20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Xenon Uygulatıp Memnun Olmayan Var mı?

Cem Cebeci
    civcivx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 932

Standart Xenon Uygulatıp Memnun Olmayan Var mı?

Bugünlerde aydınlatmada modifiye damarım kabardı

Eve neon yaptım, GP'nin parklarını Mtec'le, iç aydınlatmayı beyaz ledli olanla değiştirdim, sisleri Philips Diamond H1 yapıyorum (kullanma kılavuzu H3 yazıyor, aldanmayın) ama normal+uzunlar öyle kaldı. Bu arada stop arayışlarım da devam ediyor

Farlara Philips Diamond H4 alıp taksam mı diye düşünüp duruyorum ama şu anki sarı halojenler kadar iyi ışık vermeyeceği söyleniyor hemen her yerde. Zaten örnek fotolarda da az çok belli oluyor, soluk bir aydınlatması var. Tamam görünüm süper ama ışık ta lazım.

Bu yüzden Xenon düşünüyorum ama merceksiz sistemde nasıl sonuç verir acaba merak ediyorum. Forumda taktıran arkadaşlar var, acaba onlar yorum yapabilir mi, sonuçlar hakkında?

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

valla ben tavsiye ederim xenon gerçekten güzel vede yolu mükemmel aydınlatıyor

Bekir Şahin
    Backer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 147

abicim bilmiyorumm amaa bizim 48 H 7797 (NURİ) abi bağlattı geçen gece aldı benii gelişi gözümü kör etti zatenn araca bindikk yoll herşeyy mavi beyazzz yaa böylee rüya gibi oluyo yerdeki yaya geçidi çizgileri sarı iken bembeyaz oluyo bağlanan xenon uzun kısa motorlu ayrıca 8K türkiye içinde 6 k üstü yasak amaa sonuçta tse onaylı olduğu sürecee polislerin diyeceği ayda türk polislerin anlıyacağıı bişey yokk bence xenon sonuna kadar hiç tereddütsüz 12 k ya kadar yol war bizim jeep wardı hala dursaydı ben bile 10 k taktırcaktım valla

Cem Cebeci
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Hmm demek öneriyorsunuz. Ya bu geceucusu.com diye bir site var ya, o biraz tereddütte bıraktı beni. Bakın H4 için ne yazmışlar:

form (şeffaf camlı) tek reflektörlü : Çoğunlukla çift filamanlı (kısa+uzun) H4 ampul kullanan bu farlarda yine aynı işlevin sağlıklı olarak kullanılabilmesi gerekir.

Bu tip farları xenon'a dönüştürmeye çalıştığınızda uzun far ve sellektör özelliğini kaybedebilirsiniz, ayrıca
    ışık dağılımı da düzensizleşir.

Bu farlar için satılmakta olan H4/Hylo/Bi-xenon kitler, kısa+uzun far işlevini ileri-geri hareket edebilen ampul ya da eklenen ikinci bir ampul ile sağlamakta ancak yine de çok başarılı sonuçlar vermemektedir.

Otomobilinize uygun orjinal veya 3. parti çift reflektörlü form (şeffaf camlı) ya da elipsoidal (mercekli) far ürünü varsa öncelikle bunu kullanarak xenon'a dönüştürmeniz çok daha kaliteli sonuçlar verecektir.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Bekir Şahin
    Backer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 147

dediğim gibi abi ampul motorlu bi dewre ile aşşa yukarı yapıyo we selektördedede hiç prblem yok herşey far ayarına bakıyoo onun haricindee bence bi problem yokk şuan kullanıcı abiyede onu sordum ayarıda yaptık çok güzel oldu diyoo yani yinede siz bilirsiniz

Ömür Kuru
    omurkuru08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    07HAN47
    Edilen teşekkür: 17

çok önemli bir yeri kaçırıosunuz xenon da sellektör atmak için gece gündüz açık bırakmak zorunda kalıosunuz farlarınızı ama işte h7 olsaydı çok güsel olurdu xenon ben pek tercih etme derim xenonu yada özel yapım çit relektörlü bi far yaptır abi daha şık olur mesela lineanınki gbi...

