Sevgili arkadaşlar merhaba,

3 hafta önce rampada araç sollamaya çıktığımda aracı 3. vites 3500 devire çıkararak ivmelendirdim, tam geçmişmiştim ki birden araç yığıldı ve sesli ikazla birlikte sarı motor şekilnde uyarı lambası yanarak "check engine" hatası verdi. Bu noktadan sonra araç son derece isteksiz devirlenmeye başladı ve dip gaz yapmama rağmen 3200 devirlere ancak çıkabildi.

O şekilde aklımda soru işaretleriyle birlikte gideceğim yere vardım ve aracı bilgisayara bağlattım, debimetre arızası gibi birşey göründü ve sildiler hatayı. Düzelme oldu gibi ama dönüş yolunda tekrar bir sıkıştırayım dedim aracı ve 3500 devir civarına geldiğimde yine aynı yığılma ve arıza sinyalleriyle karşı karşıya kaldım.

Daha sonra bizim ilçedeki sanayiye götürdüm ve debimetre değişecek dediler. Neyse 125 TL'ye orijinal bosch marka debimetreyi taktırdım. Bir müddet düzelir gibi oldu veya ben aracı fazla yüksek devirlerde kullanmadığım için aynı hatayı almadım.

Neyse son bir kaç gündür de aracın çekişinde bir düşüş hissettim, yakıttan mı acaba diye düşündüm ve shell v-power almaya giderken yolda biraz sıkıştırdım arabayı ve yine aynı sorun baş gösterdi.

Özetlemem gerekirse, araç yüksek devirlere çıktığında check engine arızası vererek kendini bir tür korumaya alıyor ve devirlenmek istemiyor, dip gazda dahi 3000 devirleri zor görüyor. Rölantide basıyorum 3500-4000 deviri çeviriyor.

Bugün ustalara gösterdim onlar da pek bir yorum yapamadılar.

Evet arkadaşlar sorun bundan ibaret. Forumda buna benzer bir çok konuyu okudum. Bazı arkadaşlar debimetreden başka map sensörüne yoğunlaşmış, onu da pazartesi günü temizletmeyi düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.