Herkese Merhaba,

3 aylık araba bakma serüvenim 20/05 itibariyle sona erdi.
Araba bakmaya ilk olarak Fiesta/Megane Hatchback/ Getz ile başladım.
Sonra arkadaşlarımın "bi tık üstü" telkinleriyle Punto'ya yöneldim.
Punto'ya artık baka baka mı bilemem bir süre sonra tamam ben bunu alıcam dedim.
Uzun lafın kısası uzaklarda ararken yanıbaşımdaki çalışma arkadaşımın puntosuna-satmaya niyeti de yokken- talip oldum.
Araç 2007 GP full modeli, 1.4 Benzinli.
Arkadaş da olsa ticarettir dedik ve expere gösterdik.
Exper abimiz de gerek kasa, gerek km orjinalliği (70bin) gerekse kaza durumu bakımından geçer not verince aracı bağladık.
Sonrasında öyle ya da böyle bu işe başlayacağız diyerekten işe arabayla gelip gitmeye başladım. Bu iş olsa olsa istanbul trafiğinde olur diyerekten.
Ben ilk araba kaldırışımı 15 yaşımda yaptım. Araba kaçırmışlığım daoldu
ama hep kesik kesik belki ort. senede max 1 saat sürdüğüm için tabiki de tam oturmamıştı. yaş ;28 ama zorlanıyorum tabi.
Araç kullanmaya başlamadan önce buradaki envai çeşit gerek teknik/gerek sürüş tecrübeler birsürü başlığı okudum.
İlk izlenimlerim; direksiyonum iyi ama düz yolda bile kaldırırken stop ettiriyorum. Hele hafif rampalarda bu daha çok problem oluşturmakta.
Arkaya yazı yazma şansım olsa "çok yaklaşmayın" kaçırabilirim yazardım.
Tabiki kavrama titreme vs. takip ediyorum, motor sesini dinliyorum aa yine de stop ettiriyorum.
bazen 3 defa ardarda sop ettirdiğim de oluyor. Ve bu trafikte benim canımı sıkıyor.
Kalkarken aşağıdaki iki seçenek arasında kaldım;
uyguladığım birinci yöntem; debriyajı kavrama noktasına getirip, frenden çekip gaza yüklenmek. (endişem; debriyaj ve diğer sistemlere zarar vermek)
ikinci yöntem; yol boşalınca ayağı frenden çekip direk debriyajı yarılayıp gaza yüklenmek. Ama burdada kavrama noktasını kaçırma ihtimalim var. ve öndeki araba 2 metre ilerlediği halde benim gaza yüklenmem de hoş olmuyor.

biraz uzun tuttuğumun ve konunun dışına çıktığımın farkındayım. heyecanımı maruz görün diyor ve değerli tavsiyeleriniz bekliyorum