Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ailemizin yeni üyesi. Nissan Qashqai 1.5 Dci Platinium

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Standart Ailemizin yeni üyesi. Nissan Qashqai 1.5 Dci Platinium

Arkadaşlar 1 ay önce babamın çalıştığı şirketin,babama tahsis ettiği,İntercity'den üç yıllığına kiraladığımız 2013 model Nissan Qashqai'yi sizin de görmenizi isterim.

1.5 Dci(Renault'un dizel motoru) 110 beygir ve 240Nm gücünde.6 ileri düz vites. Önden çekişli. (4x4'leri de var. 2.0 Dci otomatik vites olarak)
    Yakıtı resmen kokluyor. Sayısal olarak rakam vermek için hazırlığım olmadı malesef ama Ankara'dan Antalya Lara'ya gittik. Şehir içi gezmelerimize ek olarak,dönüş yolunda mazot aldığımda çeyrek depodaydı.

Arabayı teslim aldığımızda 9 KM'deydi. Bu da İstanbul'dan aracın Ankara'ya geleceği Tıra yüklenmesine kadar yapılan bir mesafe.

Donanım:
    Platinum paket harbiden dolu.Bildiğiniz bir cip gibi hissettiriyor. Navigasyon,geri görüş kamerası,aux/usb,kolçak,panoramik cam tavan,koltuk ısıtması,cruise control,cruise limit(ayarlandığı zaman,belirlenen hızın üzerine çıkamıyorsunuz).18 inç'lik çelik jantları çok güzel. en beğendiğim özelliği oldu.

Yağmur sensörü,otomatik farlar..

Bir de benim için resmen ilginç bir deneyim olan ; aracın teybi Nissan 'ten bahsetmeliyim. Navigasyonu çok güzel orası ayrı. Ama beni bitiren,öldüren,aşık eden bir özelliği var bu aletin. Geri vitese taktığınız anda geriyi gösteriyor.(ee bunda ne var?) şu var. Arabayı düz mü park ettiniz,yoksa yamuk mu ? Arabanızı kuş bakışı tepeden gösteren bir sistem var. Aynalarda,arabanın ön logosunun içinde,ve bagaj kapağındaki kameralarla,sizin etrafınızı simule eden bir yazılımla,sizi kuş bakışı gösteriyor. siz de rahat rahat park ediyosunuz.dümdüz hemde

Arabada Bose ses sistemi var. Bose dünyanın en iyi ses sistemlerinden biridir. Ben de müzisyen biri olarak,gerçekten bayıldım ses sistemine. Zaten Nissan 'in kolay bir arayüzü var.Bununla birleşince gelsin Pink Floyd'lar,Alan Parsons Project'ler..(Dinleyen varsa yorumlarda görmek isterim ) )

Dijital kliması mükemmel. Bir üfledi mi buz gibi oluyor içerisi hemen. Sıcağını deneyemedik malum yaz aylarındayız henüz

Ha,bir de,araba anahtarsız çalışıyor.Smart Key denen bir şey yapmışlar. Biraz komplike anlatması,şöyle bir hikaye oluşturalım.

AVM'ye gittiniz. Arabanızı park ettiniz. Normal bir şekilde kumandadaki düğmeden kilitlediniz aracınızı. Alışverişinizi yaptınız. Bir baktınız ki,hanım/valide (bende valide ) ) dünyaları aldı,bütün poşet taşıma işi de size kaldı. Eyvallah. Arabanıza geldiniz. Cebinizden anahtarı çıkarmanıza gerek yok. Bagaj kapağında ve ön kapıların kollarının yanında bir düğme var. Bu düğmeye bastığınızda,arabanın anahtarı cebinizde,dolayısıyla arabanın hemen yanında olduğu için,açılıyor kilit. Kilitlemeyi unuttunuz diyelim,dit dit dit(bangır bangır değil,azıcık) ötüyor araba

Arabadan uzaklaştınız diyelim kilitlemeden,bu sefer anahtarınız ikaz ediyor )

Hiç bir güvenlik tehdidi yok. Smart Key arabanın içinde olmadığı sürece,marş motoru çalışmıyor.Çalışsa dahi,belli bir süre sonra araç kendini kapatıyor.

