Selam. O sorun bende de var, arka kapılar oldukça sert, bilmeyen biri dışarıdan açamıyor, kapının birinde çocuk kilidi açık olup, olmadığını da bilmiyorum ama, soğuk havada daha da sertleşiyor sanki, usta gres yağı sürelim demişti ama götürmedim.
merhaba arkadaşlar
ön kapı kollarım çok rahat ve yumuşak fakat arka kapı kolları çok sert. hatta arka kapıdan birisi bineceği zaman kapıyı kilitli zannediyor. bu sorun sadece benim aracımda mı var?
Selam. O sorun bende de var, arka kapılar oldukça sert, bilmeyen biri dışarıdan açamıyor, kapının birinde çocuk kilidi açık olup, olmadığını da bilmiyorum ama, soğuk havada daha da sertleşiyor sanki, usta gres yağı sürelim demişti ama götürmedim.
o konuda yapabilecek hiç bir şey yok sanırım, bi ara lineaların arka kapı klit sistemini komple uygulasam diye düşündüm ama orjinalliği bozmak istemediğimden kalsın dedim. bende olaya iyi tarafından bakmaya çalıştım.
bi başlıkta paylaşmıştım: https://forum.grandepuntotr.com/serb...ndi-oldum.html
benimde özellikle sol arka kapı çok sert açılıyor. halbuki arka kapı gergileri de değişti. servise gösterdiğimde servis elemanı "abi arka kapılar ön kapılar kadar sık kullanılmadığı için sert açılıyordur" demişti. çok saçma bir şey yaa.
aracım 5bin kilometredeyken götürmüştüm bu sorundan dolayı kapı kollarını değiştirerek giderilmişti sorunum garantiden karşılandı boyanması falan şuan için ön kapılardan farkı yok.demekki bütün evoların arka kapı kollarını sallamasyon yapıyolar :/
bende de aynı dert var...arka kapıyı ben kullanmadığım için dert etmiyorum açıkçasıyakında o plastik kapı kolu birinin elinde kalcak du bakalım ne zaman...açarken çok zorlanıyor ..
arka kapılara bağlı olan teller sol kapı için söylersem kapı kolunun en sağında kalıyor.bu durum açılmayı zorlaştırıyor.eğer kolun en solunda olsaydı hiç sorun olmayacaktı dedi serviste usta.yağlama falan boş yani arkadaşlar asla düzelmez.yeni puntolarda düzeltilmiş ise o takılabilir mi acaba diye düşünüyorum...
benim araç yeni punto...sonuç aynı![]()
arkdaşlar bu arka kapıların sert açılma problemini aracınız garantili ise yetkili servis ücretsiz onarır. Ben GÖKER de yaptırdım.
Garantisi olan arkadaşlar hiç kurcalamadan yetkili servisten yardım isteyebilirler.
2011 yazında aynı sorundan dolayı kapıyı açıp içerisindeki gergi telini biraz kısaltmıştım ama kısaltma işlemini telden değil de telin kafasından yaptım 1 2 ay sorunsuz çalıştı sonra yine yavaş yavaş zor açılmaya başladı şuan hala aynı bakalım bu yaz müsait olursam açacam tekrar .
forumda bunla ilgili konu açılp sorunu çözen arkadaşlar paylaşım yapmıştı.
Aynı sorun bende de vardı.Kapı kollarını değiştirdik ama hikaye, kapı kolları yine aynı.Bazen hanım, kapıya elini bile kıstırıyor.Ön ve arkanın kilit sistemi farklıymış.Maalesef yapacak birşey yok..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri