Saygıdeğer arkadaşım aradaki fark cep ekonomini krize sokmayacaksa full olanı almak daha iyidir fakat bunu almak için sıkıntıya gireceksen değmez. En lüks araba hiç borçsuz olarak aldığın arabadır keyfi pek bir başka olur. Sevgi ve saygılarımla.
Printable View
Saygıdeğer arkadaşım aradaki fark cep ekonomini krize sokmayacaksa full olanı almak daha iyidir fakat bunu almak için sıkıntıya gireceksen değmez. En lüks araba hiç borçsuz olarak aldığın arabadır keyfi pek bir başka olur. Sevgi ve saygılarımla.
75 lik araç box taktığında 90 lığa yakın değil 90 lıktan gözle görülür fazla performans alıyor. Ayrıca performans istiyorsan yakıtı gözden çıkaracaksın. Box takılı iken bastığın zaman tabi ki fazla yakacaksın ama 90 lığı da sollayacaksın. Basmaz isen yakıtta bir problem yaşamazsın.
Box kullanmış biri olarak söylüyorum 75 bg içinde 90bg içinde normal kullanımda box yakıt tasarrufu sağlıyor. Ama performans arttığından daha fazla basıldığı için yakışta paralelinde yükseliyor. Sonuçta Box La ilgili açılan konularda da konuştuğumuz gibi box turboyu şaşırtarak performans artışı verir ve yakış konusunda %10 tasarruf sağlar.
Bir arkadaşım sorusunda çıkarıp takmanın kolay olup olmadığını sormuş. Çok basit takılıp sökülüyor ve serviste anlamaları mümkün değil. Burdaki tek sorun araba yolda bozulur ve çekiciyle üstünde boxla servise gidersen başlar. O zaman naparsın bilemem.
Box rail sensorune takılıyor ve onu yanıltıyor. Birim başına gelen yakıt miktarını ve basıncını artırıyor. Aracın belli devirlerde daha zengin çalışmasını sağlıyor diyebiliriz. Box ile ekonomi yapmak için dikkatli sürmek gerekiyor zira normal kullanımda da basıldığında da yakıtı artırmaya yöneliktir. Box kullanarak yaptığınız tasarrufu box olmadan da yaparsınız fakat box var iken biraz daha süratli gidebilirsiniz belki aynı yakıtla. Dediğim gibi bunu ayarlamak tamamen sürücü meselesi. Box taktıktan sonra yakıtım düştü diyene rastlamak zordur. Box u ilk kullanan arkadaşlarımız uzun yolda test ederek tasarruf yakalamışlardı ama bunun için HPT gibi ayarlı box lar daha uygun olacaktır. Onların ekonomi modları bulunmakta.
Turboyu şaşırtmıyor box bu arada değişik bir tabir olmuş :) Sensor u şaşırtıyor diyebiliriz. Ek not olarak box aktif iken yanma ve patlama daha güçlü olduğundan turbo da daha fazla basıyor 0,1-0,2 bar arası basınç farkı yaratıyor ve bu da performansa önemli katkı sağlıyor. Zincirleme 2 reaksiyon diyebiliriz. Birbirini tetikleyen bu reaksiyonlar sonucu yüksek güç alınıyor.
Zengin karışım güçlü patlama >> Sonucunda yüksek turbo basıncı >> Sonucunda daha güçlü patlama :) Tabi zincir gibi sonsuza uzamıyor. Belli bir yerde eşitlenen değer. Bu da size yaklaşık 20hp 40nm tork olarak geri dönüyor :)
peki box ile chip uygulaması arasında nasıl bi fark var? hangisi daha iyi olur?
Box turboyu şaşırtıyor derken genel bir özet yapmak istemiştim. :) Chip kesinlikle daha iyidir ama box gibi sökemezsin.
Box ve chip ile ilgili yazıları okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Motor modifikasyon bölümünde gerekli makaleler mevcut.