Belirtmek isterim,aracı kilitlemek için normal anahtarı kullanmak zorundasınız. Kapıdaki ve bagajdaki düğmeler sadece kilit açmak için.

Lastik çapı büyüdükçe konfor artıyormuş.bunu anladım.kasisleri hissetmiyorum resmen. Ayrıca aracın çok stabil bir gidişi var. gaza bastığınız anda tepkimeyi alıyorsunuz.Arabanın verdiği tepkiyi büyük lastikler hemen hissettiriyor size.

performans olarak araba beklentilerimin üzerinde çıktı.190 km'ye hiç zorlanmadan,bağırmadan geldik. ibresi 240. 240'a ulaşacağından son derece eminim.

Bagajı oldukça geniş. yatan koltuk vs. faktörü de var. Üstelik,benim çoğu arabada karşılaştığım durumun aksine,koltuklar yattığında,bagaj ile aynı seviyede oluyor. Ne eksik,ne fazla. Dümdüz. hiç bir pürüz yok. Sanki arka koltuğu olmayan bir kamyonet gibi oluyor )

Eksiler;
    araç panoramik cam tavanlı olduğundan,güneşliklerin(aynaların olduğu bölümün) malzeme kalitesi kötü.panoramik cam olmayan modellerde böyle bir sorun yok çünkü tavanın tamamı sabit duruyor. Bizimkinde,cam olduğu için,güneşliklerin bulunduğu bölüm biraz ittirmeyle çok hafif oynuyor gibi.
    Arka koltukta uzun süre yolculuk yapmak biraz yoruyor. 5 kişilik bir aile için dar bir araç. Ama 4 kişiyseniz makam aracı gibi geliyor. Çünkü arkada bir kişinin eksikliği dahi rahatlatıyor ortamı.
    Arka camın görüş mesafesi çok küçük. Ancak park ederken hiç bir sorun teşkil etmiyor.En azından Platinum pakette hiç sorun değil.Nissan var
    Panoramik cam tavan güneşi içeri almıyor fakat,içerisi çok sıcak oluyor.Klimayla sorun değil ama klimayı panoramik cam tavan açıkken kapatamazsınız.Cayır cayır oluyor içerisi.

Son olarak,bu arabayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.Deri koltuk,Nissan ,Bose ses sistemi.. Kesinlikle verilen parayı hak eden bir araç..

Şunu da belirtmek isterim,neden kiralık olan bir aracı bizim diye lanse ettim? Çünkü bu aracı üç yıllığına kiraladık. İntercity bu aracın sözleşmesi bittiğinde bu arabayı şirkete satmayı teklif edecek. Fakat biz bu aracı şirket adına değil,kendi adımıza alacağız.(belirteyim,şirket bizim değil. Babam orada çalışıyor) Sonuç olarak,üç yıl boyunca bindiğimiz,0 km'den beri bildiğimiz temiz bir aracı satın almış olacağız uygun fiyata.

Şimdilik üç fotoğraf.Daha sonra detaylı fotoğraflarını çekerim.

Konu cdogu tarafından (31/08/2013 Saat 12:10 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 2 kişi cdogu'ye teşekkür etti:

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Hocam öncelikle hayırlı olsun.Araç gerçekten güzel ama normal kullanıcı için fiyat gerçekten yüksek 85000TL crossover bir araç için çok fazla.
    Dahada somutlaştırırsak opel mocca 1.7 130hp dizel cosmo donanımdan bile pahallı.
    Konu Honor COOPER tarafından (31/08/2013 Saat 12:33 ) değiştirilmiştir.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam öncelikle hayırlı olsun.Araç gerçekten güzel ama normal kullanıcı için fiyat gerçekten yüksek 85000TL crossover bir araç için çok fazla.
    Dahada somutlaştırırsak opel mocca 1.7 130hp dizel cosmo donanımdan bile pahallı.
    Doğrudur abi.Kira olduğu için 0 km fiyatının piyasasına hakim değilim. Ancak dediğim gibi parasını kesinlikle hakediyor. Satın alacak olsam olsam bu aracı kesinlikle satın alırdım. İkinci el piyasası da var. Opel Mokka da benim çok beğendiğim bir araç ama açıkçası Qashqai'nin tasarımı beni benden alan bir araçtı zaten.

