İyi günler değerli dostlar.
tesadüfen aldığım, beni şaşırtacak kadar iyi çıkan, 2,5 yıldır severek kullandığım 1.3 puntomu bugün kardeşim misali bir arkadaşıma sattım.
Puntomu aldığımdan beridir forumdayım gerçekten burası punto sahipleri için bulunmaz bir kaynak. neredeyse aracımla ilgili her sorunumu, yaptırdığım bütün bakımları sizlerle beraber yaptım. bu açıdan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Station bir araç arayışı içindeydim. 55.000 sınırında alabileceğim bir kaç araç vardı. i30, ceed, astra,focus ve megane'nın dizel stationları ve çakma suvlar qashqai,sportage,tiguen,yeti ve ix35. uzun arayışler sonucunda fiyat\kalite sonucu en iyi olan araç 1.6 dci megane Sport tourer aldım. 130 hp 320tork ilerleyen günlerde aracı kullandıkça yine tecrübelerimi paylaşırım ama ben punto üzerine konuşayım:
Fiat markası a'dan Z'ye kendini revizyona almadığı sürece bir daha fiat almam. Punto gibi kendi sınıfının abartısız en iyi aracını bile bir marka ancak bu kadar murdar edebilir. Zaten dikkat ettim fiat tutulan araçlarını murdar etmek konusunda baya usta bir marka tipo-tempra-bravo, stilo bunlar zamanının ve segmentinin kaliteli araçlarıydı ama hepsini fiat hiç etti bıraktı. golfü corollayı markaları 50-60 senedir üretiyor fiatın süreklilik arzeden modeli yok.
Puntonun kronik arızalarının tamamı yurtdışında sorgusuz sualsiz müşteri memnuniyeti kapsamında giderilirken fiat Türkiye'nin city, göğüs çatlaması, amartisör takozu, sinyal kolu gibi basit sorunlar yüzünden müşterileriyle dalga geçer gibi süründürmesi, hakkını arayacak müşteri- hakkını aramaz boş verilecek müşteri diye müşterilerini ayırması bile bu markaya bulaşmamak için yeterli bir sebep. (Örneğin: city arızasının değişmesi için müracaat ettiğim servis 1800 tl ücret çıkarmıştı, dalga geçer gibi olmazsa bir iki indirim de yaparız demişlerdi. sonra yurt dışındaki forum sitelerinden ve fiat bayilerinden temin ettiğim yazıları, konu hakkındaki mahkeme kararlarını göndermem sonucu ücretsiz değişmişlerdi)
Puntoya dönecek olursak gerçekten satarken üzüldüm. hatta yeni aldığım araçla bile karşılaştırınca sürüş pozisyonu, kavraması, multijetin homojen çalışması, direksiyonun şehir içindeki hafifliği bambaşka. sanki insanla bütünleşen onunla birlikte hareket eden yapısı vardı. birde punto modüler bir araç kullanıcısının kendisiyle oynamasına izin veriyordu. Şahsen ben sadece kendi aracıma, sis farı, aux girişi, egr temizliği, hız sabitleyici, park sensörü, periyodik bakım, map sensörü temizliği uygulamalarını kendim yaptım. bugün megane'nın motor kaptunu açtım sanki içeriye motoru zorla sığdırmışlar gibi bir kalabalık heryerden heryere kablolar hortumlar gidiyor. yavaşça geri kapattımneyse punto iyi arabaymış..
bu arada forumdayım bi yere gitmiyorum veda mesajı değil.
herkese selamlar
A.T.K.ve Y.
punto ya da megane ile sormak istediğiniz soru olursa memnuniyetle bildiğim kadarıyla cevaplarım
A.T.K.ve Y.
Yeni araciniz hayirli olsun keyifli bol surusler dilerim meganin energy motorunu biraz anlatirmisin yakit cekis nasildir
teşekkür ederim. sağolun
SportTourer deposu dolu harekete hazır sürücüsüz halde test yaptırdığımız yerde 1550 kilo çıktı. buna rağmen hızlanması oldukça iyi. motor sessiz titreşimsiz. 6. viteste 2500 devirde 130, 3000 devirde 160 yapıyor. 130'la giderken 100\5 civarında tüketim gösteriyor. multijetler kadar homojen olmasa da, motorun çalışması başarılı. ama klima açıkken doğru vitesi kullanmazsanız hafif bir stop etme meyli var. ya da ben multijete alıştığım için acemilikten öyle geldi. özet olarak 1.5 dci'lerden bariz güçlü, sürücüsüne hissettiriyor. ancak 1750 devirden itibaren maksimum torku verdiğini bildiriyor reno 2000 devire kadar pek bi faaliyet yok. 2000 devirden sonra araç koltuğa çekiyor sürücüsünü
A.T.K.ve Y.
model ve fiyat nedir hocam?
GP Dynamic MJeT
2008
2012 privilage energy 1.6 dCi - 51.000
A.T.K.ve Y.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benimde çok hoşuma giden araçlardan bir tanesi.
Hayırlı olsun yeni aracınız, kazasız belasız sürüşler dilerim, aracınızın fotosu falan yokmu bir baksakyoksa 40 ı çıkmasını mı bekliyorsunuz yüz görümlüğü için
![]()
Beklenen Şuan Düşünüyorum....
2009 Fiat Grande Punto Fire Fun
2006 Opel Vectra 1.6 essentia
2011 Fiat Grande Punto 1.4 fire active
Hayırlı olsun kazasız belasız![]()
Hayırlı olsun yeni aracınız.benimde çok beğendiğim bir araç.
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler yeni aracınızla![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Hayırlı olsun.
A.T.K.ve Y.
A.T.K.ve Y.
bu arada arabam hala garantiliymiş bugün öğrendim hala bir yıl garantisi var. bu sebeple periyodik bakımı yaptırayım dedim 600 lira dediler. sadece yağ ve filtrelerdedim heralde ramazan ayında açlıktan dilin sürçtü ben bi de ramazandan sonra arayayım
![]()
A.T.K.ve Y.
Hayırlı olsun yeni aracınız, güle güle kullanın.
güle güle kullanın kazasız belasız inş.
Benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplükleri sadece köpekler kurcalar' (n.f.k)
Güle güle kullanın
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri