Merhaba arkadaşlar;
1 yıldır severek kullandığım punto'mu satıyorum. Biraz bekleyip daha yüksek model ve muhtemelen yine punto alacağım için satmaya karar verdim. Malum sitedeki linki aşağıda veriyorum, fiyat konusunda forumdan almak isteyen olursa tabi ki sitedeki fiyattan daha düşüğe bırakacağım. "GP'lerimiz ne kadar yakıyor" başlığında ortalama yakıt tüketimi değerlerimi paylaşmıştım ve benim için yakıt çok önemliydi, bu yüzden de punto'yu ayrı bir sevdimtakas düşünmüyorum.
Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Active 2008 Model 26.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 241026736
Eksileri:
* Debriyaj iyi durumda ama debriyaj bilyasından ses geliyor, değişmesi lazım. isteyene yaptırır veririm, isteyene fiyattan düşerim.
* Yaşı itibariyle ufak tefek iç trim sesleri geliyor.
* Değişeni yok (ekspertizin söylediği), boyalı parçalar sağ ön ve arka çamurluk ile sağ arka kapı, alırken boyalı parçaları biliyordum. Ben de arka tamponu boyattım; ama boyattıktan sonra kapalı garajda kolona sürttüm, boya isteyecek bir görüntü yok.
Artıları:
* 1,5 sene ne egzoz muayenesi ne de normal muayene gerekmiyor. egzoz muayenesini 23 nisan 2015’te, tüvtürk muayenesini de 2 mayıs 2015’te yaptırdım.
* 2015’e ait tüm vergileri ödendi, herhangi bir borcu ya da cezası yok.
* 21 aralık 2014’te 4 adet sıfır petlas lastik taktırdım (185/65/15), takılma kilometresi 139.080. gayet iyi durumdalar, muayenedeki diş derinliği 6,2 mm. Alan arkadaşa çıkan diğer 3 lastiği de vereceğim. Çıkan lastiklerden biri stepne olarak arabada.
* 26 ekim 2015’te, su sızdırdığından dolayı radyatör sıfırı ile değişti. Dolayısıyla soğutma sistemi suyu ve antifiriz de yenilendi.
* 26 ekim 2015’te, ön cam silecek suyu atma motoru sıfırı ile değişti.
* 26 ekim 2015’te, rutin 10.000 km bakımı yapıldı. Yağ, yağ filtresi, mazot filtresi değişti. hava filtresini 5.000 km’de bir kendim değiştiriyorum. Elimde 1 adet orijinal lancia hava filtresi var, alan arkadaşa vereceğim.
* Kızdırma bujilerinden biri patlaktı, değiştirildi.
* Ön tekerlek davlumbazlarının ikisi de yenisi ile değiştirildi, arka davlumbazlar iyi durumda.
* Arabayı 20 ekim 2014’te aldığımda triger zincirini değiştirdim. Yani değiştirileli sadece 20.000 km oldu.
* Aldığımdan beri bir gün bile arabayı kapalı garaj haricinde bir yere park etmedim.
Yer imleri