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı cdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğrudur abi.Kira olduğu için 0 km fiyatının piyasasına hakim değilim. Ancak dediğim gibi parasını kesinlikle hakediyor. Satın alacak olsam olsam bu aracı kesinlikle satın alırdım. İkinci el piyasası da var. Opel Mokka da benim çok beğendiğim bir araç ama açıkçası Qashqai'nin tasarımı beni benden alan bir araçtı zaten.
    Cenk hocam zaten araca hiç lafım yok. Ama emin ol satın alacak olsaydın inan o rakamlarda alternatiflerin çoğalardı. Buradaki sıkıntı Nissan Türkiye distiribütörünün aracın tutmasıyla birlikte fahiş fiyat uygulama stratejisi. Tıpkı VW gibi.
    Misal Aynı sınıf ve aynı donanım özelliklerinde benzinli ASX intense ile arasında 22000TL fark var. Yada bir üst segment gerçek suv Olan 4*4 cvt Outlander 79000TL
    Jeep Compass 83000TL Captiva dizel 2.0 motor ve otamatik şanzımana rağmen 5000TL pahallı.Anlatmak istediğim bu.
    Bu aracın hak ettiği rakam 70-75000 arası bana göre.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Yazdıklarının hiç birini okumadım anahtarlık güzelmiş
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Araç hayırlı olsun,yazdığın donanımların tamamı Renoya ait donanımlar...

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç hayırlı olsun,yazdığın donanımların tamamı Renoya ait donanımlar...
    doğrudur.aksini iddia ettiğim bir yazı varsa lütfen bilgilendiriniz. 1.5 dci motor da Renault'a ait.

yalnız,Nissan denen teyp te mi Renault'a ait? ben sadece motoru Renault'un diye biliyordum.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cenk hocam zaten araca hiç lafım yok. Ama emin ol satın alacak olsaydın inan o rakamlarda alternatiflerin çoğalardı. Buradaki sıkıntı Nissan Türkiye distiribütörünün aracın tutmasıyla birlikte fahiş fiyat uygulama stratejisi. Tıpkı VW gibi.
    Misal Aynı sınıf ve aynı donanım özelliklerinde benzinli ASX intense ile arasında 22000TL fark var. Yada bir üst segment gerçek suv Olan 4*4 cvt Outlander 79000TL
    Jeep Compass 83000TL Captiva dizel 2.0 motor ve otamatik şanzımana rağmen 5000TL pahallı.Anlatmak istediğim bu.
    Bu aracın hak ettiği rakam 70-75000 arası bana göre.
    Alacak olan düşünsün hocam. Böyle pragmatik bir yaklaşımla da işin içinden sıyrılayım

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

doğrudur.aksini iddia ettiğim bir yazı varsa lütfen bilgilendiriniz. 1.5 dci motor da Renault'a ait.

yalnız,Nissan denen teyp te mi Renault'a ait? ben sadece motoru Renault'un diye biliyordum.
    Yazında bir hata yok kardeşim sadece hatırlatmak istedim,motor ve şanzıman Renoya ait,alt yapı olarakta Koleos ile aynılar,eller ser card sistemine kadar ortak sistemler kullanılıyor,Bose sistemi de Renonun üst sınıf modellerinde mevcut.
    Nissan'ın % 51 hissesi Renonun zaten...

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazında bir hata yok kardeşim sadece hatırlatmak istedim,motor ve şanzıman Renoya ait,alt yapı olarakta Koleos ile aynılar,eller ser card sistemine kadar ortak sistemler kullanılıyor,Bose sistemi de Renonun üst sınıf modellerinde mevcut.
    Nissan'ın % 51 hissesi Renonun zaten...
    Usta'm sakın yanlış anlamayın,''öyle mi dedim ben ?! '' demek istemedim. Gerçekten mesajımda öyle bir imla varsa düzeltmek için sordum. Siz daha iyi bilirsiniz tabii.Size bir sorum olacak izninizle.

Koleos mu Qashqai mi sizce? tasarım olarak.

