Arkadaşlar, dün akşam arladaşlar ile buluştuk, aracı katlı oto parka bıraktım , saat 22.00 gibi araca geri geldik , kontağı actım gösterge ışıkları yanmadı , tekrar actım kapatım gösterge ışıkları geldi gitti ancak aracta marş diye bir şey yok.önce fiat yol yardımı aradım uzatılmış grantim var dedim gelip üçretsiz aracınızı calıştıra biliriz veya üçret karşılığında akü taka biliriz dediler, bende buluduğum civardaki bir oto elektirikcisini aradım, varta 60 amper aküye 290 ve 60 tl işcilik oto parka giriş cıkış ile birlikte 360 lira dedi.bana pahalı geldi sonra yol yardımı aradım ve adresimi verdim geldiler aracı calıştırdık ama , takviye aküyü cıkarınca arac stop ediyordu , servis görevlisi aküde kısa devre var degişmesi gerek böyle yolda bırakır dedi , elinde ne var dedim magetni marelli akü var orjinal akü dedi fiyatını sordum 220 tl dedi onu aldım.
Bana fiyat iyi geldi , fiat'ın yol yardımından mennun kaldım ancak yanında pos makinası yoktu biraz nakit bulmak için uğraşmak zorunda kaldım allahtan şehir merkezindeydim ve yakında ortak ATM buldum.
Aracın aküsü fabrikadan gelen akü, 50 amper, ben 60 amper aldım sıkıntı olur mu.
Bunun yanında hiç bir belirti vermeden bu akü nasıl böyle bir anda nasıl bozuluyor anlamadım daha araba 3,5 yıllık.