısss diye bir ses geliyor, tahminen fazla gelen hava basıncının bir miktarını bir yerlerden atıyor. Sertan beyin dediğine göre ya valve ler değişecek yada turbonun kendisi arızalı tamamen turbo değişecek. Servis dolu olduğu için pazartesi erkenden randevu aldım. Hiç konuşmadık ancak umarım bu parçaları garanti kapsamında değiştireceklerdir.
Birde hikaye anlatayım, serviste araç diagnosa girmek için beklerken 100km de bir punto ve sahibi bayan geldi. Israrla aracın motorunun bozuk olduğunu bağıra bağıra ifade etti. Bütün servis başına üşüştü kız resmen bas bas bağırdı araç arızalı kalkmıyor gitmiyor diye, o kısmı çok göremedim ancak sanırım tecrübeye çıktılar en son usta aracın 3. viteste kalkmayacağını ve aracı 1. viteste kaldırması gerektiğini anlatıyordu kıza :) Kız hata bendeymiş diye diye gidiyordu :) O zamana kadar aracı 3. viteste nasıl kaldırmış akıl erdirmek mümkün değil :)
3. Vites turbooo ok iyi yaaa:)
Cevap: Yeni GP 1.3Mjet 75 beygir Fun Devir + Turbo Sorunu ?
Alıntı:
poyraz_o Nickli Üyeden Alıntı
ya arkadaşlar ebnde bir soru sorayım!
dün akşam saat 7 itibari ile GP FUN ımı aldım. şu anbda 400 km de..
gaza fazla yüklendiğimiz zaman motorun kesmesi gerekiyor ya devir artışını..
bu devir kaç bilen varmı. benimki mjt 75 bg. 5500rpm gördüm ama kesmedi.
ibreyide en sona dayamak istemedim. bilen varmı? :(
dizel aracınız bahsettiğiniz kadarıyla, boşta ya da bi viteste sonuna kadar dayarsanız ibreyi 5200 devir civarı olucaktır ama 5500 olcağını zannetmiyorum hiç