10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Yakıt Tasarrufu Yapmanın Yolları....

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    scddcdck dcdckdnm
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. hakanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    dscsdcfsd
    Edilen teşekkür: 55

Standart Yakıt Tasarrufu Yapmanın Yolları....

Aracınızı makul bir hızda kullanın, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçının.
    Vitesi, aracınız hız kazanmaya başlar başlamaz yükseltin.
    Aracınızın motorunu ve yağını kontrol ettirin, en küçük bir problem için bile gecikmeden servise gidin.
    Lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol edin.
    Aracınızda gereksiz yük-eşya bulundurmayın.
    Gerekmedikçe klimanızı açık tutmayın.
    Özellikle yüksek hızda seyrederken, aracınızın camlarını kapalı tutun.
    Aracınızda mutlaka öneriler tipte motor yağı kullanın.
    Otoyolda aracınızı sabit bir hızda kullanın.
    Çok yoğun ve ilerlemeyen trafikte aracınızın motorunu durdurun.”
    Gaz pedalına çok ani yüklenmeyin
    Aracınızı sürekli çok yüksek süratte kullanmayın çünkü rüzgar direnci yakıt sarfiyatını artırır
    Hava filitresini,bujileri ve yakıt filitrelerini zamanında değiştirin
    Elinizden geldiği kadar trafiğin yoğun olmadığı saatlerde ve güzergahları kullanın
    Araba Kullanmayın

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Güzel öneriler. Ben şahsen uyguluyorum. Aracı aldığımdan beri 5. kez fulledim. En son fullediğimden bugüne 10 gün oldu neredeyse. Bugün tam yarıya geldi depo. Ve tamamı şehir içi. Katedilen mesafe 430 KM. Bana iyi geldi Sizce nasıl?

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı SaLDo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel öneriler. Ben şahsen uyguluyorum. Aracı aldığımdan beri 5. kez fulledim. En son fullediğimden bugüne 10 gün oldu neredeyse. Bugün tam yarıya geldi depo. Ve tamamı şehir içi. Katedilen mesafe 430 KM. Bana iyi geldi Sizce nasıl?
    Ya depon yarımın altında olmalı yada sen istanbulda değilsin . şaka bir yana yaklaşık 4.8 litre/100km gibi bir ortalamam var diyorsun. istanbulun neresindesin bilmiyorum ama trafik olan bölgelerdeysen buna ancak bravo diyebilirim.
    Gerçi depo seviye göstergesi bazen yanıltabiliyor. daha önceki dolumlarında 1 depo ile ne kadar yol yapabildin, yada yaptığın kilometrenin yanı sıra yol bilgisayarında menzil ne kadar diyor ?

SALDIRAY A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya depon yarımın altında olmalı yada sen istanbulda değilsin . şaka bir yana yaklaşık 4.8 litre/100km gibi bir ortalamam var diyorsun. istanbulun neresindesin bilmiyorum ama trafik olan bölgelerdeysen buna ancak bravo diyebilirim.
    Gerçi depo seviye göstergesi bazen yanıltabiliyor. daha önceki dolumlarında 1 depo ile ne kadar yol yapabildin, yada yaptığın kilometrenin yanı sıra yol bilgisayarında menzil ne kadar diyor ?
    430 km yapıldı /100 km de 6.1 gösteriyor.

Depo çizgisinin yanıltıcı olduğu aşikar çünkü aracın konumu nedeni ile çubuk oynayabiliyor ama o kadar da fark edeceğini düşünmüyorum. Depomda yaklaşık 2-3 LT var iken 197 TL ye fulledim. Şimdi sen söyleyince gidip kontağı açıp baktım.

Trip sıfırladıktan sonra 430 Km yapmışım. 100/Km de 6.1 göstermekte. 405 Km de yapılabilir menzil göstermekte.

Ancak bu süreçte kesinlikle gaza yüklenmedim. 100 Km ye gelmedim genel olarak 80-90. Gaziosmanpaşa-Sultanahmet yaptım hergün. Ek olarak,aşağı eğimli yollarda kesinlikle gaza basmıyorum kendi hızında gidiyor araç. Böyle gidersem (mazot ibrenin oynadığını düşünürsek) 350-400 Km daha yapabilirim sanırım.

Daha önce hiç hesaplama yapmamıştım ama şöyle bir konum daha var.
    https://forum.grandepuntotr.com/yaki...t-degerim.html

Aracı aldığımdan beri Shell gt power dan baska mazot almadım. En son 3 bin tl lik bir ağır bakımda yaptırdım aracıma. Araç 240 bin km de şuan. Genel olarak yakıttan yana problemim yok .
    Konu SaLDo tarafından (01/08/2013 Saat 03:06 ) değiştirilmiştir.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı SaLDo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    430 km yapıldı /100 km de 6.1 gösteriyor.

