evt cunki alternator bunlar sarj dinomosu diil :))) offf dovun beni dayak istiyorum biliyorum :)))
Printable View
evt cunki alternator bunlar sarj dinomosu diil :))) offf dovun beni dayak istiyorum biliyorum :)))
benım arcta aku ısıgı yanıyodu alternator bozuk olabılır dedıler altornotor govdesı catlamıs yenısı bayagı pahalı yan sanayi 250 gıbı alternator degıstıren arkadas varmı yada bu catlak onarılabılıyomu bilgilerınıze
ilginç bi konu olmuş istemedende olsa bi kısmını test etmiş oldum :D
dizel bile olsa bi araba aküsü ve alternatörü olmadan çalışmaya devam edemiyo. test edildi onaylandı.
cmaxin alternatör seyir halinde iken bozuldu 10 dakika kadar daha akü ile çalıştı ondan sonra stop edip kaldı. akü tamamen bitmiş durumdaydı. kontak açılmıyodu hatta bagaj bile açılmıyodu...
o seviyede bitmesine çok şaşırdım.
araç fazla elektirik üreteceğinden araçta yangın çıkarabilir.bence tehlike sonuna kadar arz edr. derste görmüştük.ordan yani.
arkadaşın sorusuna gelirsek o fare sesi alternatöre giren suyun alternatör bilyalarının tüm yağını yıkaması sonucu bilyaların yağsız kalmasından yapar.(2002 model clio da başıma geldi;farlara kadar suya girip çıktıktan sonra dinmeyen bir cıykıltı vardı.)
Eğer sorun sadece ses ise bilyadandır;komple alternatör değiştirmeye gerek yok.
Devamlı kullanırsan hemen birşey olmaz ama uzun zaman sonra alternatör elde kalabilir.
Geçmiş olsun.
benim yeni dikkatimi çekti..bu konu ...arkadaşlar..alternatorün bozulması durumunda ...biliyorsunuz ki puntoların çoğu aksamı elektrik ile bağlantılı bu yüzden ABS--- ASR---HAVA YASTIKLARI--AKÜ---GİBİ çalışan aksamların hepsi ikaz lambası yakar..hatta direksiyonunuzda ağırlaşır...araç çalışır ancak bu durumda yola gitmek zahmetlidir...direksiyon ağır.. abs çalışmıyor..hava yastığı yok gibi gibi ...benim gecen gün arkadaşımın puntosu arızalandı...dinamonun kapağı çatlamış..şaşırdık nasıl çatlamış dedik ama kimse bi yorum yapamadı...onunla geçmiş olsun..
konuyu hortlatmak lazım ustu tozlanmıs baya:D
uzun sureden beri alternatorden cık cık sesleri geliyodu. elektrikciye goturdum abi su anlık sıkıntı yaratmaz dedi. pazar gunu izmite giderken yalovada araba cekişten dustu acayip acayip sesler cıkmaya basladı butun uyarı lambaları yandı allah ne verdiyse:D en sonunda aku işaretide yanmaya basladı . direksiyon şahin direksiyonuna döndü farlar söndü. kısacası elektrik aksamı devre dısı kaldı . bide mavi duman atmaya basladı.
sonuç: 860 lira sıkısmış motora. alternatör , alternatör rulmanı , kayışı ve akü değişti.
geçmiş olsun. Aslında sorun çıkartmaya başladı mı hemen yaptırmak lazım bu tarz şeyleri.
boyle bi durum olusacagını bilseydim o sesi duyar duymaz caresine bakardım ama yapacak bişey yok artık şemsiye misali kulagımıza kupe olur bundan sonra