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

kullanıcı olarak çok memnun kalırsınız. bende memnunum.
    ancak karşıdan gelen sürücünün gözü hassas ise çok fazla rahatsız olacaktır , ne kadar ayar yaptırsanızda mercekli zenon kadar olmaz ve karşıdakini rahatsız eder. benim taktırdğım yaklaşık 1 yıl kadar oldu , 6k kullanıyorum , far ayarım iyi ışık çok dağılmıyor ve yükseklik ayarınıda 2 de tutuyorum. ancak nadiren de olsa karşıdan gelen sürücülerden selektör yediğim oluyor , mutlaka selektör yanında küfürüde yiyorumdur . bir kerede gece vakti feribota binerken önümdeki vatandas cok rahatsiz oldugunu söylemisti.

mercekli uygulama yapan birini bulabilsem yaptirma niyetim var.
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Bencede merceksiz olunca ışık fazlasıyla dağılıyor ve insanları rahatsız edici bir görünüm alıyor maalesef..

12. Bu mesajı için 2 kişi tempesty'ye teşekkür etti:

M.Bülent ATASOY
    Forumun Manyağı Bülent A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    07 ATA 35
    Edilen teşekkür: 214

Alıntı emre.efe05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok önemli bir yeri kaçırıosunuz xenon da sellektör atmak için gece gündüz açık bırakmak zorunda kalıosunuz farlarınızı ama işte h7 olsaydı çok güsel olurdu xenon ben pek tercih etme derim xenonu yada özel yapım çit relektörlü bi far yaptır abi daha şık olur mesela lineanınki gbi...
    Ömür bilgilerini tekrar gözden geçireni rica edicem.
    Senin söylediğin genelde D2S ve orjinal olan xenonlarda.Dönüşüm kitlerinde böyle bir zorunluluk yok.Sellektörü normal şekilde yapabiliyorsun.Hi/low olanlarda da...

Alıntı tempesty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bencede merceksiz olunca ışık fazlasıyla dağılıyor ve insanları rahatsız edici bir görünüm alıyor maalesef..
    Boracım far ayarın düzgün olduktan sonra göz alması diye bişey yok.Ben aldığımdan beri Xenon kullanıyorum hem mercekli kullandım hem de merceksiz a her ikisinde de herhangi bir göz alması ile rşıdan gelen veya önden gidenlerin tepkisi ile karşılaşmadım 8K kullanmama rağmen
    Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi

SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa özkan
    şehitler aslaaa ölmez baycep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    23DR000
    Edilen teşekkür: 108

Ben bugün 8k taktırdım süper oldu , çok hoşuma gitti

Cem Cebeci
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Şimdi ben bu Xenon dönüşüm işini iyice ciddiye bindirdim ve kısmetse kısa bir süre içinde yaptıracağım. 6000K düşünüyorum.

Şu aşağıda gördüğünüz Mtec D1 hakkında bilgisi olan var mı? Yeni çıkmış ve taktıranlar oldukça övüyor. 75.000$ garantisi varmış. 6000K ve 8000K modelleri var. Ayrıca ampuller dahil tüm sistem 2 yıl garantili olup, birebir değişim yapılıyormuş, bir sorun çıkarsa. Fiyatı normalden daha fazla ancak. 600 YTL gibi bir fiyata sahip. Getiren firma da ses sistemi meraklılarının iyi bildiği Yılmaz Oto Müzik.