Ben gerçekten biraz fazla seviyorum qashqai'yi herhalde )

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Paylaşım için teşekkürler. Genel olarak beğeniyorum Kaşkai'leri. Fakat dış görüntüsüne göre dar ve basık bir iç hacimi, çok yüksek bir fiyat etiketiyle sunuyor. Bence tabii. Aynı sınıfta olmasa da o fiyat aralığında daha kaliteli, konforlu araçlar mevcut.

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paylaşım için teşekkürler. Genel olarak beğeniyorum Kaşkai'leri. Fakat dış görüntüsüne göre dar ve basık bir iç hacimi, çok yüksek bir fiyat etiketiyle sunuyor. Bence tabii. Aynı sınıfta olmasa da o fiyat aralığında daha kaliteli, konforlu araçlar mevcut.
    iç hacminin basıklığına katılmıyorum. tamam çok çok geniş değil ama,daralmıyorsunuz kesinlikle. arka koltuklarda benim gibi 1.80 üstü biri için basık gelebilir. malum arkaya doğru gittikçe alçalıyor araç.

Crossover'da sahip olduğum ilk araç oldu bu. Ben çok memnunum. Satın alacak olsam,Qashqai kesinlikle 1. sırada olurdu alternatifleri arasında.

Düzeltme : 0 km babında. Ben bu aracı üç yıl kiraladıktan sonra,satın alacağım. İkinci el fiyatı olarak...

Aracın ikinci el piyasasının da canlı olduğunu belirtmek isterim..
    Konu cdogu tarafından (31/08/2013 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Bu arada, bu aracın 1.6 benzinlisini,hele ki otomatik viteslisini kesinlikle tavsiye etmiyorum. Canavar gibi yakmasının yanında,yokuşlarda kamyon bile sollayabilir sizi. O kadar kötü bir çekişe sahip. Dizel ise,belirgin farklı. Örnek verirsem,bilen bilir upuzun Cinnah yokuşunu,alt geçitten başlayarak,makul bir hızla 4. Viteste çıkabiliyor bu araç. Oldukça tatmin eden bir çekişi var.

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Şöyle fotoğraflarla güncel çekelim.. 30.000 kilometredeyiz Bu süre içinde 2 kere bakıma girdi ufak tefek. Yarın 30.000 için tekrar çağırdılar. El bebek gül bebek geziyor araba Bir de kapıda ufak kazamız oldu malesef. Onu da yarın sabah bırakıp akşam alacak şekilde inşallah yaptıracağım servise.

Fotoğraflar telefonda çekilip photoshopta düzenlendi. LG G2.

2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

ileride almayı düşündüğüm araçlar listesinde şu anda ilk 3 de olan bir araç. Özellikle platinum ve sport serisine bayılıyorum. Yeni qashqai de çok başarılı olmuş. Nissan ı Renault un satın alması biraz moralleri bozsa da bence şu anda yakıt-vergi avantajı ile bu klasmanda en çok tutulan araçtır quasqai..

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ileride almayı düşündüğüm araçlar listesinde şu anda ilk 3 de olan bir araç. Özellikle platinum ve sport serisine bayılıyorum. Yeni qashqai de çok başarılı olmuş. Nissan ı Renault un satın alması biraz moralleri bozsa da bence şu anda yakıt-vergi avantajı ile bu klasmanda en çok tutulan araçtır quasqai..
    On numara araba. Yalnız malesef pahalı..

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

On numara araba. Yalnız malesef pahalı..

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.
    düzgün platinum almak için 60 lirayı gözden çıkarmak lazım..

General Duncan
    General generalduncan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 8

Standart Ailemizin yeni üyesi. Nissan Qashqai 1.5 Dci Platinium

BOSE nin açılımının Buy Other Sound Equipment olduğunu unutmayın...

Cenk Doğu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı generalduncan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BOSE nin açılımının Buy Other Sound Equipment olduğunu unutmayın...
    Kim sıkmış bilmem Daha önce hiç Bose dinlediniz mi bilmiyorum. Şayet mükemmel bir ses sistemi. 11 yıllık müzisyenlik tecrübeme dayanarak söylüyorum bunu.

General Duncan
    General generalduncan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 8

Benimki şaka tabi, siz bakmayın. Eminim gayet iyidir. . Bir arkadaşım da bu araçtan aldı, inanılmaz özellikler var. Güle güle kullanın.

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon