Böyle bir şeye neden gerek duydunuz ?
merhaba arkadaşlar gizli kontak yaptırmıştım devreye soktuğum günün sonrası gizli kontağı devre dışı bırakıyorum marş tık tık ediyo bi kaç sefer marş basmıyo,gizli kontakla bi alakası varmıdır yoksa tesadüfmüdür,yada akümmü bitiyo ??
Böyle bir şeye neden gerek duydunuz ?
çok yardımcı oldunuz tşklerD
Sonra Fiat 'a Tofaş dediklerinde kızıyoruzAdam gizli kontak yaptırmış Puntoya yahu
Doğan mı bu araba
Gizli kontakla alakası olup olmadığını kontak bağlantısını iptal ederek anlayabilirsin. Kanımca alakası yok. Tesadüf olmuş![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Ben gizli kontak ne onu bilmiyorumbiraz acabilirseniz,nasil yapildigi hakkinda bilginiz varsa belki elektronik devre vs. Hakkinda yorum yapabilirim. Belki yapilan uygulama sonucu mars motoru ariza gormus olabilir. Akü de gayet tabii olabilir elektriksel bir hata yapildiysa.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Ben hala anlamadım. Ne menem bişey bu gizli kontak. Arabayı düğmeyle açıp kapatıyorsun bu mudur.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
Caner bey bence siz direk araçta arıza verdirecek konuma sokmuşsunuz aracınızı bence hiç gerek yoktu bunlara full kasko yaptırın yeterli.Zaten motor kitliyor kendini immobilizer ile ne gerek var macera aramaya.
H.KURU Saygılarımla
Konu Ziyaretçi78 tarafından (28/04/2014 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir.
Güvenlik amaçlı aracın çalınmasına karşı yaptırdıysanız gereksiz yaptırmışssınız.Araçta bildiğiniz gibi zaten İmmobilizer var kendi orjinal sinyal gönderen anahtarı olmadıkça birebir kilit yuvasına uyan anahtar yapılsa bile aracınızı çalıştıramazlar !
Valla bir tek kuş grubu arabalara yaparlardı bunlarıElektrikçi eminim arkanızdan gülmüştür bu işlemi yaptıktan sonra
Yeni araçlarda özel kilitleme sistemi var. Kendi anahtarı olmadan hiç bir şekilde hareket ettiremezsin. Hatta duruma göre bazen kendi anahtarı bile olsa hareket etmez araba çalışmaz. İmbolayzır kilitler
Böyle şeylerle arabanın orjinalliğini bozmaya gerek yok
Bir arabaya 50 bin verebiliyorsan aylık 150 tl daha ver bir otoparka bırak kafan rahat olsun
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
hocam sakin.Araba sizin istediğinizi yaptırırsınız...
Yaptırdığınız gizli kontak,2000 model arabalardan sonra önemli olmayan bir detay sayılır.Çünkü immobilizer, her hırsızın çözemediği bir olay.Artık zaten araba çalmak sıkıntılı bir iş oldu herkes teyp çalıyor...
siz aküye giden kabloya switch ekletmişsiniz.Ancak immobilizerın çalışması için ihtiyaç duyduğu elektiriği kesiyor olabilirsiz.Böylece arabanızın güvenliğini sağlıyor sanarken daha müsait bir duruma sokuyor olabilirsiniz...
Daha ziyade anahtarsız giriş ve çalıştırma üzerine çalışmanızı tavsiye ederim.Hırsızlar artık hızlı işten yana.Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi onları meşgul edecek bir detay...
Xperia L cihazımdan ile gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim.
Teyp çalma işi 2000lerin başında azalarak bitmedi mi yahu? Şimdi teyp te çalamıyorlar (belki de eskisi gibi para etmediği için çalmıyorlar) yeni arabaları da. Anca işte 5-10 yaşındaki arabalar yada ne bileyim ticariler falan gidiyor giderse (Suriyeliler h100 hırsızlığında master yaptı türkiye de bu günlerde) Oto hırsızlığı ve teyp çalma sektörü 2000lerin başında şaşalı devrini yaşadı ve azalarak bitiyor. (En azından yeni otomobiller için) Ha tekerlek falan hala çalıyorlar ne bileyim sibop kapağı, ön panjur, marka logosu falan filan derseniz her daim piyasası olan şeyler.
![]()
geçen hafta audi a3ten teyp söktüler cam kırıp.İki ay önce de şirketin arabasından stepneyi çalmışlardı(ticari araç,stepne mandalla çekince arabanın altından düşen cinsten)Altımızdan donumuzu çalsalar para eder...
Xperia L cihazımdan ile gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim.
Hırsızlığa karşı en güzel önlem kasko...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri