15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Ayna kapağı plasti-dip uygulaması ve ön kapıdan gelen sesi kesme.

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

Standart Ayna kapağı plasti-dip uygulaması ve ön kapıdan gelen sesi kesme.

Uzun zamandır aracımın ayna kapaklarının (araç active yani kapaklar boyasız.) plastiğinin renginin solmasından ve araçla uyumsuz durmasından rahatsızdım. Ayrıca sürücü tarafında camı indirdiğimde veya bass vurduğunda gelen tıngırtı sesinden huzursuzdum. Bugün bunları halletmeye karar verdim ve takımları alıp aracın yanında soluğu aldım. ismen çokça duyduğum ancak uygulamasına şahit olmadığım beyaz plasti-dip sprey (400ml / 56tl)

ve titreşim engellemek için yapışkanlı süngeri

alıp işe koyuldum. Önceki başarısız ayna kaplama tecrübemde ayna kapağımın bir tırnağını kırdıktan sonra bu sefer daha profesyonel yaklaştım işe. dışarıdan tornavida ucuyla kapağı kanırtarak değil de aynayı sökerek devamında kapağı sökmek kolay oldu.

1) aynaları en sol ve aşağı indiriyoruz. yukarıda gördüğümüz 2 tırnaktan tornavida ucunun yardımıyla kurtarınca ayna boşta kalıyor ve kolayca çıkıyor. hiç aynaya asılmayın kırabilirsiniz aynayı ya da tırnakları.

2) kapak 4 adet tırnakla ayna gövdesine bağlı ve tırnaklar kırılmaya çok müsait o yüzden elinizle üstteki iki tırnağı çektirip aynayı kendinize doğru çekince kapağın üst kısmı ser kalıyor. devamında tek yapmanız gereken alttaki tırnakları da kurtarıp kapağı dışarı almak.

3) aynayı açmışken içinin kum toz çamur dolduğunu gördüm ve temizledim. aynı zamanda aynalarım car car ötüyordu açıp kapatırken. bunun içinde yay ve bayonetin olduğu kısma bolca wd-40 uyguladım ve 10 kez açıp kapadım. ve ses yok oldu!!!

4) eve gelip kapakları bir güzel yıkadım ve kuruttum. boş odama gazeteyi yaydım ve plasti-dip uygulamasına başladım.ilk katı attım ve 30dk beklemeye bıraktım. plasti-dip en az 3-4kat uygulanmalıymış ve her kat arası 30dk beklenmeliymiş ancak benim tecrübem 30dk yetersiz. ikinci katı atarken nokta nokta izler kaldı. plasti dip'i uzaktan uygulayın yoksa akıyor.

5)1.katı attıktan sonra yine aşağı indim ve ön kapı panelini sökmeye koyuldum. alttan yıldız başlı 4, tutamaktan 2 alyan başlı ve iç kapı kolunun oradaki kapağın altından 1 adet alyan başlı civata ile sabitlenmiş kapı paneli. bunları söktüm. devamında kapıyı alttan kendinize doğru çekin ve butonlardan kurtardım. buntonlardan kurtarırken nazik olun, butonlar kapı üzerinde kalabilir ya da en kötüsü kırılabilir.en son üstte kapı sacıyla sıyırıc fitil bağlantısı var onu da paneli yukarı doğru ittirerek çıkardım. çıkıp plasti-dip için 2.katı attım.

6) su tutucu naylonu da yırtmadan falçata yarıdımıyla kapıdan ayırdım. bir de ne göreyim? cam krikosunun bir somunu boşta. sesi yapan oymuş. güzelce sıktım ve ses kesilmedi elektrik kablolarının kapı sacına vurup ses yaptığını fark edince izolasyon süngerinden küçük küçük kesip belirli bölgelere yapıştırdım ve bingo ses yapacak yer kalmadı. söktüğüm su naylonunu silikon ve çift taraflı bant yardımıyla iyice yapıştırdım ve kenarlarına silikon uyguladım. bu arada küçük hoparlörün de kapı paneli içinde çok oynak olduğunu belirtmem lazım. o da titreşimde ses yapıyor olabilir diye kenarlarından ufak ufak silikonla sabitledim. kapı panelini kapattım.

7) kapı döşemelerimin pislik içinde olduğunu hatta sarardığını görünce turtlewax döşeme temizleyici uyguladım. beyaz köpük 5dk bekleyince sapsarı hale geldi. onu da fırçasıyla temizledim ve tertemiz oldu. ürünü kesinlikle öneririm. 20tl'ye praktikerden almıştım zamanında. koltuklarda da işe yarıyor epey. ama iyi kurutmak lazım. bu arada kokusu da çok güzel temiz temiz kokuyor koltukları filan temizlerseniz arabanın içi bi kaç gün.

8) Son olarak far ampullerimin aydınlatmasından memnun değildim hep gece yolculuk yapıyorum izmir bursa arası. breaker almıştım onları değiştirdim. Gece göreceğiz nasıl ayınlatıyor ama bakınca bariz daha beyaz...

9) tekrar yukarı çıktım 3. katı attım. ancak biraz batırdım şimdi 4. katı atıp 4 saat bekleyeceğim. akşama imkanım olursa ayna kapaklarını takıp paylaşırım. umarım uyar beyaz jantlarımla.
    Konu tonymontana tarafından (06/04/2013 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Salih Temel
    Puntocuk breko52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34EE2255
    Edilen teşekkür: 52

Maşallah iyi bir çalışma içine girmişsiniz.
    kolay gelsin.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

müslüm karabulut
    klasman01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 33

maaşalah elinizden geliyor böyle işler

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ali T
    Veteriner Hekim alixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 497

Elinize Sağlık güzel çalışma. Keşke döşemeyi sökmüşken hoparlörleride değiştirseydiniz geçen ben değiştirdim ve şimdi iyiki değiştirmişim diyorum

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tony Montana
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok

Alıntı ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize Sağlık güzel çalışma. Keşke döşemeyi sökmüşken hoparlörleride değiştirseydiniz geçen ben değiştirdim ve şimdi iyiki değiştirmişim diyorum
    Ali hocam bana yetiyor hoparlörler. Hatta memnumum yani. Bir de standart teyp ile çok farkı olur mu emin değilim. Orijinal olmayan teyp de hoş durmuyor bence. Bi de şu an onlardan önce çok daha elzem ihtiyaçları var arabanın. Bagaj kilidi mesela Bu arada eklemeyi unutmuşum ama ampulleri de breaker ile değiştirdim. Gece görücez nasıl aydınlatıyor...
    Konu tonymontana tarafından (06/04/2013 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.

Ali T
    Veteriner Hekim alixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 497

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali hocam bana yetiyor hoparlörler. Hatta memnumum yani. Bir de standart teyp ile çok farkı olur mu emin değilim. Orijinal olmayan teyp de hoş durmuyor bence. Bi de şu an onlardan önce çok daha elzem ihtiyaçları var arabanın. Bagaj kilidi mesela Bu arada eklemeyi unutmuşum ama ampulleri de breaker ile değiştirdim. Gece görücez nasıl aydınlatıyor...
    Benimkide orijinal teyp ama gerçekten farkediyormuş. Farklı teyp konusunda bende sizin gibi düşünüyorum açıkçası. Bence ses fark etti gerçekten.
    Hayırdır bagaj kilidinin nesi var? Plastidip ne kadara geldi?

Mehmet Aşkın
    Moderatör elbruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 458

Benimkide orijinal teyp ama gerçekten farkediyormuş. Farklı teyp konusunda bende sizin gibi düşünüyorum açıkçası. Bence ses fark etti gerçekten.

(400ml / 56tl)

Tony Montana
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok

Bagaj lambam yanmıyordu, içindeki kontaktörde problem var. Açtım kilidi sonra bi kapanmadı kilit karşılığını kaydırdım falan şimdi zor kapanıyor sert vurmak lazım. Kilit karşılığını orjinal yerine alırsam da hiç kapanmıyor.

Plastidip 56tl bi kutusu. Hepsiburada.com'dan aldım, ücretsiz kargo.

Tony Montana
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok

sonuç:

14. Bu mesajı için 2 kişi tonymontana'ye teşekkür etti:

No Name
    ThePhenoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 51

Oha süper olmuş hatta inanıllmaz. Elinize sağlık
    Sen Herşeye Kadirsin Galatasaray!

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

.... Asl
    10ursbf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 51

Güzel olmuş elinize sağlık, jantlarla yakışmış, en önemlisi bunu aracınıza kendiniz yaptınız, daha keyiflisi yok...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ÖZGE Özge
    kimber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 64

güzel olmuş
    Punto Evo

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sedat yıldırım
    sedat06DF5649 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06DF5649
    Edilen teşekkür: 185

süper olmuş eline sağlık

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Kardeşim süper olmuş, eline sağlık, bende jantları gunmetale boyadım resimleri ekleyeceğim...

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Sarı
    interlaced - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    34 JSF 84
    Edilen teşekkür: 22

Buradan bakınca çok güzel gözüküyor. Eline sağlık , iyi günlerde kullan. Rica etsem yakın plan resim çekebilir misin ayna kapaklarına müsait zamanında, dokuyu merak ediyorum.