YILMAZ OTO MÜZİK mtec, intec, imtec,Steel mate, Steelmate, entec, hıd,hid, xenon, zenon,far, xenon far, zenon far, araba farı,aydınlatma, oto aydınlatma,park sensörü, parking sensor,park asistanı, parking asistant, sensör,sensor, oto müzik. car müzik

Murat TURAN
    Daywalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 VR 898
    Edilen teşekkür: 80

Alıntı bysahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abicim bilmiyorumm amaa bizim 48 H 7797 (NURİ) abi bağlattı geçen gece aldı benii gelişi gözümü kör etti zatenn araca bindikk yoll herşeyy mavi beyazzz yaa böylee rüya gibi oluyo yerdeki yaya geçidi çizgileri sarı iken bembeyaz oluyo bağlanan xenon uzun kısa motorlu ayrıca 8K türkiye içinde 6 k üstü yasak amaa sonuçta tse onaylı olduğu sürecee polislerin diyeceği ayda türk polislerin anlıyacağıı bişey yokk bence xenon sonuna kadar hiç tereddütsüz 12 k ya kadar yol war bizim jeep wardı hala dursaydı ben bile 10 k taktırcaktım valla

Amaç önünüzü görmek mi yoksa karşıdan geleni kör etmek mi ???? Anlayamadım. Trafikte sizin dışınızdaki sürücülere saygı göstermek gerektiğiniz de hesaba katmalı. Eğer ki 10-12 K lık ampulü olan bir araç ile karşıdan gelen sen olsaydın ben o an hakkında neler düşünürdüm acaba ?????

Cem Cebeci
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Bugün itibariyle Mtec D1 6000K taktırdım. Kitte GE ampul kullanılıyor. Ampul dahil tüm parçalarına birebir değişim garantisi verdikleri (Mtec Japonya veriyormuş bu garantiyi) ve arkasında Yılmaz Oto olduğu için Mtec tercih ettim. Hi/Low tipi olduğu için selektör problemi yok, farlar kapalıyken de yapılabiliyor ama yapmamakta fayda var tabi. Balastı da ufacık bişey. Philips Diamond 5000K sislerimle süper uyumlu oldular. Gece performansını da artık göreceğiz.

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Hayırlı olsun güle güle kullan kaliteli bişey almışsın..darısı olmayanların başına

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

hayırlı olsun Cem,
    bende takdırıcam ama karar veremedim doğrusu Cyclone yada Mtec düşünüyorum, gece performansı nasıl memnunmusun?

Cem Cebeci
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Sağol Kadir,Evet gece performansını oldukça beğendim. Her zaman geçtiğim yollarda geceleri göremediğim ne çok ayrıntı varmış hayret valla İşin esprisi bir yana, sonuçtan çok memnunum, tavsiye ederim.

barış gürol
    en hızlısından borisc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    16CMV79
    Edilen teşekkür: 35

cem abi hayırlı olsun gülegüle kullan. bende alıcam ama mercekli farı bekliyorum..

Yiğit YILMAZ
    Turq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 n 4724
    Edilen teşekkür: 12

bende yaptırmak üzereyim kesin kararımı verdim ama izmirde philips yada mtec kit bulamadım. İzmirde bulabilecegim bi yer yada önereceğiniz başka bi marka varmı.

Cem Cebeci
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Barış,
    Mercekli far mı çıkacakmış, öyle bir bilgi mi aldın? Yoksa yan sanayi üretim mi?

Turq,
    Mtec istiyorsan TR distribütörü Yılmaz Oto ile görüş, onlar ya seni bir bayiye yönlendirir, ya da kargo ile gönderirler.

YILMAZ OTO MÜZİK mtec, intec, imtec,Steel mate, Steelmate, entec, hıd,hid, xenon, zenon,far, xenon far, zenon far, araba farı,aydınlatma, oto aydınlatma,park sensörü, parking sensor,park asistanı, parking asistant, sensör,sensor, oto müzik. car müzik

Cuneyt kayakıt
    Cnyt01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Plaka
    01 ck 1905
    Edilen teşekkür: 94

bu xenon bızım burda 500 ytl. uzun kısa mı bılmıorm. burda bi abımız onermıstı bana. ozellıgı kesınlıkle cok nadır sorun cıkarması ve cok kucuk olması bıde manyetık alanla ılgılı bısy .) ben aynı fıyata daha baska bı tercıh yaptım. farlar karsıdakının gozunu nıe alsın aydınlatma sevıyesı kapıdan daha yukarı dııl kı. selektor flnda cokta guzel yapıo .) sımdı sıslere taktırcam xenon sırada o war.8000k uzun/kısa benımkıler.