ahh ahh skydome um olsaydı bu soruyo cevap verirdım![]()
Arkadaşlar geçen gün bir başka Skydome özellikli punto gördüm özellikle rica ettim skydomu açmasını kesinlikle benimkinden fazla açılıyordu.. ben benimkini servise göstermiştim normal bu kadar açılıyor demişlerdi fakat diğer punto yu görünce ya benimki sıkışmış ya da üst modellerde ray mekanizması değişmiş dedim. ekteki resimde ne kadar açıldığı var bir göz atarsanız sevinirim..
ahh ahh skydome um olsaydı bu soruyo cevap verirdım![]()
benmde skydome um yok ama gordugum kadarı ile az acılıyor gibi
: )) Skydome sahiplerii : ) özellikle 2006 model sizde durumlar nasıl : ) ?
birazdaha fazla açılması lazım. Sanırım ayarında bir problem var. yanlız şöyle bir durum var. diyelim sky dom kapalı, açma düğmesine bastın, tavan yarım açılıyor.sonra bir kez daha basıp bırakınca tam açılıyor, yanlız bir seviyede duruyor!. sonra düğmeye bir daha basarsan birazdaha açılıyor. bu ikinci basıştan sonra benim arabanın tavanı komple açılmış oluyor. Yanlız ilk açıldığında bile, senin yolladığın resimden, daha fazla açılıyor. sen dediğimi bir dene, açıldıktan sonra basınca tekrar açılırsa,o arada ki ayarla ilgili bir problem var demektir. ama seninkinin biraz daha açılmış olması lazım, bana da az açılıyo gibi geldi.
Konu zaimkaan tarafından (11/09/2008 Saat 08:27 ) değiştirilmiştir.
servise tekrar göstericem. bakalım ne dicekler..
Okan kesinlikle bir problem var seninkinde benimki de 2006 sonuna kadar açılıyor iki fonksiyonlu ilk basış 20 cm kala duruyor ,ikinci basış sonuna kadar açıyor ama ilk bile seninkinde fazla açılıyor ,bir sıkışma olabilir...
motorda sorun olma ihtimali var mı? gerçi motorda sorun olsa hiç hareket etmez ya da belli eder ses veya titreme ile.. öyle bi sorun yok..
Açıkçası fotoğrafa bakarak net birşey söylemek biraz zor. Bu açılım mesafesi düğmeye ilk basıldığı andaki ise, belki normal olabilir. Bunun en kesin öğrenme yolu; aradaki mesafeyi ölçmek. Sonra bizden biri de kendi aracınınkini ölçüp burada karşılaştırabiliriz.
Ancak bu fotodaki açıklık, 2.kademedeki son nokta ise bir problem olduğu rahatlıkla söylenebilir.
birinci kademe geriye doğru 15 20 cm kadar açılıyor. ikinci kademe 2 3 cm gidip duruyor bende.
istanbul kartal bölgesinden skydome özellikkli bi aracı olan arkadaş varsa karşılaştırma için yanına gidebilirim.
keşke skydome'um olsaydı da az açılsaydı
ama yine de 2. kademe az gibi.
inşallah kızakta bişey sıkışmıştırda çözülür motor felan derlerse yandık450 lira
![]()
garantin yokmu senin okan ?
yok garanti bitik. direksyonu bölge müdürlüğünden onay ile halletmiştim : ) ama buna çare yok gibi : )
Oooo o çok kötü işte geçmiş olsun şimdiden![]()
500 ytl verip garantı yaptrsaydın keşke .kafan raht olurdu...neyse geçmiş olsun diyelimm umarım buyuk bir problem yoktur
onrky
1.4 starjet 95hp
Aldatmaza da gittim sorun yok diyolar.. kızağın bittiği yere kadar geliyo dediler.. farklı kızakları mı var puntonun acep..
serviste başka bir araçla karsılastırmayı teklıf et bence deneyın gorun..
onrky
1.4 starjet 95hp
+1
Buna ekstra olarak skydome'ların raylarını sürekli yağlatman gerekir,yeri geldi mi düğmelere bastıgın vkt kendılıgınden tekleme hedef sasırması yapıyor.Bununla ılgılı sıkayetlerımı binlerce kez servislere ve genel merkeze iletmeme rağmen sonuc alamadım !
Skydome ray kısımlarıda sureklı toz ve pislik alan bir kısım olduğu için belli süreli aralıkla da yetkili servis ya da işin ehli yıkamacılarda temizletmende daha uzun ömürlü çalışmasını saglayacaktır.
Burn The Rubber Not Your SouL
eski nick: sradcan
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri