Arkadaşlar 1 hafta önce aracı çalıştırdığımda yanan direksiyon uyarı ışığı(city değil kırmızı direksiyon simgesi) ve bip sesi araç çalıştığında direksiyon hafif çevrilince düzeliyordu ve ekranda ''have power steering checked'' uyarısı vardı.Servisi çağırdım gelip götürdüler ve direksiyon motorunu değiştirdiler.
Sorun bundan sonra başladı.Arabayı alıp giderken direksiyonun eskisine nazaran çok sert olduğunu hemen farkettim ve servise döndüm.Başta city modu bozuk sandım ama değil.Düşük ve yüksek hızlarda da sert olan direksiyon city modu kapatılınca çok daha sert oluyordu.Ben bu aracı 0 km de aldım ve 57 bin km kullandım ve direksiyonunun hafifliği bu arabayı başlıca alma sebebimdir.Yani yanılıyor olamam dedim.Orada tamirde olan başka bir gp ye bindim ve onda da aynı sertlik olduğunu gördüm.İşler iyice karmaşıklaştı. Tekerin havası mı inik,yok yol bozuk olduğundan mı öyle geliyor acaba deyip çıktım servisten.Lastik ayarları yapılmasına rağmen hala çok sert olduğunu görüyorum.Ve hafif bir sertlikten bahsetmiyorum.Eskiye nazaran çok sert. Yüksek+düşük hızlarda.Artık viraj dönerken zorlanıyorum.
GP nin direksiyonunun ne kadar hafif olduğunu sizler benim kadar iyi biliyorsunuz.Bu nasıl olabilir? Direksiyonda çıkan arızalar nedeniyle FIAT sistemi değiştirip farklı bir yedek parçaya geçmiş olabilir mi?Orjinal yedek parça takılmasına rağmen nasıl olabilir.Hem de tamirdeki diğer araçta da aynı sertlik nasıl olabilir?
O an aklıma gelmedi sonrasında da mesai bittiğinden aklıma gelmedi ama en son test aracı ile kıyaslatacağım.
Forumda aradım ancak direksiyonun sola çekmesi ,city modu problemlerinden bahsedilmiş ancak benim sorunuma benzer bir şey bulamadım. Bu sorunu duyan eden var mı? Bu direksiyon motorunun sertliği ayarlanabiliyor mu? 2006 dan sonra GP ler sert direksiyon sistemleri ile mi piyasaya çkıyor? 48 saat içerisinde kas erimesi mi geçirdim ki direksiyonu çeviremiyorum yoksa paronoyak mı oldum ne dersiniz?
Yer imleri