sis sensörümü mü varmış arabada![]()
Arkadaşlar yolda giderken araç 2 kere uyarı sinyali verdikten sonra ön sis farlarını yakıyor.
Sebebi nedir bilen var mı?
sis sensörümü mü varmış arabada![]()
ISmileUDie
virajlara girdiğinizde oluyorsa viraj aydınlatmadır..
sebebi nedir acaba...
Öncelikle bu olay 2 kere başıma geldi ve ikiside gündüz (Farlar yanmıyordu) gerçekleşti.
2. si sis sensörü yok arabamızda. yolda sis falan yoktu.
olay yolculuk esnasında kendiliğinden 2 kere dın dın diye ses geliyor ve ekranda ön sis farlarının yandığı simge yanıyor. o kadar.
bu olayın öncesinde aracım otomatik. park halinde aracın kontağını açıp boşa aldım. ekranda "N" gözüktü. aracı çalıştırmak için kontağı çevirdim araç viteste kaldığı için çalışmadı. (Her ne kadar ekranda boşta olduğunu göstersede araç silkelemesinden bu kanıya vardım. araç 2 saniye kadar çalışıp stop etti. 3 kere bunu tekrarladıktan sonra araç çalıştı ve bende yoluma devam ettim. ilk servise girip. aracın vitesleri tekrar tanıtıldı ve sorun ortadan ( vitese geçmeme) kalktı. bu durumla alakasız ama seyir esnasında kendi kendine sis farı (2 kere uyarıdan sonra) yakıyor.
Çok ilginçmiş gercekten. Sizin araçta otomatik yanan far fonksiyonu var mı acaba? Belki onunla alakalı elektronik ya da yazılımsal bir sorun oluşmuş olabilir diye düşündüm ama sonuçta bu fonksiyon da sadece farları yakıyor. İsin icinden çıkamadım...
Aküden kaynaklanıyor olmasın kaç yıllık akünüz ?
Punto Evo 1.4 My life 77 hp (Skydome)
Arkadas aracı çalıştırmadan evvel bosa alıyormuş, buna rağmen viteste kalıyor diyor. Yazılımsal bir sey demek ki servis duzeltmiş.
Benim başıma araç istop ettimmi yanıyodu. Mecbur aküyü bağlantısını söküyodum. Serviste bir parça arızalanmış demişlerdi. Değişmişlerdi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri