avruapda activler esp li çıktıysa karışmış olabilir....almanyada 1,4 Golf lerde bile ESP vardı..
Printable View
vardır abi ozaman.o esp dir büyük ihtimal.asrnin ışığı kontakla birlikte yanıp sönüyomu dikkatini çektimi hiç.
-ayrıca yokuşta ayağını frenden çekince yaklaşık1.5 sn kadar aracın hareket etmemesi gerek ;hillholder.
alialgan da sorduğuna göre active lerde normal bir durum,yani düğme var fakat boş.genelliklede seri üretimlerde bu tür durumlar normaldir,şöyleki araçlar en üst donanım seviyesine göre üretilir,(Kalıplar ve maliyetler açısından)sonra duruma göre içi doldurulur,bunun en bariz örneğini -bütün araçlar için- gösterge tablolarında görebiliriz,örneğin benzinli motorlar için en güçlü motora göre yüksek km.li üretilen kadran 1000 cc.lik motora sahip araçta bile kullanılır.
yahu uzman yeniden ümitlenmitim tum ümitlerimi suya gomdun be neyse dediğin dogru olabilir ama ben diğer activelrde yok yani benim araca ozgu bişey hatta satıcı ozqaman hatırladıgım kadarıyla demiştik abi bu avrupaya giden punto sana geldi falan dedi ama benim aracımda esp olup olmaması mechul ben anlıyamadım. ha bu arada kontagı cevirince asr dugmesi yanmıyo. zaten yansa problem yok bu yokusta hilholder olayıda yok aslında denemsi cok basit patiinaja dusup dusmemeisnden anlarısz. yalnız benim sıkıntım o değil yani bende bilgisaayar var ama windows yok kullanamıyorum gibi b durum işte oyuzden ben teredütteyim fiizksel bir parcası varsa bu esp nin hah diyecem var yada yok . işte o fiziksel parca sıını bilen varmı
@pdr42
Abicim, asr ışığı yanmıyorsa sadece düğmeyi unutmuşlardır sende! Bende güvenlik paketi var ve o ışık yanıyor!
sağol linos ya simdi ıısk yanmıyo aktif deil faan dedielr tamam seninkinde bole biey olmadı belki ama sanki bende de var gibi
herhangi bir servise gidip danış hillholder ı hissetmemek zor,ama bocsh yazılı beyni de gördüm diyosun,ışık yanmıyo falan anlamadım karışık biraz.aktif hale getirt belki adamların dediği gibidir abi önemli bişi kesinlikle.
aynen kkardes artık virajlara 180 le falan girermsiim malum esp varya:)
yaw ben aracı ilk aldııgmda da adam demişti abi sansına asrli geldi dedi baktım dugmesi var dedim calsımıyo abi onu servis aktif edecek dedi. servise sordum dogru yalnız 4 saatlik bi işi var dediler bende sonra yaptırayım ozaman dedikten sonra 3 ay sonra gt,tm servse dedimki esp sinide aktif hale getirin dedim onlarda bunda esp yok dedim naısl olur var demiştiniz daha once hayır yok deidlr belki ugrasmak istmeiyolar onemsemediler yada baska ne olabilirki gerxi
bakın yanlıs anlasılma olmasın arkadaslar sadece abs si olan bi arkadaas kendi sistemine bi akabilirmi yuvarak silindirik olan seyin yanında siyahkutu seklinde bosch yazan bir şey var bu ya absnin yada espnin diye dusnuyorum
umut ettiğm sey rukendi bi arkadasım var ondana dynamic var ona baktım onda da değim siyah seyden var demekki bu deil ama kimsede esp sistemini gosteremedi yada nasıl ayıredeceğimizi soylemedi bende hala umut var be
abii...hillholder da olması gerek esp li modellerde...sende o yok dolayısı ile esp yoktur...
Mustafa, dediğim, üzerinde Bosch yazan silindirik cisim, işaretlediğim noktada olması gerekiyor! İnternetten multijet fotoğrafı bulabildim, yarın benimkini çeker koyarım... Ona göre karşılaştırırsın!.. Tuş, lamba vs... olup olmaması önemli değil ;)
https://img252.imageshack.us/img252/...oenginekn2.jpg
Fren merkezi ile karıştırılmasında
benim fotoyu koyayimm tamamen esp siz bir 77hp....
https://img78.imageshack.us/img78/64...0009cz1.th.jpg
linos alialgan kardesler ilginiz için tesekkürler simdi motorun orada bi westanhouse boylemi yazılıyo bilmiyorumda o koca silindri var o hepimizde var bide abs sistemi var oda hepimizde var hatta 4 tane rakor cıkıyo falan işte esp sisteminin oldugunu gosteren duzenek veya dalga dumen ne onu bilmedim espli bi araca bakıp bilmek lazım ama işte espsi olan gormedikki arkadas ne yapalım. bakalım sizlerde olmazsanız arkadaslar tesekkürer valla saolun
ali kardes simdi esp varsa asr ve hilholderda avr tamam ama bende sanki varda aktif deil gibi bi durum var oyuzden ne asr ne esp nede hilhold calısıyor. gonderilen resimdeki benimkiyle aynı detaya bakmak lazım.
Ben senin için yarın ayrıntılı fotoğrafları koyacağım Mustafa... ;)