Depo çizgisinin yanıltıcı olduğu aşikar çünkü aracın konumu nedeni ile çubuk oynayabiliyor ama o kadar da fark edeceğini düşünmüyorum. Depomda yaklaşık 2-3 LT var iken 197 TL ye fulledim. Şimdi sen söyleyince gidip kontağı açıp baktım.

Trip sıfırladıktan sonra 430 Km yapmışım. 100/Km de 6.1 göstermekte. 405 Km de yapılabilir menzil göstermekte.

Ancak bu süreçte kesinlikle gaza yüklenmedim. 100 Km ye gelmedim genel olarak 80-90. Gaziosmanpaşa-Sultanahmet yaptım hergün. Ek olarak,aşağı eğimli yollarda kesinlikle gaza basmıyorum kendi hızında gidiyor araç. Böyle gidersem (mazot ibrenin oynadığını düşünürsek) 350-400 Km daha yapabilirim sanırım.

Daha önce hiç hesaplama yapmamıştım ama şöyle bir konum daha var.
    https://forum.grandepuntotr.com/yaki...t-degerim.html

Aracı aldığımdan beri Shell gt power dan baska mazot almadım. En son 3 bin tl lik bir ağır bakımda yaptırdım aracıma. Araç 240 bin km de şuan. Genel olarak yakıttan yana problemim yok .
    Yol bilgisayarın ortalama 6.1lt gösteriyorsa tüketimin pekte az değil. 45lt/6.1lt=737km yapıyor. yani depodaki yakıtın tümünü kullansan bile gideceğin en fazla yol 737km.
    ortalama 6.1lt ile 430 km yol yaptıysan depondan 26.5lt yakıt gitmiş. kalan yakıtın ise(45-26.23) 18.77 lt. ve bu yakıtla 6.1lt ortalama ile gidebileceğin max.yol 307km.
    Bu durumda yol bilgisayarın depo çizgine bakarak menzil hesabında seni yanıltıyor. diğer taraftan mazotun litre fiyatı 4.3tl den hesaplarsak 197tl ye aldığın yakıt 45.8 litre yapıyor. araçlarımızın deposu 45 litrelik olduğuna göre deponda 2-3litre kalmış olamaz. deponun dibindeki yakıtı çekmen pek tavsiye edilen bir durum değil.

SALDIRAY A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol bilgisayarın ortalama 6.1lt gösteriyorsa tüketimin pekte az değil. 45lt/6.1lt=737km yapıyor. yani depodaki yakıtın tümünü kullansan bile gideceğin en fazla yol 737km.
    ortalama 6.1lt ile 430 km yol yaptıysan depondan 26.5lt yakıt gitmiş. kalan yakıtın ise(45-26.23) 18.77 lt. ve bu yakıtla 6.1lt ortalama ile gidebileceğin max.yol 307km.
    Bu durumda yol bilgisayarın depo çizgine bakarak menzil hesabında seni yanıltıyor. diğer taraftan mazotun litre fiyatı 4.3tl den hesaplarsak 197tl ye aldığın yakıt 45.8 litre yapıyor. araçlarımızın deposu 45 litrelik olduğuna göre deponda 2-3litre kalmış olamaz. deponun dibindeki yakıtı çekmen pek tavsiye edilen bir durum değil.
    2-3 LT benim tahminim. Belkide tamamen bitmek üzere bile olabilir. Bunun dışında bu değerler tamamen bildiğimiz İstanbul trafiğinin içinde yapıldı. 6.1 zaten bana net değer gibi gelmiyor. Çünkü arada bakıyorum 2 km falan gittiğimde artabiliyor veya azalabiliyor. 737 Km şehir içi bana fena bir değer değil gibi geldi. Normalde sarı ışıkta direk mazot alıyorum ama bu son doldurduğumda katkı maddesi kullandığım için sarı ışıkta biraz kullanmak istedim ama biraz fazla kullandım demek

Peki ben şimdi aynı yerden şuan gidip tekrar fullersem gerçek değerler çıkar mı ortaya ?

tanın öztürk
    BerdusH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Edilen teşekkür: 0

GP 1.3 75hp Dizel 2006 (139 bin km) yol bilgisayarı şehir içi ortalama 4.3 / 100 km. yukarıdaki önerileri ve benzerlerini uyguluyorum.

emre ata
    emre1atakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 AE 8142
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı BerdusH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GP 1.3 75hp Dizel 2006 (139 bin km) yol bilgisayarı şehir içi ortalama 4.3 / 100 km. yukarıdaki önerileri ve benzerlerini uyguluyorum.

Ben yaklaşık aracımla 15 bin km yol yaptım uzun yolda bile 4.3 lt göremedım gercekten cok iyi bir ortalama arabanızı sakın satmayın gerçekten cok az yakıyor. ortalama hızınız kaç gösterıyordu şehir içinde.

İlker akat
    didi77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 89

son uyarı gercekten yakıt tasarrufu saglıyor denedim :))) kullanmayınca