Selamlar,

İkinci mesajımı daha eğlenceli bir konuya yazmayı isterdim ancak kısmet tekniğeymiş

1.4 Grande Punto Fire Dynamic 2006 model bir aracım var alalı bir ay kadar oldu ve 71000 de. Binmeye pek fırsatım olmamıştı ve yaklaşık da 14-15 gündür tatilde uzaklarda olduğum için boş yatıyordu.

Dün arkadaşları da alıp biraz gezeyim dedim ama benzin aldıktan sonra. Meyilde motoru stop ettirdim. Acemilikten bazen oluyor halen. Ancak sonra kontağı çevirince motorun olduğu yerden hafif bir pervane sesi gibi bir ses geliyordu sadece ve çalışmıyordu. Bunu gaza basarak...vs denedik. En son iterek ya da genel tabirle "vurdurarak" çalıştırdık. Ev yakındı götürdük bıraktık. Pazar olduğu için sanayiye de gitmedik.

Aradan 6-7 geçtikten saat sonra eve geri geldiğimizde arabayı tek marşla eskisi gibi rahat çalıştırdım. Bunu belli sürelerde bekleyerek üç kere tekrarladım ve çok zorlanmadan araba normal çalıştı.

Şarj dinamosu, akü gibi...vs durumların sebep olabileceğini okudum forumu baya kurcalayarak. Bir servise götürmek istiyorum çünkü bu şekilde yalnız yolda kalsam daha kötü olacak.

Sebebi ne olabilir sizce ? Ya da daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mı ?

Teşekkürler