Nokia Maps isimli symbian v3 telefonlarda kullanılabilir ucretsiz ve kullanisli bir program. Google maps a cok benziyor sokaklar caddeler istenildiginde benzin istasyonlari eglence yerleri kamp yerleri vs.. hersey listelenip bulunabiliyor aradaki mesafe ve ozellikle benim en begendigim kisim: varis noktasi ve baslangic noktasini seciyorsunuz size gidilecek yolu listeliyor isterseniz simulasyon basliyor saga sola donmenizi isaretlerle gosteren (GPS uydularina baglanmanıza gerek yok yavas yavas siz ilerlemesenizde o tarife devam ediyor) eger isterseniz gps aboneligide yapabiliyorsunuz.
Nokia Europe - Nokia Maps - Download
acilan sayfada iki download bolumu var sagli sollu
sol taraftan telefon modelinizi secin ve yukleyin bu program sis uzantili telefonunuzda calistirmaniz icin gerekli.
sag tarafta benim henuz calistiramadigim program ise sanirim istediginiz yerlerin haritasini bilgisayarınıza yukleyip ordan cep telefonunuza atarak maliyeti dusurme amacli.
Cep telefonuma programı yukledikten sonra cok kısa surede yuksek veri transferi oldugunu gorunce wireless baglantisi ile haritada bir gezinti yaptim ve bu kaydedildi simdi baglanti olmadan geznti yapabiliyorum.
Umarim isinize yarar arkadaslar.
güzel bi uygulamaya benziyo...![]()
içinden istanbul haritasi cikiyor mu ?
bende eski versiyonu var bu programin ama haritalari yok , bildigim haritalari parayla satiyor nokia.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
hepsi var ve ucretsiz, sesli yardimida yukledim ancak sesli yardim kısmı demo mu bilmiyorum fakat manyak karizma bir program yaa, varis noktasina getirirken bir bayan sesi surekli konusuyor "100 m sonra saga donunuz, sagdan devam ediniz ve otobana giriniz, once sola donunuz doner kavsaktan saga donunuz ilk firsatta saga geciniz vs..." cok tatli haha![]()
Bende yaklaşık 1 ay gpsi kullanmaya çalışıyorum.
Symbian v3 cihazlar için su programlari kullanabilirsiniz.
Wayer ,
smart2go ,
tomtom ,
navigon ,
route66 ,
benim bilmediğim birkaç programda olabilir..
İstanbulda yaşiyorsaniz tomtomu tavsiye ederim.En yakın hastane ,eczane ,okul ,fırt ,zırt herşeyi çıkariyor.Yol tarifide diğerlerinden cok daha iyi..
tomtom icin verebileceginiz bir link var mi?
tomtom bende de var , programini bulmak kolayda haritasini bulmak zor. ben 1.55 GB lik dogu avrupa haritasi bulup onu cekmistim . hatta cekebilmek icin o zamanlar 2 günlük rapid üyeligi satin almistim. o devasa haritanin icinde sadece istanbul ve ankara var , Türkiyede baska yer yok. yilbasinda yapmistim bu isi ama benim cektigim linkler artik öldü.
daha az yer tutan bir haritada da istanbulun olduğu söyleniyordu ama ben bulamamistim. donanimhaber in forumunda epey bilgi vardı o zamanlar bu konuyla ilgili sanırım hala vardır. bir bakınırsanız bulabilirsiniz.
RapidShare: 1-Click Webhosting
bu tomtom için harita 75mb .istanbul ve ankara cok ayrintili var..Ayrica 24mblik bir Türkiye haritasi var.Ararsaniz forumlarda falan oluyor..
Konu Mboyaci tarafından (05/10/2007 Saat 15:32 ) değiştirilmiştir.
Hüseyin abi ben bunu kullaniyorum.(İstanbul'dayim)..gerçekten cok ayrintili.Bizim sokaktaki köfteciyi bile restoran olarak kaydetmişler
Birde 24mblik bir Türkiye haritasi yükledim.İstanbuldaysam bunu seçiyorum.Dışaridaysam diğerini..
Sağolasın harita çalıştı gayet güzel oldu valla. eski doğu avrupa haritasını sildim , zamanında bunu bulamamıştım boşu boşuna 2 gb lik kartı doldurmuşum.
hemen bir nokia almak lazım
ya ben beceremedimmi acaba bu tomtomu veya haritasini yuklemeyitomtomu aciyorum cepten surekli bir dunya donuyor baska birsey oldugu yok
gecen gece oylece biraktim sabah actim halen donuyor dunya
zip dosyasini telefonda acip yuklemyi yaptim acaba ondanmi oldu anlamadım
sürekli dünya dönüyorsa haritaları yükleyememişinizdir. harita olmayınca öyle yapıyor.
haritaları pc de açın , sonra bir kart yazıcı ile kartın ana kısmına direk yazın. kaç tane dosya varsa hepsini olduğu gibi yazın , herhangi bir klasör altında olmasın.
yok sebebini buldum, tomtom isimli bir klasor olmali kartta ve data dosyaları onun icinde olmali, harita dosyaları bir klasor icinde kartta olsada buluyor onlari, ayrica guam isimli genel harita klasorude olmali sanirim.
guam olmasina gerek yok , guam olmadanda calisiyordu bende sonradan nedir diye merak edip yüklemistim
benim hafiza kartinin durumu asagida , dosyalari bu sekil yüklersen calisacaktir.
![]()
tskler bende hallettim zaten tomtom klasoru aranıyor sanirim dunya donme olayında, harita olmayınca programın icinde dio zaten harta yok diebu arada nokia maps i da yuklemissin sanirim karttan anlasilacagi uzere? bence nokia daha kullanisli yaw yada ben alistim diemidir nedir, ayrica sokaklar daha ayrıntılı baktigim yerlerden anladigim kadarıyla.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri